Μια χυλωμένη ρεβιθάδα

Μια χυλωμένη ρεβιθάδα

Η σημερινή πρόταση  είναι για μια κλασσικά αγαπημένη  συνταγή με όσπρια. Θα χρειαστεί  να μουλιάσετε αποβραδίς τα ρεβίθια, ελάχιστα υλικά -  μόλις πέντε συν το αλατοπίπερο - και σιγανό μαγείρεμα, αλλά θα σερβίρετε το πιάτο. Συνοδεύστε το με ψητό λουκάνικο και μια πράσινη σαλάτα για να είναι όλοι ευχαριστημένοι στο τραπέζι σας.

Μια χυλωμένη ρεβιθάδα
 
Ρεβιθάδα με κρεμμύδι και ρίγανη
από τον Ηλία Μαμαλάκη

 

Υλικά για 5-6 άτομα:
Κλείσιμο

½ κιλό ρεβίθια  ξεφλουδισμένα

150γρ. κρεμμύδι  τριμμένο

1 κουτ. σούπας  ρίγανη

1 νεροπότηρο  ελαιόλαδο

αλάτι

χυμό από 1½  λεμόνι

 


Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Food Styling: Tina Webb

 
Βάζετε αποβραδίς τα ρεβίθια να φουσκώσουν σε άφθονο κρύο νερό. Να το αλλάζετε πού και πού, και το πρωί, προτού ξεκινήσετε να μαγειρεύετε, να τα ξεπλύνετε καλά με κρύο νεράκι. Αφού λοιπόν τα ξεπλύνετε καλά, τα αδειάζετε σε μια μεγαλούτσικη κατσαρόλα.
   
Ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι, πασπαλίζετε με τη ρίγανη, αλατίζετε, ρίχνετε το λάδι, ανακατεύετε με ένα κουτάλι και συμπληρώνετε τόσο χλιαρό νερό ώστε να σκεπάσει τα ρεβίθια κατά δύο δάχτυλα. Καπακώνετε την κατσαρόλα και αφήνετε να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά, ίσα ίσα να βράζουν τα ρεβίθια. Αφήνετε να βράσουν για περίπου 1½-2 ώρες, ανακατεύοντάς τα πού και πού για να μην κολλήσουν.
   
Τέλος, περιχύνετε τη ρεβιθάδα με το χυμό λεμονιού και τη σερβίρετε στα πιάτα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης