Πέννες με κόκκινη σάλτσα και μελιτζάνες

Πέννες με κόκκινη σάλτσα και μελιτζάνες

Μία πεντανόστιμη συνταγή

pennes_saltsa_melitzanes
Υλικά για 4 άτομα

Για τα ζυμαρικά:
500 γρ. πέννες
κεφαλοτύρι τριμμένο
φυλλαράκια βασιλικού

Για τη σάλτσα:
2 μελιτζάνες φλάσκες
1/2 φλιτζ. έ. π. ελαιόλαδο + επιπλέον για τηγάνισμα
420 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
1 κ.σ. τοματοπολτός
1 µεγάλο κρεµµύδι, τριµµένο
Κλείσιμο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
2 φύλλα δάφνης
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. ξίδι κόκκινο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα: Πλένετε, σκουπίζετε και κόβετε τις μελιτζάνες σε κυβάκια. Τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι, αλατίζετε και τις αφήνετε να ξεπικρίσουν για περίπου 1 ώρα. Κατόπιν, ξεπλένετε τους κύβους της μελιτζάνας και πιέζετε να φύγουν τα υγρά τους. Ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε μπόλικο λάδι και τηγανίζετε τις µελιτζάνες. Μόλις πάρουν χρώµα, τις βγάζετε και τις ακουµπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτετε τον τοματοπολτό και τον σοτάρετε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας διαρκώς με σπάτουλα. Προσθέτετε την ντομάτα στον τρίφτη, τα φύλλα δάφνης, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το ξίδι, ανάλογο αλατοπίπερο και ανακατεύετε.

Μόλις πάρει βράση η σάλτσα, ρίχνετε µέσα τους τηγανισµένους κύβους της µελιτζάνας και μαγειρεύετε σε µέτρια φωτιά, µέχρι να πήξει, για περίπου 20 λεπτά.

Στο μεταξύ, ρίχνετε μπόλικο νερό και αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Μόλις βράσει ρίχνετε τις πέννες και τις μαγειρεύετε ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τις σουρώνετε και τις ρίχνετε κατευθείαν στο τηγάνι με τη σάλτσα ανακατεύοντας καλά.

Σερβίρετε τις πέννες ακουμπώντας το τηγάνι όπως είναι στο τραπέζι ή μοιράζετε σε πιάτα πασπαλίζοντας με τριμμένο τυρί και διακοσμώντας με φυλλαράκια βασιλικού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης