Πατάτες βραστές με κρέμα χωριάτικης σαλάτας και γαύρο μαρινάτο

Πατάτες βραστές με κρέμα χωριάτικης σαλάτας και γαύρο μαρινάτο

Συνταγή του Σωτήρη Ευαγγέλου

brastes-patates-me-krema-hopiatikis
35 ΛΕΠΤΑ • ΕΥΚΟΛΟ

ΥΛΙΚΑ • ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
-600 γρ. πατάτες
-θυμάρι-ρίγανη για το σερβίρισμα
-12 φιλέτα γαύρο μαρινάτο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΧΩΡΙΆΤΙΚΗΣ
-150 γρ. ντομάτες
-1 μικρό αγγούρι
-½ πιπεριά κόκκινη
-1 φρέσκο κρεμμύδι
-½ σκελίδα σκόρδο
Κλείσιμο
-½ μικρό κρεμμύδι ξερό
-40 ml έ.π. ελαιόλαδο
-1 κ.σ. μηλόξιδο
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕKTΈΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις πατάτες και κόβουμε σε μεγάλα καρέ (κύβους). Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει με λίγο αλάτι ρίχνουμε τις πατάτες και βράζουμε για περίπου 15΄. Τσεκάρουμε αν χρειάζονται λίγο παραπάνω βράσιμο, αλλά όχι να λιώσουν. Τις σουρώνουμε.

ΚΡΕΜΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗΣ

Πλένουμε όλα τα λαχανικά της κρέμας, τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε στο μπλέντερ με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και το ξίδι και τα χτυπάμε πολύ καλά για να πάρουμε μία λεία κρέμα. Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες και περιχύνουμε με την κρέμα χωριάτικης και ανακατεύουμε προσεκτικά προσθέτοντας αν θέλουμε αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά). Σερβίρουμε από πάνω τον γαύρο με θυμάρι, ρίγανη και ραντίζουμε με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης