Πατατοκεφτέδες με τόνο και μυρωδικά

Πατατοκεφτέδες με τόνο και μυρωδικά

Τι μαγειρεύουμε σήμερα

patatokroketes
Συνταγή: Γιώργος Δημητρακόπουλος

40’ • ΕΥΚΟΛΟ • ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Υλικά
450 γρ. τόνο σε νερό
3-4 πατάτες μεσαίου μεγέθους,
βρασμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
2 αυγά
4 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Κλείσιμο
2 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.γ. κουρκουμά
½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1 φλιτζ. λάδι για το τηγάνισμα
2 κ.σ. αλεύρι εάν το μείγμα μας είναι
μαλακό
αλάτι

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον τόνο και με ένα πιρούνι τον διαλύουμε καλά. Προσθέτουμε τις πατάτες βρασμένες και λιωμένες, το κρεμμύδι, τα αυγά, τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο, το κόλιανδρο και όλα μας τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθούν όλα
μας τα υλικά. Πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια και τα πατάμε με την παλάμη μας να γίνουν επίπεδα. Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το λάδι και μόλις κάψει, ρίχνουμε τους πατατοκεφτέδες μας. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Ενας εξαιρετικός μεζές για ούζο ή τσίπουρο!

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Food Styling: Γ. Μπουροδήμος
Φωτογραφίες: Studio M
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης