Σήμερα μαγειρεύουμε: Σούπα ντομάτας με κόκκινες πιπεριές

Σήμερα μαγειρεύουμε: Σούπα ντομάτας με κόκκινες πιπεριές

Από τον Γιώργο Δημητρακόπουλο, chef de cuisine στην εταιρία Jacques Lafargues Traiteur στη Λιόν

210504_Olive_TomatoPepperSoup
20 ΛΕΠΤΑ • ΕΥΚΟΛΟ • ΓΙΑ 8-10 ΆΤΟΜΑ

Υλικά

  • 500 γρ. ντομάτες


  • 110 γρ. αγγούρια, καθαρισμένα

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 3 φλιτζ. κρύο ζωμό άπαχου βοδινού

  • 2 φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο

  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

  • 1 κ.σ. αρωματικό ξίδι της αρεσκείας σας
(π.χ. με σκόρδο & μυρωδικά)

Κλείσιμο
  • φρέσκο βασιλικό, για το σερβίρισμα

  • αλάτι, μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση

Kαθαρίζουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα αγγούρια και αφαιρούμε τους σπόρους τους.

Tα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα χτυπάμε στο μπλέντερ με το σκόρδο, τον ζωμό βοδινού,
το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λεμόνι και το ξίδι και βάζουμε
τη σούπα στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να παγώσει.

Σερβίρουμε σε καλά παγωμένα μπολ γαρνίροντας με φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο.

210504_Olive_TomatoPepperSoup



Φωτογραφίες: Johathan Gregson

Styling: Jo Harris

Food Styling: Ella Tarn

Ειδήσεις σήμερα:

Λύματα: «Έκρηξη» του ιικού φορτίου σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Άγιο Νικόλαο, Ξάνθη και Ιωάννινα

Μυστική συνάντηση του διοικητή της CIA με τον αρχηγό των Ταλιμπάν στην Καμπούλ


Ο Πολάκης έβγαλε παγκόσμια ιατρική γνωμάτευση: Το AstraZeneca και το Johnson δεν καλύπτουν τη μετάλλαξη Δέλτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης