Τέλειες πατάτες φούρνου με παρμεζάνα

Parmesan-Roast-Potatoes-V1

Ενα απλό αλλά τόσο νόστιμο φαγητό που θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά

1 ΩΡΑ + 15΄ • ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά (για 4 άτομα)

1,5 κιλό πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
150 ml έ.π. ελαιόλαδο
50 γρ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
1 κ.σ. κόκκους μαύρου πιπεριού, αλεσμένους
αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 7΄. Τις τοποθετούμε σε σουρωτήρι, τις αφήνουμε να στραγγίξουν για λίγα λεπτά και κατόπιν τις τινάζουμε ελαφρά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα. Αλείφουμε με λάδι ένα μεγάλο ταψί και το βάζουμε στον φούρνο να ζεσταθεί.

Τοποθετούμε προσεκτικά τις πατάτες και τις ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν τελείως με το λάδι.

Ψήνουμε για 25΄, μέχρι οι πατάτες να αρχίσουν να ξεροψήνονται, και μετά τις γυρίζουμε από την άλλη μεριά, ώστε να ροδίσουν και να ψηθούν ομοιόμορφα για ακόμη 15΄.

Τις βγάζουμε από τον φούρνο και ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα και το μαύρο πιπέρι.

Τις ανακατεύουμε καλά και τις ξαναβάζουμε στον φούρνο για άλλα 5΄, μέχρι να ξεροψηθούν και η παρμεζάνα να πάρει καφέ απόχρωση.

Τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, αν θέλουμε για να τραβήξει το περιττό λάδι, και τις σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης