LIVE

Κορωνοϊός

Η συνταγή της ημέρας: Μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες και σάλτσα μουστάρδας-εστραγκόν

recipe

Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο φούρνου είναι ιδιαίτερα αρωματική και θα ταιριάξει άψογα στο καθημερινό τραπέζι

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 μπούτια κοτόπουλου

  • 600γρ. μικρές πατατούλες, πλυμένες, με τη φλούδα, κομμένες στη μέση

  • 300γρ. καρότα, καθαρισμένα, σε μέτρια κομμάτια

  • 3 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια

  • 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

  • χυμό από 1 λεμόνι + από 1 πορτοκάλι

  • 1 φλιτζάνι Μοσχάτο Λήμνου ή Σάμου

  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους

  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή

  • 2 κουτ. σούπας εστραγκόν ψιλοκομμένο ή 1½ κουτ. γλυκού ξερό

  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC, στον αέρα. Σε ένα βαθύ ταψί βάζετε τα μπούτια του κοτόπουλου, τις πατάτες, τα καρότα και το σκόρδο, τα ραντίζετε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά με τα χέρια.

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα δύο είδη μουστάρδας, το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, το κρασί και το εστραγκόν. Ρίχνετε το μίγμα πάνω από τα λαχανικά και το κοτόπουλο, ανακατεύετε απαλά και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Σερβίρετε πασπαλίζοντας, αν θέλετε, με λίγο ακόμα ψιλοκομμένο εστραγκόν.


kotopoulo


Συνταγή: Ντίνα Νικολάου

Ειδήσεις σήμερα: 

Συν-εργασία: Μέχρι πότε μπορούν να υποβάλουν αίτηση οι εργοδότες για Mάρτιο και Απρίλιο

Σε μαθητές λυκείου και εκπαιδευτικούς η διάθεση των self tests σε πρώτη φάση, λέει ο ΠΦΣ

Επίδομα 534 ευρώ: Αιτήσεις για τις ειδικές κατηγορίες εργαζομένων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης