Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με ελιές & φέτα

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με ελιές & φέτα

Ένα υπέροχο πιάτο!

kotopoylo
1 ΩΡΑ ΚΑΙ 10΄ | ΕΥΚΟΛΟ

Ένα καταπληκτικό και εύκολο φαγητό με τις ελιές να κάνουν τη διαφορά, η συνταγή βασισμένη στο Μπαρδουνιώτικο κοτόπουλο, όπου την τοπική σφέλα την αντικαθιστά η κλασική φέτα.

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή φιλέτα

  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ

Κλείσιμο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη

  • 200 ml χυμό ντομάτας

  • φρέσκια ή ξερή ρίγανη

  • φρεσκοκομμένο πιπέρι

  • αλάτι

  • 250 ml ζωμό κοτόπουλου

  • 1 κ.γ. ανάμεικτες ελιές

  • 200 γρ. φέτα

Εκτέλεση

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι θωρακίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μέτριες φέτες και συνεχίζουμε να σωτάρουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, το πιπέρι, την ρίγανη και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τον ζωμό, σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 50 λεπτά, τέλος προσθέτουμε τις ελιές και τη φέτα θρυμματισμένη. Ελέγχουμε αν ψήθηκε καλά το κοτόπουλο αλλιώς σιγοβράζουμε με λίγο επιπλέον νερό για άλλα 10-15 λεπτά.

Αφήνουμε το φαγητό 10 λεπτά ώστε να λιώσει η φέτα και σερβίρουμε.

kotopoylo


Συνταγή – Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη


Ειδήσεις σήμερα

Σε καραντίνα ο Τάκης Θεοδωρικάκος - Βρέθηκε θετική η κόρη του στον κορωνοϊό

Μπράντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί κάντε στην άκρη: Αυτοί είναι οι καινούργιοι «κύριος και κυρία Σμιθ»

Γραφείο Σερίφη προτείνει: Καταδώστε τους... πρώην σας για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης