Συνταγή: Μους σοκολάτα με εσπρέσο & μπισκότα αμυγδάλου-καρύδας

Συνταγή: Μους σοκολάτα με εσπρέσο & μπισκότα αμυγδάλου-καρύδας

Ένα υπέροχο γλυκό!

Στιγμιοτυπο_2021-02-05__5_46_38_μμ
1 ΩΡΑ ΚΑΙ 30΄ + ΑΝΑΜΟΝΗ | ΜΕΤΡΙΑ ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 6 άτομα

Για τα μπισκότα:

  • 400 γρ. ινδοκάρυδο

  • 1 φλιτζ. αµύγδαλα φιλέ

  • 3/4 φλιτζ. ζάχαρη

  • ξύσµα από 1 ακέρωτο λεµόνι

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 4 ασπράδια από µεγάλα αυγά


Για τη μους

  • 250 γρ. κουβερτούρα, σε κοµµατάκια

  • 480 γρ. κρέµα γάλακτος 36% λιπαρά

Κλείσιμο
  • 2 κρόκους αυγών

  • 2 κ.γ. καφέ εσπρέσο, σε σκόνη

  • 100 γρ. ζάχαρη


Εκτέλεση

Μπισκότα: Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα. Σε ένα µπολ ανακατεύουµε το ινδοκάρυδο, τα αµύγδαλα, τη ζάχαρη, το ξύσµα λεµονιού και το αλάτι. Χτυπάµε σε ένα µπολ τα ασπράδια µε το πιρούνι να αφρίσουν (όχι σε µαρέγκα) και τα ρίχνουµε στο µπολ µε τα στεγνά υλικά. Ανακατεύουµε καλά µε τα χέρια µέχρι να πάρουµε ένα ενιαίο µείγµα.

Στρώνουµε µια λαµαρίνα του φούρνου µε αντικολλητικό χαρτί. Παίρνουµε κάθε φορά 1 κουτ. σούπας από το µείγµα και πλάθουµε µε τα χέρια µας σε στρογγυλά µπισκότα όχι πολύ πλατιά. Τα αραδιάζουµε στη λαµαρίνα αφήνοντας 2-3 εκ. απόσταση µεταξύ τους και ψήνουµε για 20΄-25΄ µέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Μεταφέρουµε τα µπισκότα σε µια σχάρα και τα αφήνουµε να κρυώσουν.

Μους: Βάζουµε τα κοµµάτια της σοκολάτας σε ένα πυρίµαχο µπολ και το στερεώνουµε στο χείλος µιας κατσαρόλας µε λίγο νερό που σιγοβράζει (µπεν µαρί) ή τη λιώνουµε σε φούρνο µικροκυµάτων. Αφήνουµε τη σοκολάτα στην άκρη να κρυώσει λίγο.

Βάζουµε σε µια κατσαρόλα τα 200 ml κρέµας γάλακτος, τους κρόκους, τον εσπρέσσο και τα 70 γρ. ζάχαρη και χτυπάµε µε έναν αυγοδάρτη. Βάζουµε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά και ζεσταίνουµε ανακατεύοντας συνεχώς για 4΄-5΄. Δεν πρέπει να αφήσουµε το µείγµα να βράσει. Προσθέτουµε τη λιωµένη σοκολάτα και ανακατεύουµε καλά µέχρι να δηµιουργηθεί ένα ωραίο, γυαλιστερό µείγµα. Τραβάµε το σκεύος από τη φωτιά, αδειάζουµε το µείγµα σε ένα κρύο µπολ και το αφήνουµε να κρυώσει για 30΄.

Βάζουµε στον κάδο του µίξερ την υπόλοιπη κρέµα γάλακτος και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάµε σε σαντιγί. Ρίχνουµε λίγη-λίγη τη σαντιγί στο µπολ µε το µείγµα σοκολάτας και ανακατεύουµε απαλά µέχρι να δηµιουργηθεί µια αφράτη µους.

Μοιράζουµε τη µους στα ποτήρια και γαρνίρουµε µε 1-2 µπισκότα καρύδας.

mouse-gluten-free_Nikolaou-430x575


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Ισραήλ: Χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα από την Κυριακή η κυβέρνηση Νετανιάχου

Μαρούσι: Γέννησε επί της Κηφισίας παρουσία γιατρού - Συνέδραμαν πυροσβέστες και αστυνομικοί

Και τα ξενοδοχεία στο μέτρο επιδότησης έως και 5.000 ευρώ για αγορά θερμαντικών σωμάτων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης