Κορωνοϊός: Τηλεδιάσκεψη του υψυπουργού Εξωτερικών Κώστα Βλάση με προξενικές αρχές ανά τον κόσμο

Κορωνοϊός: Τηλεδιάσκεψη του υψυπουργού Εξωτερικών Κώστα Βλάση με προξενικές αρχές ανά τον κόσμο

Να προσφερθεί κάθε δυνατή συνδρομή και υποστήριξη στους απόδημους Έλληνες εν μέσω κορωνοϊού, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης

vlasis
Την ανάγκη να διατηρηθεί η επικοινωνία και η συνεργασία των Προξενικών Αρχών με τους ομογενειακούς συλλόγους και την Εκκλησία, προκειμένου να προσφερθεί κάθε δυνατή συνδρομή και υποστήριξη στους απόδημους Έλληνες με αφορμή τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει σε όλο τον πλανήτη ο κορωνοϊός, επεσήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης με τους επικεφαλής 15 Προξενικών Αρχών από όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.

Ο κ. Βλάσης συζήτησε με τους επικεφαλής των ελληνικών διπλωματικών αρχών τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού σε περιοχές όπου ζουν πολλοί Έλληνες ομογενείς, ενώ αναζητήθηκαν επιπλέον τρόποι προκειμένου να προαχθεί η αλληλεπίδραση με την Ομογένεια καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των περιορισμών που έχουν προβλεφθεί για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Να σημειώσουμε πως λίγο αργότερα ο ΥΦΥΠΕΞ είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, προκειμένου να του επαναλάβει την αμέριστη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και προς τον ίδιο προσωπικά, αλλά και να του ευχηθεί ενόψει του Πάσχα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός-Ελλάδα: Ο καλός μαθητής στην Ευρώπη για τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Έτσι μας προστατεύει η «κοινωνική απόσταση» - Δείτε το γράφημα των NYT που ανάρτησε ο Μόσιαλος

Πάμπλουτη και κάτω των 30: Πώς η Κάιλι Τζένερ «εκθρόνισε» τα σπασικλάκια της Σίλικον Βάλεϊ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης