Κορωνοϊός -Σκυλακάκης: Υπάρχει σχέδιο πολλαπλών φάσεων και διάρκειας τουλάχιστον 8 μηνών

Κορωνοϊός -Σκυλακάκης: Υπάρχει σχέδιο πολλαπλών φάσεων και διάρκειας τουλάχιστον 8 μηνών

Αν η κρίση συνεχιστεί θα ενταχθούν στο επίδομα των 800 ευρώ και οι επιστήμονες - Ειδικά μέτρα για τους άνεργους

skylakakisxc
Σχέδιο πολλαπλών φάσεων και διάρκειας τουλάχιστον 8 μηνών για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας από τις επιπτώσεις της πανδημίας περιέγραψε ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης στην Ολομέλεια της Βουλής, τονίζοντας ότι το πακέτο 5 δισ ευρώ αποτελεί την “αρχή της αντιμετώπισης”.

Ο υφυπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι αναμένει τα στοιχεία Απριλίου και Μαΐου για την πορεία των κλάδων της οικονομίας προκειμένου να υπάρξει νέο εξειδικευμένο πακέτο στήριξης προς εκείνες τις επιχειρήσεις που εμφανίζουν τις μεγαλύτερες απώλειες. Παράλληλα, ανέφερε ότι θα υπάρξουν ειδικά μέτρα για τους άνεργους.

Απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση του κ. Κώστα Σκαναδλίδη (Κίνημα Αλλαγής) τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν λειτουργεί αποσπασματικά και εξήγησε “Υπάρχει μια μεγάλη αβεβαιότητα που μας επιβάλλει να είμαστε συντηρητικοί και να κινούμαστε σε φάσεις. Είναι η διάρκεια, η ένταση του φαινομένου, που πιθανότατα να χτυπήσει σκληρά τον τουρισμό το καλοκαίρι και να επανέλθει το Φθινόπωρο, και οι άγνωστες παρενέργειες από μία παγκόσμια ύφεση. Αρα πρέπει να φυλάμε δυνάμεις για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας - όχι στο επόμενο 15ήμερο - αλλά στο επόμενο 8μηνο αν υποθέσουμε ότι αυτή η κρίση θα αρχίσει να ξεπερνιέται αρχές του 2021”.

Ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι η πρώτη φάση των μέτρων είχαν οριζόντιο χαρακτήρα για να προσθέσει ότι τα επόμενα στάδια θα προβλέπουν “εξατομικευμένη” στήριξη προς τις επιχειρήσεις.

“Εχουμε μπροστά μας μια αβεβαιότητα και στην σχέση με το ποιοι πλήττονται. Στην συνέχεια θα περάσουμε σε εξειδικευμένη στήριξη όπως κάναμε με την επιστρεπτέα προκαταβολή που στηρίζεται στον τζίρο Μαρτίου των επιχειρήσεων . Οταν θα έχουμε περισσότερα στοιχεία απο δηλώσεις Απριλίου και Μαίου θα πάμε σε πιο εξατομικευμένες λύσεις. Ετοιμάζετε πακέτο και για τους μακροχρόνια άνεργους και συνολικά για τους άνεργους καθώς και για επιχειρήσεις που σήμερα δεν καλύπτονται” είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι αν η κρίση συνεχιστεί θα ενταχθούν στο επίδομα των 800 ευρώ και οι επιστήμονες.

Απαντώντας τέλος, στις προτάσεις της αντιπολίτευσης που ζητά εμπροσθοβαρή αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της κρίσης είπε “Εαν ρίξουμε όλα τα χρήματα σε μια στιγμή που οι επιχειρήσεις είναι κλειστές και δεν είναι έτοιμες να κοιτάξουν την επόμενη ημέρα και δεν έχουν σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα φοβάμαι ότι τα χρήματα θα αξιοποιηθούν όχι με βέλτιστο τρόπο.

Αν ρίξουμε όλα τα χρήματα χωρίς να γνωρίζουμε τι χρειάζεται κάθε επιχείρηση θα τα ρίξουμε τσάμπα. Τα χρήματα είναι πεπερασμένα και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Το χειρότερο είναι να πυροβολείς αλλά όταν θα έρθει ο εχθρός να μην έχεις πυρομαχικά”

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Εκθεσιακό κέντρο μετατράπηκε σε νοσοκομείο στο Λονδίνο - Εισήχθησαν οι πρώτοι ασθενείς

Κλείσιμο
H Ουχάν γιόρτασε μετά από 2,5 μήνες το τέλος της καραντίνας - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης