Μπακογιάννης (ΘΕΜΑ 104,6): Η πλειοψηφία σέβεται τα μέτρα - «Δείχνουμε ωριμότητα και ψυχραιμία»

Μπακογιάννης (ΘΕΜΑ 104,6): Η πλειοψηφία σέβεται τα μέτρα - «Δείχνουμε ωριμότητα και ψυχραιμία»

«Το σχέδιο της κυβέρνησης εστιάζει στην έξοδο από την κρίση» ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων

mpakogiannis_minima
Ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 και στην εκπομπή του Γιάννη Μακρυγιάννη και του Μάκη Πολλάτου.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, αναφέρθηκε στην πρωτοφανή όπως την χαρακτήρισε συγκυρία που βρίσκεται όχι μόνο η χώρα μας αλλά ολόκληρος ο πλανήτης, ανέλυσε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του δήμου. Αρχικά, βασική προτεραιότητα είναι η καθαριότητα για τον λόγο αυτό έχει αυξηθεί ο στόλος καθαρίζοντας και απολυμαίνοντας καθημερινά την πόλη.

Μιλώντας για τους πολίτες και αν τηρούν τα μέτρα οι Αθηναίοι, είπε ότι η συντριπτική πλειοψηφία τα σέβεται και δείχνει κατανόηση «να πούμε και ένα μπράβο, δείχνουμε μια ωριμότητα, ψυχραιμία και συνέπεια».


Για τη συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, σημείωσε ότι συζητήθηκαν μέτρα και βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη όπως είναι οι άστεγοι. Ενώ, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη ου στην Εκκλησία για τη βοήθεια που προσφέρει. Σε λίγες μέρες δημιουργείται μια δομή για την αστεγία, θα είναι ένα κτιριακό συγκρότημα που θα λειτουργεί ως κέντρο ημέρας, θα έχει και υπνωτήριο και ένας ξενώνας όπου θα μπορεί να διαμένει κάποιος για περισσότερο καιρό.

Κλείσιμο
Η βοήθεια στο Σπίτι είναι το δεύτερο πρόγραμμα που «τρέχει» ο δήμος Αθηναίων. Ήδη όπως είπε ο κ. Μπακογιάννης λειτουργεί πιλοτικά το «Βοήθεια στο Σπίτι Plus», το τηλεφωνικό κέντρο είναι το 15-95 ενώ πλέον η χρέωση δεν πιστώνεται σε εκείνον που καλεί, αλλά στον δήμο. Θα μπορούν να εξυπηρετούνται οι άνθρωποι που βρίσκονται σε ανάγκη είτε σε φάρμακα είτε σε τρόφιμα από κάποιον εργαζόμενο του δήμου που θα έρχεται μέχρι το σπίτι του.

Όσον αφορά τις κλήσεις στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, για όσους παρκάρουν δηλαδή στα όρια του δήμου Αθηναίων, ο κ. Μπακογιάννης είπε κάποιες χρηστικές πληροφορίες. Όπως, ότι η ελεγχόμενη στάθμευση έχει ανασταλεί, η δημοτική αστυνομία δεν «γράφει» παρά μόνο όταν υπάρχουν περιπτώσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς (πχ παρκάρισμα σε ράμπα αναπήρων). Όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις έναντι του δήμου αναστέλλονται χωρίς καμία επίπτωση για όσο διαρκεί η κρίση με την πανδημία του κορωνοϊού στον πολίτη. Και τρίτον, έχουν ανασταλεί οι πληρωμές για τα ανταποδοτικά τέλη που αφορά τις επιχειρήσεις που έχουν εφαρμόσει το μέτρο του περιορισμού.

Μιλώντας παράλληλα για την οικονομική κρίση που έχει φέρει η πανδημία, ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε ότι υπάρχει μια ανησυχία στις επιχειρήσεις για την επόμενη μέρα που όλοι μοιραζόμαστε. Υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης όπως είπε που εστιάζει όχι μόνο στην είσοδο στην κρίση αλλά κυρίως στην έξοδο από εκείνη.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Ξεπούλησαν οι κάμερες για PC στην Ελλάδα

Σε καραντίνα το hot spot στη Ριτσώνα - «Απόλυτα συνεργάσιμοι όλοι», λέει ο Γ.Γ. του υπ. Μετανάστευσης

Κορωνοϊός-Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Απρίλιος ίσως αποδειχθεί καθοριστικός για το μέλλον - Δείτε live την ομιλία στη Βουλή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης