Κορωνοϊός - Σύνοδος Κορυφής: Τελεσίγραφο από Ιταλία και Ισπανία για το «κορωνοομόλογο»

22484472

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Rai η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε απέρριψε το προσχέδιο του κειμένου - Οι δύο κυβερνήσεις Ιταλίας και Ισπανίας έδωσαν προθεσμία δέκα ημερών για να φέρει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συγκεκριμένη πρόταση 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε απέρριψε το προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής.

Αιτία, η αρνητική στάση ορισμένων χωρών μελών, ως προς την ανάγκη υιοθέτησης των ευρωομολόγων, για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού.

«Μέσα σε δέκα μέρες η Ένωση πρέπει να βρει τη λύση. Αν η Ευρώπη βοηθήσει όπως έκανε στο παρελθόν, τότε θα βασιστούμε στις δυνάμεις μας», είπε ο Κόντε, σύμφωνα με την Rai και την εφημερίδα La Repubblica.

Τα Ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν επίσης ότι η κίνηση Κόντε έγινε σε συνεργασία με την Ισπανική κυβέρνηση και τον Πέδρο Σάντσεθ ο οποίος και αυτός ανέμενε πιο συγκεκριμένες αποφάσεις από τη σύνοδο κορυφής.

Να σημειωθεί ότι στο προσχέδιο συμπερασμάτων που παρουσιάστηκε στους ευρωπαίους ηγέτες λόγω των αντιρρήσεων της Γερμανίας και της Ολλανδίας δεν υπάρχει καμία αναφορά σε ευρω-ομόλογα, ενώ έχει αφαιρεθεί και η άμεση αναφορά στον ESM που υπήρχε σε προηγούμενη εκδοχή.

Σε μια πρώτη αντίδραση του, ο Ιταλός πρωθυπουργός δεν δίστασε να σηκώσει τους τόνους δείχνοντας εμμέσως την Ολλανδία και τη Γερμανία

«Αν σκέπτεστε να μας βοηθήσετε με καθιερωμένους μηχανισμούς προστασίας, που έχουν δημιουργηθεί στο παρελθόν, τότε αφήστε το... θα προχωρήσουμε μόνοι μας. Δεν σας χρειαζόμαστε. Η Ιταλία έχει παρουσιάσει τα διαπιστευτήριά της, ως προς τα δημόσια οικονομικά της. Κλείσαμε το 2019 με αναλογία ελλείμματος προς ΑΕΠ 1,6 αντί για 2,2, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Οι συνέπειες της περιόδου μετά τον κορωνοϊό, πρέπει να αντιμετωπιστούν όχι τους επόμενους μήνες, αλλά από αύριο το πρωί» τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός η χώρα του οποίου έχει βρεθεί στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού

Κόντε: Εγιναν σημαντικές παρεμβάσεις από Μητσοτάκη, Μακρόν, Κόστα, Μπετέλ

Από το πρωθυπουργικό γραφείο της Ιταλίας είπαν, σύμφωνα με την Corriere della Sera, ότι στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έγιναν σημαντικές τοποθετήσεις από τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Ιρλανδό ομόλογό του Λίο Βαράντκαρ, τον Πορτογάλο Αντόνιο Κόστα και τον Λουξεμβούργιο Ξαβιέ Μπετέλ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της  τηλεδιάσκεψης των ηγετών της ΕΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Εμμανουέλ Μακρόν και 7 ακόμη ηγέτες της ΕΕ επέμειναν στα όσα ανέφεραν σε επιστολή τους, προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου Σάρλ Μισέλ και κάλεσαν την Ενωση να δημιουργήσει ομόλογα-corona για να διαθέσει σημαντικά κονδύλια μπροστά στην υγειονομική κρίση.

Τι ανέφερε το προσχέδιο

Οι 27 χαιρετίζουν τις κινήσεις πιστωτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και ζητούν από το eurogroup να ολοκληρώσει το έργο του για τη χρηματοδότηση των δημοσιονομικών παρεμβάσεων των κρατών μελών. Επιπλέον δεσμεύονται σε συντονισμό σε σχέση με τους συνοριακούς έλεγχους, τις κοινές προμήθειες υγειονομικού υλικού και τα περιοριστικά μέτρα για την εξάπλωση του ιού.

"Σημειώνουμε την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ευρωομάδα για την υποστήριξη λόγω της πανδημικής κρίσης. Καλούμε την Ευρωομάδα να φέρει αποτελέσματα χωρίς καθυστέρηση και να αναπτύξει τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές τις προσεχείς εβδομάδες. Η απάντησή μας θα πρέπει να λάβει υπόψη την άνευ προηγουμένου φύση του σοκ του COVID-19 που πλήττει όλες τις χώρες μας και θα ενισχυθεί, εάν χρειαστεί, με τρόπο συνεκτικό, υπό το πρίσμα των εξελίξεων, προκειμένου να υπάρξει συνολική απάντηση", τονίζουν σε σχέση τη χρηματοδότηση της δημοσιονομικής πολιτικής.

Τι αναφέρουν συγκεκριμένα για την οικονομία

Σε ότι αφορά την οικονομία, το προσχέδιο των συμπερασμάτων καταγράφει τα εξής: "αναγνωρίζουμε πλήρως τη σοβαρότητα των κοινωνικοοικονομικών συνεπειών της κρίσης του COVID-19 και θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης με πνεύμα αλληλεγγύης".

"Υποστηρίζουμε τις αποφασιστικές ενέργειες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη διασφάλιση των όρων χρηματοδότησης σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ", αναφέρουν.

"Σημειώνουμε την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ευρωομάδα για την υποστήριξη λόγω της πανδημικής κρίσης. Καλούμε την Ευρωομάδα να φέρει αποτελέσματα χωρίς καθυστέρηση και να αναπτύξει τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές τις προσεχείς εβδομάδες. Η απάντησή μας θα πρέπει να λάβει υπόψη την άνευ προηγουμένου φύση του σοκ του COVID-19 που πλήττει όλες τις χώρες μας και θα ενισχυθεί, εάν χρειαστεί, με τρόπο συνεκτικό, υπό το πρίσμα των εξελίξεων, προκειμένου να υπάρξει συνολική απάντηση", τονίζουν σε σχέση τη χρηματοδότηση της δημοσιονομικής πολιτικής.

"Τα κράτη μέλη μας έχουν αναλάβει εκτεταμένες ενέργειες για να στηρίξουν τις οικονομίες τους και να ανακουφίσουν τα κοινωνικά προβλήματα και τα προβλήματα απασχόλησης. Θα χρησιμοποιήσουμε τα μέσα της ΕΕ για να υποστηρίξουμε τη δράση τους στο βαθμό που είναι απαραίτητο", τονίζουν.

"Τα κράτη μέλη χρειάζονται ευελιξία για να κάνουν ό, τι είναι απαραίτητο. Το προσωρινό πλαίσιο της Κομισιόν για μέτρα κρατικών ενισχύσεων για τη στήριξη της οικονομίας στη σημερινή επιδημία COVID-19 αποτελεί σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Το ίδιο ισχύει και για την άνευ προηγουμένου χρήση της γενικής ρήτρας διαφυγής βάσει του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης", αναφέρουν.

"Η πρόταση της Κομισιόν για μια πρωτοβουλία επένδυσης για την αντίδραση Coronavirus θα παράσχει 37 δισ. Ευρώ επενδύσεων στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης. Με την προτεινόμενη τροποποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ, το Ταμείο αυτό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στον τομέα της δημόσιας υγείας, όπως τα κρούσματα COVID-19. Προσβλέπουμε στην ταχεία έγκριση αυτών των προτάσεων. Χαιρετίζουμε την ετοιμότητα της Κομισιόν να αυξήσει περαιτέρω την ευελιξία και τη μόχλευση στη χρήση των μέσων της ΕΕ", αναφέρουν οι 27.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: Αν αρθούν τα μέτρα, θα έχουμε εικόνα παρόμοια με της Ιταλίας


Κορωνοϊός: Στους 15.500 οι θάνατοι στην Ευρώπη, σχεδόν 270.000 τα κρούσματα

Κορωνοϊός - Βρετανία: Πάνω από 100 νεκροί σε μία ημέρα

ΣΧΟΛΙΑ (118)

Αγαμοι θηται

Γερμανοτσολιαδες του κερατα. Αντε δρομο για τη βρωμιαρα πατριδα σας.μικροβια της κοινωνιας.

βάστα Μέρκελ

Καλα κάνουν οι Γερμανοί. Θα κάνουν το ευρώ χαρτοπετσέτες για να τα ροκανίσουν οι Έλληνες; Για χαζούς τους έχετε; Θα εξανεμιστούν οι καταθέσεις σε ευρώ για να πληρώνει ο Κούλης τους δημόσιους να κάθονται όλο το καλοκαίρι σε λοκνταουν. Δώσε πόνο Μερκελ στους γαλάζιους Συριζαίους της Νουδού που θέλουν να εκτυπώνουν οι πρέσες χαρτοπετσέτες

Βάστα Κυριάκο

Γερμανοτσολιά Τζημερικέ η ΝΔ και οι Μεσογειακές χώρες θα κάνουν λόμπυ και θα αναγκάσουν τους βόρειους να εκτυπώσουν ευρώ για όλους. Λεφτά υπάρχουν γιατί απλά τς εκτυπώνουμε και μόνο με το Κυριάκο θα το καταφέρουμε. Ι Τσιπρας δε κατάφερε να εκτυπώσει γιατί δεν το πήραν σοβαρά

Το είχε πει ο Παίσιος

Στην Ευρώπη θα ξυπνήσουν ξανά οι Εθνικισμοί....

ll

καιρός ν αλλάξει η ιεραρχία, έχουμε τα μέσα να επιβάλλουμε και να διεκδικήσουμε πολλά, προχώρα Κυριάκο, είμαστε μαζί σου!

Φέρτε

πίσω τον Αλέξη, αυτοί είναι τρελοί! Θα μας βγάλουν από την εε!

Αιντε θύμα , Αιντε ψώνιο

Οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ έχασαν τον πόλεμο για το Τρίτο Ράιχεν ΟΜΩΣ επέβαλαν το Τέταρτο Ράιχ αναίμακτα και ΠΟΛΥ πιο ΕΥΚΟΛΑ απ ποτό είχαν φανταστεί

Συνταγή για σπατάλες

Το κορωνοομόλογο είναι ανέκδοτο για τους λαϊκιστές που θέλουν να διορίζουν. Η σωτηρία είναι φάρμακα, κλίνες, αναπνευστήρες, εμβόλια, και όχι βέβαια η εν λευκώ ίδρυση νέων αχρήστων φορέων ή ο διορισμός αχρήστων υπεράριθμων από δημαγωγικές και ψηφοθηρικές κυβερνήσεις ανεξέλεγκτα. Ούτε βέβαια η δημιουργία νέου χρέους για μετακύλιση του στις επόμενες γενιές.

ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΑΣ

Εμείς δώσαμε τελεσίγραφο ή έπρεπε να είχαμε στο τιμόνι τον Αλέκση να κάτσει να διαπραγματευτεί κάνα 18ωρο???

έξω

Οι Γερμανοί έπρεπε να έχουν διαλυθεί ως κράτος και τα εδάφη τους να έχουν μοιραστεί στον Β Παγκόσμιο. Βδέλες ήταν μια ζωή βδέλες θα παραμείνουν. Πρέπει επιτέλους να τους διώξουν από την ΕΕ για να μπορέσουν οι υπόλοιπες χώρες να προχωρήσουν.

ΑΒΑ

Θυμάμαι τις πρώτες ημέρες της κρίσης τότε που τα δικά μας ρεμάλια τσακωνόντουσαν με τους αστυνομικούς γιατί δεν τους άφηναν να πάρουν μέρος στα καρναβάλια τότε είχαν εμφανιστεί στην Ιταλία τα πρώτα κρούσματα και θυμάμαι συνεντεύξεις από αντίστοιχους γελοίους από εκεί που λέγανε ότι δεν τρέχει τίποτα και ότι η ζωή είναι τραγούδι και χαρά . Μου θυμίζει τα παραμύθια με τα τρία γουρουνάκια και το άλλο με το τζίτζικα και το μέρμηγκα. Τι διάολο συμβαίνει γιατί όλες οι καταστροφές συμβαίνουν στους νότιους; Μήπως δεν φταίνε οι Γερμανοί αλλά οι νότιοι χαρούμενοι γλεντοκόποι; Και όσο για τους τσιφτετελοέλληνες πολλοί από τους οποίους είναι εδώ μέσα και γράφουν ένα κάρο π@παριές κατά της ΕΕ Εμπρός λεβεντοπαλλήκαρα η πλατεία ξαναγεννιέται εμπρός χρυσαύγουλα, κνίτες, ζαίοι, και το λοιπό κακό συναπάντημα όλοι μαζί να διαλύσουμε τους μενουμευρωπαίους και να ελευθερωθούμε από τους δυνάστες των Βρυξελλών ώστε να λιμοκτονήσουμε μόνοι μας ή να πάμε στην ζεστή αγκαλιά του KGB Βλαντιμίρ ή των συντρόφων Κινέζων με τις απόχες.

αντι-ΕΕ

Διαλύεται η ΕΕ όσο και να χτυπιέσαι και να κατηγορείς τα θύματα του ιού, φιλελέρα. Θα στερηθείς τα ΕΣΠΑ σου και το ευρώ σου αλλά τι να κάνουμε; Γι' αυτό λοιπόν ξυδάκι, θα σου περάσει.

«Κατέβαινε τα φράγκα μη γίνει της νυχτερίδας μωρή γκιόσα.

Έτσι μεταφράζεται στα ιταλικά αυτό που είπε ο κοντε .

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης