Ζαχαριάδης στον ΘΕΜΑ 104,6: Η γραμμή είναι αυτή που λέει ο αρχηγός - Ποτέ δεν είπαμε ανοιχτά σύνορα

Ζαχαριάδης στον ΘΕΜΑ 104,6: Η γραμμή είναι αυτή που λέει ο αρχηγός - Ποτέ δεν είπαμε ανοιχτά σύνορα

«Εμείς πρώτοι είπαμε ότι το πρόβλημα είναι γεωπολιτικό» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

zaxariadis
«Όταν μιλάει ο αρχηγός, αυτή είναι η γραμμή», δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104.6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, θέλοντας να ξεκαθαρίσει απολύτως τη θέση του κόμματός του για τα όσα γίνονται στον Έβρο τις τελευταίες ημέρες, παραπέμπτοντας στις χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα.

«Ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε ότι θέλει τα σύνορα ανοιχτά», σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης και σχολιάζοντας την εντύπωση που δόθηκε ότι το κόμμα του φλέρταρε με την ιδέα της ελεύθερης διέλευσης όσων μεταναστών συγκεντρώθηκαν στον Έβρο, υπογράμμισε ότι «αυτές ήταν διάφορες ερμηνείες, οι οποίες στοχύεουν να δημιουργήσουν μία καρικατούρα του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να αντιπαρατεθούν με την καρικατούρα του ΣΥΡΙΖΑ και όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ». «Ποτέ δεν έγινε κάτι τέτοιο, να αφήσουμε τα σύνορα ανοιχτά, ούτε επί ημερών που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

«Το πρόβλημα είναι εκτός των τειχών και το θέμα είναι να βρούμε πού θα έχουμε συμπτώσεις» τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης, προσθέτοντας ότι «εμείς πρώτοι είπαμε ότι το πρόβλημα είναι γεωπολιτικό, ότι είναι η νευρική πολιτική της Τουρκίας, που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και σπρώχνει τους ανθρώπους και τους μετατρέπει σε μοχλό πίεσης και έλεγαν οι κύριοι Κουμουτσάκος, Μηταράκης, Χρυσοχοίδης, Στεφανής και άλλοι τους φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ακόμη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «βλέπουμε την κυβέρνηση ότι έχει ένα σχέδιο 15-20 ημερών, μετά τι θα κάνει; Τι θα γίνει εάν αντί να στέλνουν βάρκες σε πέντε νησιά στέλνουν σε πενήντα; Πώς μπαίνει φρένο στην Τουρκία, αυτό είναι το θέμα. Τι όρια μπαίνουν στην Τουρκία; Ποιος μπορεί να τα βάλει αυτά τα όρια; Θα τσιγκλίσουμε εμείς την ευρωπαϊκή οικογένεια να επιβάλλει κυρώσεις στη Τουρκία αν δεν σταματήσει αυτή την τακτική;».

Ο κ. Ζαχαριάδης τάχθηκε υπέρ της αποσυμφόρησης των νησιών, θέτοντας την ερώτηση γιατί δεν προχώρησε το σχέδιο, που έλεγε η ΝΔ για μετεγκαταστάσεις στο εσωτερικό της χώρας με βάση ένα ποσοστό 1% επί του τοπικού πληθυσμού.

«Να πάρουμε λίγους όλοι μας, το είχε πει και ο κ. Γεωργιάδης. Δεν μπορείς να έχεις 25 και 30 χιλιάδες ανθρώπους στη Λέσβο μόνο» τόνισε, σημειώνοντας ότι «στη Λέσβο έχουν κλείσει οι πολίτες από μόνοι τους, τους δρόμους που οδηγούν στη Μόρια, δεν βλέπει η κυβέρνηση ότι ένα τμήμα κόσμου στα νησιού οδηγείται στον εκφασισμό; Τρανή απόδειξη εκτράχυνσης της κοινωνίας το περιστατικό με τους πολίτες που επιτέθηκαν στη βάρκα με την έγκυο στη Θέρμη της Λέσβου».

Κλείσιμο
Τέλος ο κ. Ζαχαριάδης αναρωτήθηκε με νόημα εάν «αντέχουμε να μαλώνουμε μεταξύ μας και να μην έχουμε ένα σαφές και ρεαλιστικό σχέδιο και να βγαίνουν από τη ΝΔ κάθε λίγο και να αμφισβητούν τον πατριωτισμό της άλλης μεγάλης παράταξης; Προφανώς έχουμε άλλες απόψεις, αλλά στα κρίσιμα ζητήματα κανείς δεν δικαιούται να αμφισβητεί τον πατριωτισμό και την αγάπη του άλλου για την πατρίδα».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης