Το ΥΠΕΞ απαντά στην προκλητική δήλωση Τσαβούσογλου: Στις ευνομούμενες Δημοκρατίες, η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη

Το ΥΠΕΞ απαντά στην προκλητική δήλωση Τσαβούσογλου: Στις ευνομούμενες Δημοκρατίες, η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη

Εφετείο της Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον εκλεγμένο από τη μειονότητα της Ξάνθης μουφτή σε τέσσερις μήνες φυλάκιση για προσπάθεια παρακώλησης θρησκευτικής τελετής - Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αντέδρασε και σε οξύ τόνο σημείωσε  ότι ούτε στα χειρότερα καθεστώτα του κόσμου δεν συναντάται αυτή η πρακτική

ypex-735x400_0
Εστία αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία έχει δημιουργηθεί για τους τέσσερις μήνες φυλάκισης σε ψευδο-μουφτή της Ξάνθης, με την Τουρκία να τεντώνει και πάλι στα άκρα το σκοινί επικρίνοντας με σφοδρότητα το ελληνικό σύστημα Δικαιοσύνης.

Εφετείο της Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον εκλεγμένο από τη μειονότητα της Ξάνθης μουφτή, Αχμέτ Μετέ, σε τέσσερις μήνες φυλάκιση για «αντιποίηση άσκησης υπηρεσίας λειτουργού θρησκείας γνωστής στην Ελλάδα και προσπάθεια παρακώλησης θρησκευτικής τελετής». Ο Αχμέτ Μετέ κρίθηκε ένοχος, ενώ ο συγκατηγορούμενος του Ιμάμης Γλαύκης Ερκάν Αζίζογλου αθωώθηκε.

«Σε μία χώρα μέλος της Ε.Ε. μουφτής που συμμετείχε σε κηδεία τιμωρείται με φυλάκιση! Σε ποια χώρα του κόσμου ιερέας, ραβίνος ή άλλος εκπρόσωπος θρησκείας στερείται αυτό το δικαίωμα άσκησης των θρησκευτικών του καθηκόντων; Ούτε στα χειρότερα καθεστώτα του κόσμου δεν συναντάται αυτή η πρακτική», έγραψε στο twitter ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Στις ευνομούμενες Δημοκρατίες, η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και επιβάλλει την τήρηση της νομιμότητας σε όσους αποπειρώνται να την προσβάλλουν» απάντησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς σε ερώτηση δημοσιογράφου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης