«Βόμβες» Μιωνή στην προανακριτική Novartis: O Παπαγγελόπουλος μου ζήτησε χρήματα μέσα στο Μαξίμου

«Βόμβες» Μιωνή στην προανακριτική Novartis: O Παπαγγελόπουλος μου ζήτησε χρήματα μέσα στο Μαξίμου

Ο Σάμπυ Μιωνή είπε, σύμφωνα με πηγές της προανακριτικής, ότι η συνάντηση έγινε στο Μαξίμου παρουσία του τότε υπ. Επικρατείας Νίκου Παππά - Τσίπρας-Παππάς γνώριζαν για την δράση του Παπαγγελόπουλου ωστόσο «δεν ήθελαν να τον στεναχωρήσουν» - ΣΥΡΙΖΑ: Στρακαστρούκα δεύτερης διαλογής οι αποκαλύψεις

proanakritikh-arthrou
Σε αποκαλύψεις που θα προκαλέσουν πολιτικό «σεισμό» έχει προχωρήσει σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή, καταγγέλλοντας στην προανακριτική της Βουλής ωμό εκβιασμό και απαίτηση καταβολής ποσού 350.000 ευρώ από τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, παρουσία του τότε υπουργού Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος απαίτησε την καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού προκειμένου να ρυθμιστούν νομικές εκκρεμότητες από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ειδικότερα, ο Σάμπυ Μιωνή είπε - σύμφωνα πάντα με πηγές της προανακριτικής – ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος του ζήτησε ποσό ύψους 350.000 ευρώ σε συνάντηση που είχαν μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, προκειμένου να πληρωθούν τα δικαστικά έξοδα του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη με τον οποίο είχε δικαστική διαμάχη λόγω δημοσιευμάτων που ενέπλεκαν τον επιχειρηματία με την περίφημη λίστα μεγαλοκαταθετών.

Η συνάντηση σύμφωνα με τον μάρτυρα έγινε στις 10 Μαρτίου 2016 στο υπουργικό γραφείο του κ. Παππά.

Ο Σάμπυ Μιωνή φέρεται να είπε ότι ο μηχανισμός Ρασπούτιν λειτούργησε ως «εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον Παπαγγελόπουλο» και μέλη γνωστούς δημοσιογράφους και εκδότες ενώ προανήγγειλε κατάθεση μήνυσης για σύσταση συμμορίας για δωροληψία και εκβιασμό.

Είπε ότι με συκοφαντικά δημοσιεύματα τον στοχοποίησαν ως εμπλεκόμενο στην λίστα Λαγκάρντ ώστε στην συνέχεια να απαιτήσουν μέσω του κ. Παπαγγελόπουλου χρηματικό ποσό για να διευθετηθούν οι δικαστικές του υποθέσεις.

Κλείσιμο
Ο ίδιος κατέθεσε μάλιστα έγγραφο το οποίο παρουσίασε ως εξής: «Οι κκ. Φιλιππακης και Τάρκας για να μου αποδείξουν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους δεσμεύτηκαν εγγράφως ότι θα κλείσουν όλες τις ποινικές μου υποθέσεις. Ουσιαστικά μου έλεγαν ότι ελέγχουν τον κ. Παπαγγελόπουλο που ελέγχει τις υποθέσεις. Σας καταθέτω αυτό το έγγραφο. Όλα όσα συνέβησαν σε μένα χρησιμοποιώντας το όνομα Παπασταύρου ήταν οι πράξεις μιας εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τον πλουτισμό αλλά και το πολιτικό όφελος. Αυτό που έγινε από αυτή την εγκληματική οργάνωση ήταν το μεγαλύτερο παραδικαστικό κύκλωμα από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους».



Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση πραγματοποιείται σε κλίμα έντασης με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να διακόπτουν συνεχώς τον μάρτυρα. Διαρροές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σπεύδουν να υποστηρίξουν «άνθρακες ο “θησαυρός” Μιωνή. Τα “πραγματικά περιστατικά” είναι από γελοία έως εξαιρετικά γελοία».
Σε κάθε περίπτωση ο επιχειρηματίας φέρεται να υποστηρίζει ότι έχει το υλικό για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο μάρτυρας είπε: «Αυτά που θα καταθέσω σήμερα εδώ και για τα οποία στη συνέχεια θα καταθέσω μήνυση πιστεύω ότι συνδέονται με την υπόθεση που ερευνάτε σε αυτή την Επιτροπή. Σήμερα καταθέτω μήνυση για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Θα σας παραθέσω στοιχεία και είμαι στη διαθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση. Καταθέτω μήνυση εναντίον του κ.Παπαγγελόπουλου, του κ.Φιλιππάκη, του κ.Τάρκα και της κ.Παπαδάκου για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία και εκβιασμό. Όλα όσα έζησα ήταν σαν ταινία τρόμου. Πέσαμε θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης, μιας συμμορίας με αρχηγό τον κ.Παπαγγελόπουλο και μέλη την κ.Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη και τον κ.Τάρκα. Ολοι αυτοί μας στοχοποιίησαν σε χρονο ρεκόρ. Προσπάθησαν να μας εμπλέξουν στη λίστα Λαγκάρντ. Τόνους λάσπη και τρομοκρατία. Το εκβιαστικό μέσο τους ήταν να μου ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ.Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις».

Ραγκούσης και Λάππας διακόπτουν τον μάρτυρα και διαμαρτύρονται γιατί ο μάρτυρας συμβουλεύεται σημειώσεις του. Επικρατεί αναταραχή

- Ι.Μπούγας: Αφήστε τον μάρτυρα να καταθέσει. Φαίνεται να μην θέλετε να καταθέσει.

«Η επίμαχη περίοδος ξεκινά από το 2015 και μετά. Η εγκληματική οργάνωση του κ. Παπαγγελόπουλου με στοχοποίησε για να με εμπλέξει με τη λίστα Λαγκάρντ. Το γεγονός οτι ο πληρεξούσιος δικηγόρος μου κ. Παπασταύρου που ήταν και σύμβουλος του ΠΘ Σαμαρά μας. Οι κατηγορούμενοι κατασκεύασαν κατηγορίες με πολλούς σκοπούς. Ένα απίστευτο ψέμα τους. Ο Παπαγγελόπουλος και η παρέα του ξεγέλασαν την τότε κυβέρνηση φτιάχνοντας ενα παραμύθι με δράκους και ψέματα. Αυτή η ομάδα και ήθελε να βγάλει χρήματα και βοηθούσε πολιτικούς σκοπούς. Ο Παπαγγελόπουλος θεωρώ ότι από αυτή την σημαία έγινε Υπουργός. Όλη αυτή η υπόθεση ήταν μια κατασκευή. Ο Άγγελος Μεταξάς, συνέταιρός μου, δικαιώθηκε όπως και ο Παπασταύρου. Αυτοί οι άνθρωποι προσπάθησαν να με εμπλέξουν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο κ. Τάρκας πιστεύω οτι είναι εκείνος που με κατήγγειλε στις αμερικανικές αρχές, μετά οι αμερικάνοι άρχισαν να ρωτούν και τότε βγήκαν τα ψεύτικα πρωτοσέλιδα της Δημοκρατίας ότι με ψάχνει το FBI και απίστευτα επίσης δημοσιεύματα που μας παρουσίαζαν ως φοροφυγάδες και λαμόγια. Ξέρετε, τους Εβραίους δεν είναι πρώτη η φορά που τους στοχοποιούν», είπε σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο μάρτυρας.

Η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου

«Φτάνουνε τώρα στις 10 Μαρτίου, οπότε κανονίστηκε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με εμένα, τον Νίκο Παππά και τον κ. Παπαγγελόπουλο, για να αποσυμφορηθούν τα ζητήματα που υπήρχαν μεταξύ μας. Ήταν σαφές οτι όσα έκανε ο Νίκος Παππάς ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού. Επίσης ήταν σαφές σε μένα ότι Παπαγγελόπουλος και Φιλιππάκης ήταν συνεργάτης. Ο Ν.Παππάς έκανε σύνοψη των συναντήσεων που είχαν προηγηθεί. Για μένα να αποσυρθούν τα παράνομα εντάλματα για τον Μεταξά και για τον Φιλιππάκη να αποσύρω τη μήνυση που του είχα κάνει. Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο Παπαγγελόπουλος και είπε «και των εξόδων που του έχει δημιουργήσει». Εννοώντας τον Φιλιππάκη. Δεν πίστευα στα αυτιά μου. Οφείλω να πω ότι ο Ν. Παππάς ξαφνιάστηκε και ενοχλήθηκε και ρώτησε τον Παπαγγελόπουλο πόσα είναι αυτά τα έξοδα. Εγώ του δήλωσα ότι λεφτά στον Φιλιππάκη δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω. Και ο Παπαγγελόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση τότε. Ήταν σαφές: ο Παπαγγελόπουλος ζητούσε λεφτά για λογαριασμό του Φιλιππάκη».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σάμπυ Μιωνή υπογράμμισε προς τα μέλη της προανακριτικής πως έχει το υλικό για να αποδείξει κάθε λέξη των καταγγελιών του και πως αν του το ζητήσει η Δικαιοσύνη θα το προσκομίσει.

- Δ. Μαρκόπουλος: Είπατε οτι έχετε στοιχεία για όσα μας καταθέτετε. Έχετε και ηχητικά ντοκουμέντα;

- Σ.Μιωνή:
Δεν υπάρχει λέξη που να σας έχω πει και να μην έχω αποδείξεις γι αυτό. Όποτε μου ζητηθεί από τη Δικαιοσύνη θα τα καταθέσω.
Παράλληλα, ανέφερε ότι μεταξύ της δική του υπόθεσης και της σκευωρίας Novartis υπάρχουν κοινοί πρωταγωνιστές.

-Ι.Μπούγας:
Είπατε οτι διακρίνετε κοινά στοιχεία μεταξύ της υπόθεσής σας και της Νοβάρτις

-Σ.Μιωνής:
Καταγγελία στην Αμερική, ψευδομάρτυρες. Και μάλιστα τα ίδια πρόσωπα. Τουλουπάκη, Ντζούρας,... και η δική μου υπόθεση και η Νοβάρτις πρόκειται για μένα μία οργανωμένη προσπάθεια εγκληματικής οργάνωσης

-Δ.Μαρκόπουλος:
Στη συνάντηση του Μαξίμου τί διαπιστώσατε;

-Σ. Μιωνής: Κοιτάξτε να ξεκαθαρίσω ότι προσωπικά δεν ανήκω σε κανένα κόμμα. Θέλω όμως να πω οτι ο Ν.Παπάς ένιωσε οτι ντροπιάστηκε για όσα είπε ο Παπαγγελόπουλος αλλά και με το χαρτί που του έδειξα μετά. Ήταν πεσμένα τα φτερά του για όσα έκανε ο Παπαγγελόπουλος. Ο Παπαγγελόπουλος όμως τους είχε παραμυθιάσει, ένιωθα οτι είχε μεγάλη εξουσία και στα θέματα της Δικαιοσύνης θα έλεγα πως ήταν κράτος εν κράτει. Η τότε κυβέρνηση είχε υιοθετήσει ένα ψέμα για τον κ.Παπασταύρου, ο οποίος ήταν πολιτικό εργαλείο, και μετά προσπαθούσαν να το μαζέψουν.

-Δ.Μαρκόπουλος:
Είπατε οτι έχετε στοιχεία για όσα μας καταθέτετε. Έχετε και ηχητικά ντοκουμέντα;

-Σ.Μιωνή:
Δεν υπάρχει λέξη που να σας έχω πει και να μην έχω αποδείξεις γι αυτό. Όποτε μου ζητηθ-εί από τη Δικαιοσύνη θα τα καταθέσω

-Δ.Μαρκόπουλος:
Η κα Τουλουπάκη είχε εμπλοκή;

-Σ.Μιωνής:
Σοβαρά μιλάτε; Προφανώς. Βγάζει παράνομα εντάλματα και όλα τα άλλα. Δεν συζητώ οτι η κα Τουλουπάκη ήταν μέλος αυτής της ομάδας. Είναι παιδί του Παπαγγελόπουλου και κολλητή της Παπαδάκου όπως η δεύτερη μου έχει πει»

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο κ. Μιωνή είπε ότι Τσίπρας-Παππάς γνώριζαν για την δράση του κ. Παπαγγελόπουλου ωστόσο «δεν ήθελαν να τον στεναχωρήσουν».

Δ. Μαρκοπουλος: Πώς κανονίστηκε το ραντεβού στο Μαξίμου; Σε ποιους χώρους; Ποιος πήρε την πρωτοβουλία της συνάντησης αυτής;

Σ. Μιωνή: Έγινε στο γραφείο του Παππα, πήρε τηλέφωνο ο Παππας και μάλλον η πρωτοβουλία ήταν του Φιλιππακη. Έγινε η συνάντηση για να αποσυμπιεστεί η κατάσταση. Ήμουν εγώ και οι Παπαγγελοπουλος - Παππάς.

Δ. Μαρκοπουλος: Πώς έγινε η συζήτηση;

Σ. Μιωνή: Ο πρωθυπουργός και ο Παππάς είχαν καταλάβει ότι κατι βρωμάει. Ειχαν παραπλανηθεί απο Παπαγγελοπουλο. Ειχαν το εξης δίλημμα: από τη μια είχαν πέσει σε παγιδα απο την αλλη δεν ήθελαν να στενοχωρήσουν τον κύριο Παπαγγελοπουλο. Κατάλαβα οτι ο Παπαγγελοπουλος ειχε πολύ δύναμη τους βοηθούσε πολύ στη δικαιοσύνη.

Δ. Μαρκοπουλος: Ήαν κάτι σαν κράτος εν κρατεί δηλαδή ο Παπαγγελόπουλος;

Σ. Μιωνή: Ο Τσίπρας ηξερε τι συνέβαινε αισθανόταν άσχημα γι αυτο και προσπαθούσε να βρει λυση. Δεν τον ήλεγχαν.

Δ. Μαρκοπουλος: Μιλήστε μας για την ανεξάρτητη εκθεση campo:

Σ. Μιωνή: Ειναι ο πιο αξιόπιστος δικαστής παγκοσμίως εναντιον της διαφθοράς. Αυθεντία. Έβαλε φυλακή τη χούντα της Αργεντινής. Αφρικανούς δικτάτορες. Το συμπέρασμά του ήταν ότι στην Ελλάδα υπήρχε κύκλωμα με αρχηγό τον Παπαγγελόπουλο.

Μιωνή για ηχητικό υλικό: Έκανα όμτι ήταν απαραίτητο για να προστατευτώ

Ο επιχειρηματίας ρωτήθηκε και για την ύπαρξη ηχητικού υλικού και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Δημητρης Μαρκοπουλος: Υπαρχει ηχητικό υλικο κύριε Μιονη; μπορείτε να αποδείξετε όλα όσα λέτε για τα ραντεβού σας στο Μαξίμου κι άλλου; θέλω να είστε ξεκάθαρος.

Σ. Μιωνή: Εκανα ό,τι ηταν απαραιτητο για να προστατευτώ. Αν χρειαστει θα τα προσκομισω στη δικαισυνη. Έχω ό,τι χρειάζεται.

Σ. Μιωνή: θεωρώ ότι ο Τσίπρας είχε καταλάβει τι γίνεται

Β.Μπιάγκης: Στο συμφωνητικό που μας δώσατε ποιος το συνέταξε; Εδώ γράφει στην δεύτερη σελίδα μια σειρά από ενέργειες που γινόντουσαν από δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς περιγράφοντας τες με πολλές λεπτομέρειες. Ποιος έχει την δυνατότητα να δώσει τέτοιες διαβεβαιώσεις

Σ.Μιωνής: Ήτανε φανερό οτι Φιλιππάκης - Παπαγγελόπουλος είχανε πάρα πολύ στενές σχέσεις.

Β.Μπιάγκης: Με αυτά που γράφονται στο συμφωνητικό είναι σαφές ότι έχουν την δυνατοτητα να παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη;

Σ.Μιωνής: Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα παραδικαστικό κύκλωμα. Όλοι καταλαβαίναμε ότι αυτοί που τα δημιούργησαν είχαν τη δυνατότητα να τα πάρουν πίσω. Η αίσθηση μας ήταν ότι το σύστημα Τουλουπάκη-Παπαγγελόπουλου που τα έστησε το ίδιο σύστημα θα μπορούσε να τα ξεστήσει.

Δ.Μπιαγκης: Είπατε ότι ο Παπασταύρου ήταν πολιτικό εργαλείο επί λέξει για να κερδίσουν πολιτικά οφέλη. Αν ο Παπασταύρου ηταν εργαλείο ο τελικός στόχος ποιος ήταν;

Σ.Μιωνης: Ο Παπασταύρου ήταν το μέσο. Ο τελικός στόχος ήταν ο πολιτικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δ.Μπιαγκης: Ο κ.Παπαγγελοπουλος μιλά σήμερα με δήλωση του για ύπαρξη παράνομης μαγνητοφώνησης συνομιλίας στο Μέγαρο Μαξίμου με δύο Υπουργούς». Υπάρχει τέτοια μαγνητοφώνηση;

Σ.Μιωνης: Έχω στη διάθεσή μου ό,τι χρειάζεται για να αποδείξω όσα λέω μέχρι κεραίας.

Δ.Μπιάγκης: Μιλήσατε για συμμορία με αρχηγό Παπαγγελόπουλο. Θεωρείτε οτι όλο αυτό το πλέγμα να στηθεί από μόνο του;

Σ.Μιωνής: Εκτίμηση θα κάνω. Ο κ.Παπαγγελοπουλος με την γνώση που είχε στα περί των δικαστικών πουλούσε στην κυβέρνηση εκδούλευση ότι ήταν παντοδύναμος σε αυτόν τον τομέα και μπορούσε να τους ελέγξει τη Δικαιοσύνη. Εγώ θεωρώ ότι ο κ. Τσίπρας είχε καταλάβει τι γίνεται. Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορούσε να το σταματήσει.

Σ. Μιωνή: τον Σαμαρά δεν τον γνωρίζω

Κ.Καραγκούνης: Υπήρξε ποτέ συνάντησή σας με τον κ.Σαμαρά;

Όχι ποτέ. Τον κ. Σαμαρά δεν τον γνωρίζω. Και ουδέποτε τον συνάντησα

Κ.Καραγκούνης: Σας έγινε ποτέ πρόταση οικονομικής συναλλαγής επι κυβέρνησης Σαμαρά;

Σ.Μιωνης: Όχι ποτέ. Εμένα είναι φίλος μου ο Σταύρος Παπασταύρου. Και όμως ποτέ δεν συναντηθήκαμε στο Μαξίμου. Όταν βρισκόμασταν για καφέ ήταν κάπου κοντά στο Μαξίμου αλλά ποτέ δεν πήγα εκεί.

Κ.Καραγκούνης: Να πάμε πάλι στη συνάντηση στο Μαξίμου. Είπατε ότι ο κ. Παπαγγελοπουλος έθεσε ζήτημα κάλυψης πληρωμής των εξόδων του κ.Φιλιππάκη. Τι είδους έξοδα ήταν αυτά;

Σ.Μιωνής: Έμεινα έκπληκτος από την απαίτηση Παπαγγελόπουλου. Είναι δυνατόν ένας Υπουργός να ζητά αποζημίωση, λεφτά δηλαδή για λογαριασμό ενός ιδιώτη; Και μάλιστα από Υπουργό που ήθελε να εμφανίζεται ως διώκτης της Διαφθοράς;

Ο Παπαγγελόπουλος είχε παραμυθιάσει Τσίπρα - Παππά

Πάντως, ο μάρτυρας φέρεται να υποστήριξε ότι κατά την αίσθησή του ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε συμμετοχή στην απόπειρα εκβιασμού και πως η τότε κυβέρνηση είχε «παραμυθιαστεί» απο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Παράλληλα για τον Νίκο Παππά δήλωσε: «Θέλω όμως να πω οτι ο Ν.Παππάς ένιωσε οτι ντροπιάστηκε για όσα είπε ο Παπαγγελόπουλος αλλά και με το χαρτί που του έδειξα μετά. Ήταν πεσμένα τα φτερά του για όσα έκανε ο Παπαγγελόπουλος. Ο Παπαγγελόπουλος όμως τους είχε παραμυθιάσει, ένιωθα οτι είχε μεγάλη εξουσία και στα θέματα της Δικαιοσύνης θα έλεγα πως ήταν κράτος εν κράτει. Η τότε κυβέρνηση είχε υιοθετήσει ένα ψέμα για τον κ.Παπασταύρου, ο οποίος ήταν πολιτικό εργαλείο, και μετά προσπαθούσαν να το μαζέψουν».

Ο κ. Μιωνή περιγράφοντας τον τρόπο δράσης του παραθεσμικού κυκλώματος στο οποίο μετείχε ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, συγκεκριμένοι εισαγγελικοί λειτουργοί και δημοσιογράφοι είπε: «η δράση της συμμορίας είχε τριπλό σκοπό: 1. το οικονομικό όφελος 2. το πολιτικό όφελος λόγω Παπασταύρου και 3. να σταματήσουν την ακτιβιστική μου δράση. Το δικαστικό σύστημα ήταν Τουλουπάκη-Ντζούρας-Καλούδης-Παπαγγελόπουλος».

Ειδικότερα, η περιγραφή της υπόθεσης απο τον κ. Μιωνή έχει ως εξης:

- Στοχοποίησή του με συκοφαντικά όπως υποστηρίζει δημοσιεύματα απο συγκριμένα ΜΜΕ και δημοσιογράφους

- Συγκεκριμένοι εισαγγελικοί λειτουργοί ξεκινούν έρευνα με βάση τα επίμαχα δημοσιεύματα προκειμένου να δημιουργήσουν δικαστικό κλοιό στο πρόσωπο που έχει στοχοποιηθεί

- Πολιτική εκμετάλλευση της υπόθεσης απο την κυβέρνηση

- Πρόταση συμβιβασμού απο τα ΜΜΕ αρκεί να τους καταβληθεί υπέρογκο ποσό ως δικαστική αποζημίωση.

Προκειμένου, δε, να υποστηρίξει τους ισχυρισμού του κατέθεσε στην προανακριτική το κείμενο-πρόταση της πλευράς Φιλιππάκη προκειμένου να αποσυρθούν εκατέρωθεν μηνύσεις και αγωγές.

Το εντυπωσιακό, το οποίο σύμφωνα με τον κ. Μιωνή, αποτελεί επιπρόσθετο στοιχείο για την ύπαρξη του μηχανισμού είναι η ωμή παραδοχή πως αν υπογραφεί η πρόταση τότε οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές θα αρχειοθετήσουν τις υποθέσεις.

Ειδικότερα μεταξύ άλλων το έγγραφο αναφέρει:

«[…] Οριστικό κλείσιμο (αρχειοθέτηση) των παρακάτων ανοικτών δικαστικών υποθέσεων σε χρτονικό διάστημα 3 μηνών απο την υπογραφή του παρόντος Roadmap. Τα μέρη δύνανται να συμφωνήσουν περαιτέρω παράταση μόνο εφόσον υπάρχει αντικειμενική και ουσιαστική πρόοδος στο οριστικό κλείσιμο των παρακάτω υποθέσεων.

1) Εγκληματική Οργάνωση – Η ερευνούσα Εισαγγελική Αρχή εισηγείται ότι απο την έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία και κλείνει την προκαταρκτική έρευνα, για όλα τα “εμπλεκόμενα” πρόσωπα βάζοντας την υπόθεση στο αρχείο. Στην συνέχεια, η απόφαση αρχειοθέτησης επικυρώνεται απο την Εισαγγελία Εφετών

2)Ποινική δίωξη για απάτη επι δικαστηρίου. Η 4η Ειδική Ανακρίτρια εισηγείται την αρχειοθέτηση και για τα δύο πρόσωπα που επιδίδει “τυπική κλήση”. - Άλλος Εισαγγελέας συμφωνεί στην αρχειοθέτηση και η απόφαση πάει στην συνέχεια προς επικύρωση στο Δικαστικό Τριμελές Συμβούλιο προς επικύρωση. Μετά απο 30 ημέρες η απόφαση γίνεται αμετάκλητη.

3) Μεταξάς – ΔΟΣ Κατόπιν της απάντησης που θα έρθει απο τις Ελβετικές αρχές η ΔΟΣ συμφωνεί στον τρόπο υπολογισμού και ολοκληρώνει την υπόθεση με συμφωνία αναγνωρίζοντας τις θέσεις των Ελβετικών φορολογικών αρχών”

«Δημιούργησαν ιστορίες με Δράκους»

«Δημιούργησαν ιστορίες με Δράκους για να μου τα πάρουν (χρήματα) μέσα στο Μαξίμου» φέρεται να είπε ο μάρτυρας.

«Από το καλοκαίρι 2015 αρχίζει ο πρωταγωνιστικός ρόλος Παπαγγελόπουλου. Συγκεκριμένα ο Παπαγγελόπουλος λαμβάνει στις 20/8/2015 την από 19/8/2015 καταγγελία του Φιλιππάκη εναντίον εμού, του Μεταξά και του Παπασταύρου για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος που θα διοχετεύονταν σε πολιτικούς. Ο Παπαγγελόπουλος αποφασίζει την επόμενη μέρα να στείλει την υπόθεση στην Εισαγγελία Αθηνών και από εκεί στην Τουλουπάκη, Ντζούρα, Καλούδη. Η καταγγελία δηλαδή καταλήγει στους μαθητές του κ.Παπαγγελόπουλου όπως τους αποκάλεσε η εφημερίδα «Δημοκρατία». Τον Σεπτέμβριο 2015 ο Παπαγγελόπουλος στέλνει παράτυπα εισαγγελείς στο Παρίσι (Τουλουπάκη, Ντζούρα και Καλούδη). Ο Παπαγγελόπουλος πήγε και πούλησε ένα ωραίο παραμυθάκι στην κυβέρνηση. Ξέπλυμα, Μιωνής, Παπασταύρου ... Και άκουσον άκουσον το ταξίδι των εισαγγελέων το έκλεισε η κα Παπαδάκου και ενημέρωνε την εφημερίδα «Δημοκρατία» σε απευθείας μετάδοση από το Παρίσι. Φυσικά όλα αυτά γίνονταν μια εβδομάδα πριν τις εκλογές. Και έβγαζε δελτία τύπου η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών περί εγκληματικής οργάνωσης από την μυστική έρευνα στο Παρίσι. Μυστική, αλλά με την Παπαδάκου παρούσα», επανέλαβε.




ΣΥΡΙΖΑ: Στρακαστρούκα - Γελοίες οι καταγγελίες Μιωνή

Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι οι καταγγελίες του Σ. Μιωνή είναι «γελοίες».

«Άνθρακες ο θησαυρός. Η διαφημισμένη βόμβα ήταν στρακαστρούκα δεύτερης διαλογής. Ενώ τα πραγματικά περιστατικά που έχουν περιγραφεί είναι από γελοία ως πολύ γελοία.

Η συνάντηση στην οποία αναφέρεται κ. Μιωνή έλαβε χώρα κατόπιν αιτήματος της ισραηλινής κυβέρνησης.

Ο ισχυρισμός λοιπόν, ότι εκβιάστηκε σε συνάντηση την οποία ο ίδιος επιθυμούσε διακαώς και η ισραηλινή κυβέρνηση ζήτησε να γίνει καθίσταται ασόβαρος, ενώ οι δήθεν μίζες παραδέχθηκε ότι τελικά δεν ήταν μίζες αλλά εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ δυο ιδιωτών.

Τις προηγούμενες ημέρες ζήσαμε μια εικονική πραγματικότητα με "αποκαλύψεις" για μίζες υπουργών, συνωμοσιών στο Μαξίμου και άλλα τέτοια φαιδρά, για να απαντήσει τελικά ο ίδιος ότι "Τσίπρας και Παππάς δεν είχαν καμία ανάμειξη 100%"» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιωάννης Φιλιππάκης: Αναξιόπιστη κατάθεση 

Ανακοίνωση σχετικά με όσα είπε ο κ.Μιωνή εξέδωσε ο εκδότης κ.Φιλιππάκης. Η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:


Ο κ. Σ. Μιωνής προέβη σε μία αναξιόπιστη κατάθεση, όπως κάνει εδώ και 7 χρόνια, αντιδρώντας στις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» για τη λίστα Λαγκάρντ. Στη λίστα ήλεγχε ή διαχειριζόταν, άμεσα ή έμμεσα, το 55% των καταθέσεων, δηλαδή άνω του ενός δις δολαρίων.



Σήμερα, επιχείρησε να παρουσιάσει μία (από τις πολλές) προσπάθειες εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ ιδιωτών ως δήθεν απόπειρα εκβιασμού και δωροληψίας.



Η αλήθεια είναι ότι δύο κυβερνήσεις (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) είχαν εμπλακεί στις προσπάθειες εξωδικαστικού συμβιβασμού, που έγιναν με πρωτοβουλία των κ.κ. Μιωνή και Παπασταύρου, ως εξής:



- Από τα μέσα του 2013, ο τότε πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς προσωπικά, με πίεσε επανειλημμένα να μη δημοσιεύουμε τίποτα για τον κ. Μιωνή και τον κοινό τους συνεργάτη και σύνδεσμο Στ. Παπασταύρου, επειδή «αυτά τα παιδιά έχουν βοηθήσει πολύ στο παρελθόν» και επειδή δήθεν δεχόταν παρεμβάσεις από το Ισραήλ. Επίσης, ο κ. Σαμαράς με πίεσε αφόρητα να συμβιβαστούμε με τον κ. Μιωνή, όπως άλλωστε έχω καταθέσει σε δικαστήριο του Λονδίνου τον Οκτώβριο 2014. Η κατάθεσή μου δεν αμφισβητήθηκε ποτέ ούτε από τον κ. Μιωνή ούτε από τον ίδιο τον κ. Σαμαρά, ο οποίος έλαβε γνώση το Δεκέμβριο 2014 και παρακάλεσε για «ανακωχή» μέχρι τις διαφαινόμενος τότε εκλογές. Επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, δεν γνώριζα ούτε τον κ. Δ. Παπαγγελόπουλο, ούτε την κα. Γιάννα Παπαδάκου.



- Στις αρχές 2016, κλήθηκα εν νέου στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή τη φορά από τον τότε υπουργό Επικρατείας κ. Ν. Παππά, πάλι με αίτημα τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον κ. Μιωνή και πάλι με τη δικαιολογία παρεμβάσεων από το Ισραήλ.



- Το 2018 έγινε ακόμα μια προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού, πάλι στο γραφείο του κ.Παππά –αυτή τη φορά στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Η συνάντηση οδήγησε στην υπογραφή συμφωνητικού συμβιβασμού με αμοιβαία αποχή από δικαστικές ενέργειες που τηρήθηκε μέχρι πρόσφατα. Το συμφωνητικό αποτελούσε, στα κύρια σημεία του, μετάφραση προσχεδίου, στα αγγλικά, το οποίο μας είχαν αποστείλει ο κ. Μιωνής και Ισραηλινός δικηγόρος το Δεκέμβριο 2016. Δηλαδή μετά την συνάντηση του δήθεν εκβιασμού!



- Στο μεταξύ, επειδή ο κ. Μιωνής είχε επικαλεστεί υποτιθέμενη δράση του «υπό την αιγίδα του Γραφείου του Πρωθυπουργού» Μπ. Νετανιάχου, είχα απευθύνει επιστολή διαμαρτυρίας στην τότε πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα. Στην απαντητική επιστολή της τόνιζε πως ο κ. Μιωνής δεν έχει καμία επίσημη ή ημιεπίσημη ιδιότητα, ότι η Δικαιοσύνη, και στις δύο χώρες, είναι ανεξάρτητη και ότι πρόκειται για ιδιωτική διαφορά.



- Σημειωτέον ότι, μέχρι τις εκλογές του Ιουλίου 2019, ο κ. Μιωνής δεν έλεγε τίποτα περί υπουργού Παπαγγελόπουλου και είχε καταθέσει στο Ισραήλ αγωγή και μήνυση για άλλη δήθεν «εγκληματική οργάνωση» με επικεφαλής τον (τότε στην αντιπολίτευση) σημερινό υπουργό κ. Μ. Βορίδη. Οι αρχές του Ισραήλ απέρριψαν τους ισχυρισμούς του.



Προειδοποιούμε άπαντες ότι τίποτα δεν θα σταματήσει την ανεξάρτητη, ασυμβίβαστη και ακηλίδωτη πορεία που έχουμε χαράξει.

Ενημερώνουμε τους εμπλεκόμενους ότι αυτοί θα λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη.



Ιωάννης Ν. Φιλιππάκης

Εκδότης



Παπαδάκου για Μιωνή: Ψεύδεται – Θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη

Για φαντασιώσεις, ψέματα και ψευδή στοιχεία κάνει λόγο η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου σε δήλωσή που εξέδωσε με αφορμή την κατάθεση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή στη προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα, ο κ. Μιωνή είχε καταθέσει και μήνυση σε βάρος της δημοσιογράφου, την οποία μαζί με τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και δυο ακόμη πρόσωπα, εγκαλεί μεταξύ άλλων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή της η κυρία Παπαδάκου αναφέρει τα εξής:

«Ο άνθρωπος ο οποίος εξαπάτησε πολλές φορές την Ελληνική και τη Βρετανική Δικαιοσύνη χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία, όπως αποδεικνύεται από έγγραφα των αμερικανικών αρχών τα οποία δυστυχώς ήρθαν σε γνώση μου μόλις το Δεκέμβριο του 2019, ο επιχειρηματίας Sabby Mionis ψεύδεται και ενώπιον της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής, καταθέτοντας για άλλη μια φορά ψέματα, φαντασιώσεις, και ψευδή στοιχεία. Επιχειρώντας να εξοντώσει κάθε φωνή δημοσιογράφου, που κατήγγειλε την υπαρκτή εμπλοκή του στη λίστα Lagarde, ενάντια σε κάθε έννοια ηθικής και αλήθειας, όργανο και των πολιτικών που συγκαλύπτουν και συγκάλυψαν την παράνομη δράση του και είναι μέντορες της σκευωρίας που επιχειρεί να εμφανίσει, γίνεται δυστυχώς αποδεκτός ως μάρτυρας σε μία υπόθεση που είναι εντελώς άσχετη και με τις αθλιότητες που καταγγέλλει.

Εναντίον του κ Mionis έχω ήδη καταθέσει προ πολλού μήνυση για απάτη της Ελληνικής δικαιοσύνης, με έγγραφα από τις Ηνωμένες Πολιτείες που αποδεικνύουν ότι όχι μόνο δεν τον συκοφάντησα για υπόθεση φοροδιαφυγής (957.00 δολαρίων) που είχε εκεί, αλλά σε βάρος του είχε εκδοθεί και Ομοσπονδιακή Απόφαση Κατάσχεσης (Federal Tax Lien) υπ αριθμ 319327706/29-9-2006 περιουσιακού του στοιχείου στη Μασαχουσέτη. Εκείνος, παρότι τα γνώριζε όλα αυτά, προσέφυγε στη Βρετανική Δικαιοσύνη για να με καταδικάσει με ψευδή στοιχεία εξαπατώντας το βρετανό δικαστή με απόκρυψη των ανωτέρω στοιχείων έκανε εκτελεστή την απόφαση στην Ελληνική δικαιοσύνη, εξαπατώντας και τα μέλη του Αρείου Πάγου, και μπήκε σαν κλέφτης σπίτι μου, για να μου κατασχέσει τα οικογενειακά μου κειμήλια, βασιζόμενος στα άθλια ψέματα με τα οποία εξέδωσε τις σε βάρος μου καταδικαστικές αποφάσεις.

Επειδή γνωρίζει τη μήνυση ,που αποκαλύπτει τα ψέμματα του ,εξαπέλυσε τον οχετό εναντίον μου σήμερα !

Για όσα με κατηγορεί σήμερα στην επιτροπή της βουλής, θα λογοδοτήσει στην ελληνική δικαιοσύνη, από την οποία θα ζητήσω προστασία απέναντι σε έναν άθλιο συκοφάντη.

Όπως λέει ο σοφός λαός μας «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» , αφού ο άνθρωπος που διώχθηκε ακόμα και για απόπειρα απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου επιτίθεται και επιχειρεί να φιμώσει μιά Ελληνίδα δημοσιογράφο που έκανε μόνο το καθήκον της και με τις αποκαλύψεις της βοήθησε να εισπραχτούν εκατομμύρια ευρώ από τα Δημόσια Ταμεία!


Υ.Γ. Για κάθε καχύποπτο τα έγγραφα από τις ΗΠΑ στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης