Πέτσας για Τσίπρα: Ξεπέρασε και τον εαυτό του – Καταγγέλλει τα αποτελέσματα της Συνόδου πριν καν αρχίσει

Πέτσας για Τσίπρα: Ξεπέρασε και τον εαυτό του – Καταγγέλλει τα αποτελέσματα της Συνόδου πριν καν αρχίσει

Έντονη κριτική του κυβερνητικού εκπροσώπου στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ – Στο επίκεντρο οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα πριν τη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

petsas_10
Ανοιχτή κόντρα κυβέρνησης – Αλέξη Τσίπρα πυροδότησαν οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την είσοδό του στην Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας με σκωπτικό τρόπο σχολίασε ότι «Ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε και τον εαυτό του. Καταγγέλλει τα αποτελέσματα του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας πριν καν αρχίσει η Σύνοδος!».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «Θα ήταν πιο έντιμο για τον ίδιο και ωφέλιμο για τη χώρα, εάν στήριζε την μεθοδική διεκδίκηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για περισσότερους πόρους για την Πατρίδα μας.

Πραγματικούς, όχι «πέτσινους», σαν τα 7,5 δις ευρώ που δήθεν είχε εξασφαλίσει ο κ. Τσίπρας.

Αλλά ο κ. Τσίπρας, η «διαπραγματευτική» τακτική του οποίου, κόστισε στους Έλληνες πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ, υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για έναν αιώνα και διδάσκεται παγκοσμίως ως παράδειγμα προς αποφυγήν, είναι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει μαθήματα διαπραγμάτευσης.

Υ. Γ. «Καταγγέλλει» ο κ. Τσίπρας ότι δεν πήγε ο Πρωθυπουργός στην Πορτογαλία για την Σύνοδο των «Φίλων της Συνοχής». Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε σε επίπεδο Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, όταν ο κ. Τσίπρας έστελνε σε αντίστοιχες συνόδους τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών. Θα πήγαινε βέβαια ο ίδιος. Αλλά δεν πρόλαβε. Ούτε αυτό».

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν συνέχισε όσα είχα διεκδικήσει

Κλείσιμο
Λίγο νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει ότι στον πρώτο πολυετή προϋπολογισμό μετά την κρίση, οι δαπάνες για την κοινωνική συνοχή «δυστυχώς μειώνονται αντί να αυξάνονται, και τα κριτήρια κατανομής τους γίνονται ακόμη πιο άδικα ιδιαίτερα για τις αδύναμες χώρες».

Όπως υποστήριξε, ως πρωθυπουργός διεκδίκησε «με επιμονή και μεθοδικότητα να υπάρξουν επιπρόσθετα κονδύλια από αυτά που προτείνονται, ύψους 7,5 δισ. ευρώ, ως ελάχιστο μέτρο αναγνώρισης των θυσιών του ελληνικού λαού, προκειμένου η Ευρώπη να μείνει ενωμένη, αλλά και ως ελάχιστη στήριξη για να μην χάσει η χώρα το τραίνο της σύγκλισης».

Δυστυχώς, πρόσθεσε, «ο κ. Μητσοτάκης δεν συνέχισε αυτή την διεκδίκηση». Ειδικότερα, είπε πως ο πρωθυπουργός «όχι μόνο την απεμπόλησε ολοκληρωτικά αλλά δεν συμμετείχε στην Σύνοδο που διοργάνωσε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, των φίλων της συνοχής, την Πορτογαλία, προκειμένου να διεκδικήσει συμμαχίες και να θέσει το πλαίσιο των ελληνικών διεκδικήσεων» και συνεπώς προσέρχεται σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής «χωρίς να υπάρχει καμία θετική προσδοκία και κάτι καλύτερο για την χώρα», ενώ πρόσθεσε ότι «δυστυχώς το δόγμα του προβλέψιμου εταίρου και συμμάχου, του δεδομένου συμμάχου και στην εξωτερική πολιτική και στα πλαίσια της Ευρώπης, αποτελεί συνταγή αποτυχίας», για να υπογραμμίσει πως «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες τουλάχιστον αξίζουν μια κυβέρνηση που θα διεκδικεί και δεν θα αγνοεί το δίκιο τους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης