Μαρκόπουλος στο ΘΕΜΑ 104,6: Βαρύτατα εκτεθειμένος ο Τσίπρας με τη δήλωση για τους αρμούς

Μαρκόπουλος στο ΘΕΜΑ 104,6: Βαρύτατα εκτεθειμένος ο Τσίπρας με τη δήλωση για τους αρμούς

Ο βουλευτής της ΝΔ σχολίασε τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα περί «αρμών της εξουσίας»

markopoulos_dimitris_vouli
Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τη σύζυγό του Περιστέρα Μπαζιάνα για τις δηλώσεις τους περί αρμών της εξουσίας και της επιδίωξης να μην ελέγξει ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο την κυβέρνηση αλλά κάθε θεσμό, εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της προανακριτικής επιτροπής για τη σκευωρία Novartis Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Μαρκόπουλος συνέκρινε ευθέως τα όσα λένε ο κ. Τσίπρας και η κυρία Μπαζιάνα, με τις συμπεριφορές του ζεύγους Τσαουσέσκου: «Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε αυτό που βλέπαμε όλοι και εμείς φωνάζαμε. Η σύζυγός του, η κυρία Μπαζιάνα, τα ίδια είπε για την κυβέρνηση και την εξουσία. Αυτά τα πράγματα παραπέμπουν στους Τσαουσέσκου. Να θυμίσω ότι και κείνοι ζευγάρι ήταν και τα κάνανε και τα λέγανε. Η κυρία Τσαουσέσκου τα ίδια έλεγε, δεν θέλω να τους χαρακτηρίσω έτσι, αλλά τις δηλώσεις τους λέμε. Να προσέξουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί πολλοί Τσαουσέσκου έχουν μαζευτεί» είπε ο βουλευτής της ΝΔ, διαμηνύοντας ότι «εμείς Ρουμανία των τελών της δεκαετίας του 80 δεν θα επιτρέψουμε η Ελλάδα να γίνει. Να το γνωρίζουν καλά αυτοί που το ονειρεύονται».
 
Κατά τον κ. Μαρκόπουλο, ο κ. Τσίπρας «είναι βαρύτατα εκτεθειμένος με τη δήλωσή του για τους αρμούς. Δεν αφορούν τη δημόσια διοίκηση ή τις ανεξάρτητες αρχές, αλλά και τη δικαιοσύνη αυτές οι αναφορές» είπε χαρακτηριστικά, επικρίνοντας τον πρώην πρωθυπουργό για την πολιτική κάλυψη που δίνει στους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος στην υπόθεση Novartis.

«Ο κ. Τσίπρας με απίστευτη πολιτική ανωριμότητα καλύπτει τα ακάλυπτα. Είναι εντυπωσιακό το πόσο πολύ φορτώνεται μία υπόθεση, λες και τον αφορά, λες και φοβάται. Ως τι λειτουργεί. Δίνει ασυλία; Είναι τραγικά εκτεθειμένος» σημείωσε.

Μάλιστα απέδωσε την άρνησή του ή των προστατευόμενων μαρτύρων να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτοί οι άνθρωποι αισθάνονται ότι έχουν κάποιου είδους πολιτική κάλυψη και πολύ στεναχωριέμαι ότι τη χθεσινή του ανακοίνωση ο κ. Τσίπρας μάλλον τους επιβεβαιώνει» είπε ο κ. Μαρκόπουλος.

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στην άρνηση του μάρτυρα με το όνομα κωδικό «Μάξιμος Σαράφης» να καταθέσει στην επιτροπή κάτι που ενδεχομένως κάνει και η «Αικατερίνη Κελέση», ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι «το καθεστώς πανικού, με το οποίο δρουν άνθρωποι που ενέπλεξαν το πολιτικό σύστημα της χώρας σε μία απίστευτη περιπέτεια, δείχνει και το ποιόν τους. Άνθρωποι που υποτίθεται είχαν το θάρρος να εμπλέξουν πρώην πρωθυπουργούς, βουλευτές κλπ, παίρνουν την ακατανόητη  απόφαση να μην έλθουν να καταθέσουν και δυστυχώς έχουν πολιτική κάλυψη του κ. Τσίπρα».

«Δεν μπορεί να κατηγορείται το μισό πολιτικό προσωπικό της χώρας και κάποιοι κύριοι να λειτουργούν αν να είναι ο Παλαιοκώστας, εξαφανισμένοι  και να τους αναζητούμε» πρόσθεσε ο κ. Μαρκόπουλος, υποστηρίζοντας ότι «αντιθεσμικά συμπεριφέρονται όσοι κρύβονται. Πάνω σε τέτοιας ποιότητας ανθρώπους στήριξαν και θεμελίωσαν κατηγορίες; Κλεφτοκοτάδες είναι; Δεν γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να αποφύγουν την ανάκριση; Θα ανακριθούν, θα έλθουν, θέλουν, δεν θέλουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταθέσουν» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορούν να απαιτούν να καταθέσουν με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που κατέθεσαν στον κ. Σοφουλάκη».

Ο κ. Μαρκόπουλος επανέλαβε ότι «δεν είναι στο χέρι τους να μην έλθουν. Το κράτος έχει συγκεκριμένες λογικές και διασφαλίζει την προστασία» και αναρωτήθηκε γιατί «να μην έχουν δικαίωμα εξέτασης οι εισηγητές των κομμάτων, που εκ των συντάγματος έχουν δικαίωμα να ανακρίνουν για να φωτίσουν μία δυσώδη, μία σκοτεινή υπόθεση;».
Απαντώντας δε στις αιτιάσεις των μαρτύρων ότι κινδυνεύουν, είπε με νόημα «τα πολιτικά κόμματα μήπως είναι παρακρατικοί μηχανισμοί και βάζουν πληρωμένους δολοφόνους και δεν ξέρω τι άλλο; Αυτά άλλοι τα έκαναν, άλλοι μιλούν για αρμούς της εξουσίας».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης