Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): «Ανοίγονται ολισθηροί δρόμοι υπονόμευσης του θεσμικού πλαισίου των προστατευόμενων μαρτύρων»

Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): «Ανοίγονται ολισθηροί δρόμοι υπονόμευσης του θεσμικού πλαισίου των προστατευόμενων μαρτύρων»

Όλα όσα είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

eurokinisi-1170x690
Για υπονόμευση του θεσμικού πλαισίου των προστατευόμενων μαρτύρων έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της προανακριτικής επιτροπής για τον Παπαγγελόπουλο, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Ο κ. Ξανθόπουλος ανέφερε πως τίθεται θέμα ουσιαστικής παραβίασης διατάξεων και χαρακτήρισε ακραία τη συμπεριφορά της πλειοψηφίας των μελών της προανακριτικής αναφορικά με τον τρόπο που θα καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες και είπε πως αυτή η συμπεριφορά «ανοίγει ολισθηρούς δρόμους υπονόμευσης του θεσμικού πλαισίου των προστατευόμενων μαρτύρων».

Σε ερώτηση αν καταθέσουν είτε με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, είτε όπως κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο, αν θα παραβρεθεί ο ίδιος, απάντησε πως «βεβαίως, αν διασφαλιστεί η μυστικότητα, η προστασία τους δηλαδή, θα πάω, εμείς δεν θέλουμε να συναινέσουμε σε μία θεσμική εκτροπή, έχω πολύ μεγάλη ευαισθησία απέναντι στους θεσμούς, εάν αρχίσει και ξηλώνεται η κάλτσα της αποκάλυψης των στοιχείων των προστατευόμενων μαρτύρων, δεν ξέρω αν σε επόμενο στάδιο κανένας προστατευόμενος μάρτυρας θα θέλει να μπει στη διαδικασία».

Δήλωσε τέλος, πως η γνώμη του είναι πως προσπαθεί η πλειοψηφία να απονομιμοποιήσει, να φοβίσει και να απομακρύνει από την εκκρεμούσα ποινική διαδικασία της Novartis τους μάρτυρες τους προστατευόμενους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης