Βούλτεψη στον ΘΕΜΑ 104,6: «Υπάρχει η καλή θέληση να αλλάξει η χωροθέτηση χωρίς να υπάρξουν καθυστερήσεις»

Βούλτεψη στον ΘΕΜΑ 104,6: «Υπάρχει η καλή θέληση να αλλάξει η χωροθέτηση χωρίς να υπάρξουν καθυστερήσεις»

Η βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στις διαδικασίες χωροθέτησης των νέων κλειστών κέντρων σε χώρους που έχει επιτάξει η κυβέρνηση και στις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

voultepsi
Για τη δημιουργία των κλειστών μεταναστευτικών κέντρων μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.

Η κ. Βούλτεψη αναφέρθηκε στις διαδικασίες χωροθέτησης των νέων κλειστών κέντρων σε χώρους που έχει επιτάξει η κυβέρνηση και στις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.

Παράλληλα σημείωσε ότι ο κ. Μηταράκης θέλησε να δείξει , έστω και την ύστατη στιγμή, όπως είπε, σε περίπτωση που οι τοπικές αρχές και η τοπική κοινωνία μπορούσε να υποδείξει περιοχές άλλες από αυτές που υπέδειξε το κράτος για να κατασκευάσει τις κλειστές δομές, υπάρχει η καλή θέληση να αλλάξει η χωροθέτηση χωρίς να υπάρξει καθυστέρηση.

Ανέφερε δε, ότι η πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το μεταναστευτικό δεν μπορεί να καταργηθεί με τις εκλογές από τη στιγμή που έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα, φέρνοντας ως παράδειγμα το νόμο που λειτουργεί από το 2016 ο οποίος έχει καταργήσει την παράνομη είσοδο στη χώρα από αδίκημα, έχει καταργήσει σύλληψη, κράτηση και απέλαση, δέχεται μόνο ανοιχτά κέντρα. Μετά από τρία χρόνια λειτουργίας του συγκεκριμένου νόμου, η κ. Βούλτεψη είπε πως «έχει πάει το μήνυμα στους καταυλισμούς ότι κάπου εκεί υπάρχει μία χώρα που λέγεται Ελλάδα όπου όταν πας δεν σε συλλαμβάνει κανείς, δεν κρατείσαι, δεν έχεις καμία συνέπεια, τρως και πίνεις και την Άρτα φοβερίζεις».

Εξέφρασε τέλος τον προβληματισμό του τι μπορεί να συνέβη κι ενώ μέχρι τώρα οι ντόπιοι νοίκιαζαν τα πάντα σε κάθε ΜΚΟ και δεν θέλουν να νοικιάσουν στο επίσημο κράτος «τι συνέβη και νοίκιασαν στον Βίτσα τον Απρίλιο του ’19 στη Σάμο τρεις περιοχές έναντι 10.100 ευρώ το μήνα για πέντε χρόνια, ο Βίτσας γιατί νοίκιασε και δεν μπορεί να νοικιάσει ο Μηταράκης;» κατέληξε η κ. Βούλτεψη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης