ΚΙΝΑΛ: Ετοιμάζεται για την πανελλαδική συνδιάσκεψη Μαρτίου

ΚΙΝΑΛ: Ετοιμάζεται για την πανελλαδική συνδιάσκεψη Μαρτίου

Δείτε ποια είναι τα πρώτα ονόματα των υπευθύνων ανά περιφέρεια

kinal281119sk
Μπορεί τα σενάρια για το πολιτικό φλερτ μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ να συνεχίζονται η Τρικούπη όμως ετοιμάζεται για την πανελλαδική συνδιάσκεψη που όπως προγραμματίζεται θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Μάρτιο.

Σε αυτή την κατεύθυνση, θα γίνουν περιφερειακές συνδιασκέψεις πολιτικού, ιδεολογικού αυτοπροσδιορισμού με στόχο την αποσαφήνιση της ταυτότητας του κινήματος και της κατάθεσης λύσεων και προτάσεων σε 6 άξονες. Οι άξονες αυτοί είναι η προοδευτική αντίληψη για τη νέα εποχή – ο δρόμος της σοσιαλδημοκρατίας, νέα Αλλαγή και στην Ευρώπη: η Ευρωπαϊκή Ένωση – Ομοσπονδία, η Ελλάδα στην Ψηφιακή Εποχή: Κράτος – Οικονομία – Έρευνα – Εκπαίδευση, το Κοινωνικό Κράτος ως δικαίωμα, η σοσιαλιστική ταυτότητα και ο Πολιτικός φιλελευθερισμός, η απάντηση στην Κλιματική Κρίση: μια νέα Πράσινη Συμφωνία (New Green Deal) – στοίχημα ζωής.

Όπως τονίζουν πηγές του Κινήματος Αλλαγής στο protothema.gr, οι πρωτοβουλίες σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο εντείνονται με συμμετοχή εκατοντάδων μελών του κινήματος στον ανοιχτό διάλογο που έχει ξεκινήσει διαδικτυακά. Συντονιστές της επιτροπής διαλόγου ανά περιφέρεια έχουν αναλάβει 10 στελέχη με κοινωνική, πολιτική αναφορά και σημειολογία, έχοντας στόχο τη δημιουργία ενός ανοιχτού δικτύου προσβάσιμο προς όλους όσοι θέλουν να συμμετέχουν στο διάλογο.

Δείτε αναλυτικά ανά περιφέρεια τα βιογραφικά των υπευθύνων.

ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ

Διπλωματούχος Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ, κάτοχος μεταπτυχιακού στην Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Τοπική Αυτοδιοίκηση, Μέλος Κ.Ε ΠΑΣΟΚ 2004-2008, Δήμαρχος Κομοτηνής 2011-2019, Μέλος Δ.Σ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) 2011-2019.


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΤΣΑΡΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

-Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. Θεσ/νίκης και Μέλος του Δ.Σ. της Γ.Σ.Ε.Ε.

Κλείσιμο
-Μέλος Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ

Έχει διατελέσει:

-Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Ωραιοκάστρου

-Μέλος της Νομαρχιακής επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Θεσ/νίκης και

συντονιστής του γραφείου συνδικαλισμού

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΑΘ. ΓΙΑΝΝΗΣ

Πολ. Μηχανικός (ΑΠΘ) Εργάστηκε στην ΔΕΗ α.ε

Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφ. Δυτ. Μακεδονίας

π. Πρόεδρος Κοινότητας Φιλώτα –Φλώρινας (1991-4)

π. Νομάρχης Φλώρινας (2003-6)

Μέλος Δ.Σ. ΕΝΑΕ (2003-10)

Μέλος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου Της Ευρώπης (2003-10).

ΗΠΕΙΡΟΣ:ΝΙΚΟΣ ΖΑΡΜΠΑΛΑΣ

Δημοσιογράφος, εκδότης περιφερειακής εφημερίδας.

Υπήρξε εκλεγμένος Νομάρχης Ιωαννίνων (1995-2002), Δημοτικός Σύμβουλος της πόλης και Μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος διετέλεσε μέλος της Κ.Ε. του ΠΑ.ΣΟ.Κ.


ΘΕΣΣΑΛΙΑ: ΑΛΕΞΑΚΟΣ ΦΩΤΗΣ

Διπλωματούχος Τοπογράφος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών (Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Πολ. Επιστημών).

Έχει εργασθεί ως ελεύθερος επαγγελματίας Μηχανικός (Μελετητής και Εργολήπτης),

Έχει μακρά εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση αφού έχει θητεύσει σε όλες τις βαθμίδες της και από το 2014-2019 διετέλεσε Δήμαρχος Καρδίτσας.

Στις διπλές εκλογές του 2012 ήταν 1ος σε ψήφους υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Καρδίτσας.


ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΤΖΕΛΗ

Οικονομολόγος

Πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βουλευτής και Ευρωβουλευτής(2004-2012)

Περιφερειακή Σύμβουλος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Επικεφαλής της παράταξης «πατρίδα μας η Στερεά»(2019-2023)

Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής και υπεύθυνη για τον Τομέα της Αυτοδιοίκησης.

Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, ως σύμβουλος σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού, βιομηχανικής ανάπτυξης, αγροδιατροφικού τομέα και επενδύσεων αλλά και συνεργασιών με τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Έχει συγγράψει, ατομικά ή σε συνεργασία, τρία βιβλία. Γνωρίζει την Αγγλική, Γαλλική και Ισπανική γλώσσα

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.

Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου.

Διετέλεσε Α Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ

Υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το έτος 2000

Υπήρξε μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ από το έτος 1990 -2012

Πολιτικός Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Μεταπτυχιακός τίτλος στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στη σεισμική μηχανική και στις αντισεισμικές κατασκευές.

Σήμερα ζει και εργάζεται σαν μελετητής μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας στη Σπάρτη

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ

Δικηγόρος, Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και Ειδικός Γραμματέας στο ίδιο Υπουργείο. Είναι μέλος διεθνών και εθνικών επιστημονικών και κοινωνικών φορέων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ποινική δικαιοσύνη. Από το Δεκέμβριο του 2019 είναι Γραμματέας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής.

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ

Δάσκαλος και υπηρετεί ως διευθυντής στο 10/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μηνά Θυμιανών.

Ασχολείται με το συνδικαλισμό από το 1987 και σήμερα είναι μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ.

Εκλέγεται από το 1994 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση α΄ και β΄βαθμού και σήμερα είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου.

ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Από το 1978 εργάζεται ως Αρχιτέκτονας - Πολεοδόμος. Διατηρεί αρχιτεκτονικά γραφεία στα νησιά της Ρόδου και της Καρπάθου. Είναι κάτοχος μελετητικού πτυχίου Γ’ τάξης Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών Δωδεκανήσου. 1979-1982 Ημερ. Γέννησης: Τόπος Γέννησης: 5 Δεκεμβρίου 1954 Αδδις Αμπέμπα , Αιθιοπίας Σπουδές: Πτυχίο Αρχιτεκτονικής από το ΕΜΠ Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Αιθιοπικά

ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΒΑΡΗΣ

Οκονομολόγος. Υπήρξε για περισσότερα από 20 χρόνια στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης ενώ από το 2009 μέχρι και το 2012 χρημάτισε Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σήμερα είναι Πρόεδρος του ΔΣ της Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου «Φίλαιος» και ασχολείται με θέματα που άπτονται της Πράσινης Συμφωνίας

ΚΡΗΤΗ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΒΕΡΝΑΡΑΚΗΣ

Πολιτικός Μηχανικός, Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Μέλος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

M.Sc. Μηχανικός Περιβάλλοντος, Πολυτεχνείου Κρήτης

Μελετητής ιδιωτικών έργων με πληθώρα μελετών οικοδομικών έργων , κατοικίες και ξενοδοχειακά συγκροτήματα, αλλά και ειδικές χρήσεις γραφεία καταστήματα , πρατήρια υγρών καυσίμων, εργοστάσια πλαστικών κ.λ.π.

Στο Δήμο Ηρακλείου ως Πολιτικός Μηχανικός και ως Προϊστάμενος συνέταξε και επέβλεψε μελέτες και έργα , που αφορούσαν στην Ανάπλαση της Παλιάς Πόλης και τα Ενετικά Τείχη του Δήμου Ηρακλείου, ενώ ήταν συντονιστής σε χρηματοδοτικά ευρωπαϊκά προγράμματα για τα έργα αυτά, και τον καθορισμό νέων περιβαλλοντικών και αναπτυξιακών στόχων για το ιστορικό κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Με έντονη και συνεχή κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα από τα μαθητικά και τα φοιτητικά του χρόνια στον χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά και στην συνέχεια, στο ΤΕΕ ΤΑΚ αλλά και στην ΕΜΔΥΔΑΣ έχοντας θέσεις αιρετές τόσο ως μέλος όσο στα εκάστοτε ΔΣ. Σήμερα ως αντιπρόεδρος του ΤΕΕ ΤΑΚ δραστηριοποιείται στον χώρο των Μηχανικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης