Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Ιδρύει δύο γενικά νοσοκομεία και ένα παιδιατρικό σε Κομοτηνή, Σπάρτη και Θεσσαλονίκη

5026291

Στην «πρωτοβουλία για την Υγεία» του ΙΣΝ περιλαμβάνονται, ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο εξοπλισμός τους - Παράλληλα, ενισχύει και τον νοσηλευτικό τομέα στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και τον εξοπλισμό στο ΕΚΑΒ

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, υπουργών και βουλευτών, ακαδημαϊκών, επιστημόνων και απλών πολιτών πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με οικοδεσπότη τον πρόεδρο του ΙΣΝ Ανδρέα Δρακόπουλο, συζήτηση για την νέα πρωτοβουλία του Ιδρύματος στην Υγεία.

Στόχος μας, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, είναι να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες υγείας για μία καλύτερη ζωή, ανέφερε ο κ. Δρακόπουλος, αναλύοντας την νέα πρωτοβουλία που περιλαμβάνει, την ίδρυση δύο Γενικών Νοσοκομείων με μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια, σε Κομοτηνή και Σπάρτη το οποίο θα κοστίσει 90 εκατ.ευρώ και ενός Παιδιατρικού στην Θεσσαλονίκη με προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, στην πρωτοβουλία για την Υγεία του ΙΣΝ περιλαμβάνονται, ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο εξοπλισμός του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης.

Η ενίσχυση του νοσηλευτικού τομέα

Η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Η προμήθεια νέου εξοπλισμού με σκοπό την ενίσχυση της δυναμικότητας και αποτελεσματικότητας των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ.

Ο κ. Δρακόπουλος ανακοίνωσε την δωρεά δύο ελικόπτερων και 2 αεροπλάνων που θα προστεθούν στην άλλη μεγάλη δωρεά των 143 ασθενοφόρων προς το ΕΚΑΒ

Την προμήθεια και εγκατάσταση ειδικού ιατρικού εξοπλισμού (PET - Τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων) σε επιλεγμένα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας

Τη χρηματοδότηση της διαμόρφωσης και υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχετικά με την αντιμετώπιση του τραύματος και την πρόληψη των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Ο κ. Δρακόπουλος αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία με τον ελληνικό δημόσιο τονίζοντας ότι την έναρξη υλοποίησης των σημαντικών δωρεών του ΙΣΝ σε όλη την επικράτεια σήμανε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, τον Μάρτιο του 2018. Είμαστε μια ενιαία ομάδα που δουλεύουμε για την αναβάθμιση της υγείας, είπε ο κ. Δρακόπουλος.

Το Νοσοκομείο Κομοτηνής, προϋπολογισμού 105 εκατ. ευρώ, θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2024, θα έχει 181 κλίνες, μονόκλινα και δίκλινα-. Το Νοσοκομείο θα αναπτυχθεί σε έκταση 25.000 τ.μ., και όπως είπε θα είναι "πράσινο κτίριο" άρτια εξοπλισμένο με ψηφιοποιημένο περιβάλλον εργασίας.Το Νοσοκομείο Σπάρτης θα ολοκληρωθεί το 2025 και αρχές 2024 θα είναι έτοιμο και το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στην Θεσσαλονίκη. Όπως τόνισε ο κ. Δρακόπουλος, κάθε έξι μήνες ομάδα του Ιδρύματος, επισκέπτεται τις περιοχές που θα ανεγερθούν τα τρία Νοσοκομεία και ενημερώνει την κοινότητα για την πορεία των έργων.

Toν σχεδιασμό των έργων υποδομών που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας έχει αναλάβει ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Renzo Piano.

«Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν είμαι Έλληνας». Έτσι ξεκίνησε την τοποθέτηση του ο Renzo Piano .

Αναφέρθηκε αναλυτικά στα αρχιτεκτονικά σχέδια των τριών Νοσοκομείων (2 γενικά και ένα Παιδιατρικό) , τονίζοντας ότι φιλοδοξία των συνεργατών του είναι η ίδρυση των καλύτερων Νοσοκομείων της Ευρώπης που θα συνδυάζουν την ιατρική αριστεία, , την περιβαλλοντική αριστεία, την ανθρώπινη αριστεία και το φως, στο οποίο δίνει μεγάλη σημασία, καθώς όπως είπε, βασικό υλικό της αρχιτεκτονικής είναι το κάλλος του φωτός.

Τα Νοσοκομεία θα έχουν φως, εργαζόμενοι και ασθενείς θα έχουν θέα το περιβάλλον , «δεν θα είναι τυφλά δωμάτια» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα στον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου Κομοτηνής θα φυτευτούν 1000 δέντρα.

Η νέα πρωτοβουλία του ΙΣΝ έρχεται σε συνέχεια σειράς σημαντικών δωρεών που είχε ήδη πραγματοποιήσει το ΙΣΝ στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα, με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 420 εκ ευρώ.

Κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι οι πρωτοβουλίες του ΙΣΝ για την υγεία αποτελούν βασικό πυλώνα ευαισθησίας για τον άνθρωπο και αυτό είναι ένδειξη πολιτισμού.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην αναμόρφωση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στον Ευαγγελισμό, που θα γίνει με δωρεά του ΙΣΝ, της οικογένειας Μαρτίνου και της Αλίκης Περρωτή , τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό η "ναυαρχίδα" του ΕΣΥ να έχει σύγχρονα,Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

Ο Β.Κικίλιας απάντησε και στην Ζωή Γραμμάτογλου, πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών Αθηνών Κ.Ε.Φ.Ι, η οποία μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ογκολογικοί ασθενείς τελικού σταδίου . Όπως είπε « σε νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή αρχές Μαρτίου περιλαμβάνεται η κατ οίκον βοήθεια , διότι πράγματι είναι κάτι που λείπει».

Το κοινό υπέβαλλε ερωτήσεις που αφορούσαν την ίδρυση και λειτουργία των τριών νέων νοσοκομείων.Μάλιστα φοιτητής ιατρικής είπε ότι όσα ακούστηκαν του δίνουν ελπίδα για να μείνει στην Ελλάδα, κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα τον κ. Δρακόπουλο. Ερωτήσεις υπέβαλε και ο πρώην αν. Υπουργός Υγείας Π.Πολάκης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την 17η μηνιαία συνάντηση της συμβουλευτικής επιτροπής για την Πρωτοβουλία για την Υγεία ΙΣΝ, η οποία συνεδρίασε για πρώτη φορά παρουσία κοινού.

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Παραγιός

Ελλάδα,η χώρα που εξαρτάται από τις δωρεές των ιδρυμάτων πάσης φύσεως,από τους εθελοντές πυροσβέστες και διασώστες ενώ ταυτόχρονα σκάμε φόρο για τα πάντα στο κράτος.Μια οξύμωρη τραγική χώρα του πάτου.Ένα οδυνηρό μείγμα σοσιαλισμού και καπιταλισμού.Μάγκες,αυτά τα δύο δεν πάνε μαζί,αποφασίστε.

Συγχαρητηριαααα!

Το Ιδρυμα Νιαρχος μας εχει βοηθησει επανειλημμενα. Σχολεια, λεωφορεια για τα παιδια μας που εινσι ΑμΕΑ. ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ! Δεν υπαρχουν λογια

kyriakos

Πάντως πρέπει να το πούμε κι αυτό. Αυτός ο λαός των αχρήστων δεν θα είχε κάνει κράτος εάν δεν υπήρχαν καμία εικοσαριά άτομα που έστησαν το κράτος. Η σαβούρα των γνωμοδοτων, των παρασιτων, των βλαμμενων, των τρελοκεφαλων καταστρέφει από τότε που διώξαμε τους τουρκους. Σφαλιάρες, μπατσες, κλωτσιές και ταπείνωση από συστάσεως του κράτους. Και μηδενική αίσθηση τιμής και ντροπής για την βλακεια που τον δέρνει.

kyriakos

Πάντως πρέπει να το πούμε κι αυτό. Αυτός ο λαός των αχρήστων δεν θα είχε κάνει κράτος εάν δεν υπήρχαν καμία εικοσαριά άτομα που έστησαν το κράτος. Η σαβούρα των γνωμοδοτων, των παρασιτων, των βλαμμενων, των τρελοκεφαλων καταστρέφει από τότε που διώξαμε τους τουρκους. Σφαλιάρες, μπατσες, κλωτσιές και ταπείνωση από συστάσεως του κράτους. Και μηδενική αίσθηση τιμής και ντροπής για την βλακεια που τον δέρνει.

kyriakos

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν γνωρίσει πολύ κόσμο κι έχουν δει από πρώτο χέρι τι είναι οι ξένοι. Αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν ξέρουν καλά τους δικούς μας μπαλκανιαρηδες που με υπερηφάνεια έχουν φτάσει στο επίπεδο βαλκανιων λαών. Βλακες κι άχρηστοι. Τελείως άχρηστοι. Καφενοβιοι ρεμπεσκεδες.

kyriakos

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν γνωρίσει πολύ κόσμο κι έχουν δει από πρώτο χέρι τι είναι οι ξένοι. Αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν ξέρουν καλά τους δικούς μας μπαλκανιαρηδες που με υπερηφάνεια έχουν φτάσει στο επίπεδο βαλκανιων λαών. Βλακες κι άχρηστοι. Τελείως άχρηστοι. Καφενοβιοι ρεμπεσκεδες.

Μπράβο

Στο ίδρυμα Νιάρχος

!!!!!

Τι να πει κανεις ...Μακραν ο μεγαλύτερος ευεργέτης της νεωτερας Ελλαδος !Στο ιδρυμα και στους απογονους εις ένδειξη ευγνωμοσύνης …..Παρουσιάστε, αρμ...

Ελλην

Μπραβο στον τσιπρα που ειχε ξεκινησει με το ιδρυμα ολο αυτο το εργο! Τωρα θα πεσουν τα κορακια της ν.δ και θα θελουν μιζες αλλα δεν μασανε στο νιαρχος!

Ναι

Ναι θυμόμαστε τότε που έβαλε Πρόεδρο τον Κιμούλη εκεί πέρα συριζαίο δηλαδή σα διοικητή κι έγινε της Ελλάδος το κάγκελο τότε, όλα τα θυμόμαστε φιλάρα!!!

Bee

Θύμισε μου, επί σύριζα δεν αρνήθηκαν δωρεά σε σχολεία της Μαγνησίας του ιδρύματος Μποδοσάκη;

@22.35@

Ελλην ! κόψε τα υπνωτικά χάπια !!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης