Ο Αλέξης Τσίπρας «παίρνει πάνω του» τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και την επίθεση στην κυβέρνηση

Ο Αλέξης Τσίπρας «παίρνει πάνω του» τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και την επίθεση στην κυβέρνηση

Από τη μία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε να εμπλακεί περισσότερο με την πλατφόρμα «isyriza» και μάλιστα θα εγκαινιάσει ο ίδιος την εφαρμογή iAsk&Watch

tsipras64-1
Οι χαμηλές δημοσκοπικές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το βάλτωμα του εγχειρήματος για την εγγραφή δεκάδων χιλιάδων μελών στο κόμμα στο πλαίσιο της διεύρυνσης, οδηγεί ή και αναγκάζει τον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντιστροφή του κλίματος αυτού.

Από τη μία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε να εμπλακεί περισσότερο με την πλατφόρμα isyriza και μάλιστα θα εγκαινιάσει ο ίδιος την εφαρμογή iAsk&Watch.

Θα δεχθεί δηλαδή και θα απαντήσει ο ίδιος σε ερωτήσεις των μελών για διάφορα θέματα, που απασχολούν την κομματική βάση. Τα ερωτήματα έχουν ήδη αρχίσει να υποβάλλονται και η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για τα λόγο αυτό μέχρι και την Πέμπτη τα μεσάνυχτα. Η διαδικασία προβλέπει ότι αμέσως μετά θα τεθούν σε ψηφοφορία οι ερωτήσεις ώστε να επιλεγούν, από τα μέλη, αυτές που θα απαντηθούν. Σημειωτέον ότι μετά τον κ. Τσίπρα, στη συγκεκριμένη εφαρμογή θα πάρουν σειρά για να απαντούν σε ερωτήσεις μελών κι άλλα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε μία προσπάθεια διαδραστικής σχέσης ηγεσίας και βάσης.

Εκτός του iAsk&Watch θα λειτουργήσουν κι άλλα ψηφιακά εργαλεία, ώστε ο isyriza να γίνει δυναμικό κομμάτι της εσωκομματικής ζωής και να προσελκύσει, έως τον Απρίλιο κι άλλους πολίτες για την εγγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τώρα πάντως το ενδιαφέρον για εγγραφές είναι ισχνό και ίσως αυτό να εξηγεί γιατί αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πάντως ξεκίνησε νέο κύκλο εξορμήσεων στην επαρχία, ώστε να υπερκεράσει την εσωστρέφεια που επικρατεί στο κόμμα του, αλλά και να αξιοποιήσει τα κυβερνητικά λάθη και τις αστοχίες των τελευταίων ημερών. Το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να προκαλέσει κάποια ιδιαίτερη φθορά στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι από τα στοιχεία, που απασχολούν την Κουμουνδούρου και η συνταγή που επιλέγει η ηγεσία του κόμματος είναι η όξυνση της αντιπολιτευτικής κριτικής.

Από τη Σπάρτη, όπου μίλησε σε συγκέντρωση το βράδυ της Δευτέρα, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η χώρα πάει προς το χειρότερο με τη διακυβέρνηση της ΝΔ. Όπως είπε χαρακτηριστικά «βρισκόμαστε μόλις επτά μήνες μετά την εκλογική αναμέτρηση του περασμένου Ιούλιου, 7 μήνες μετά τις εκλογές και έχει αρχίσει να φαίνεται ότι όχι μόνο δεν έγινε ο ουρανός πιο γαλανός αλλά απεναντίας μαύρα σύννεφα έχουν συσσωρευτεί πάνω από την Ελλάδα και οι προσδοκίες που είχαν δημιουργήσει με τη στήριξη των ΜΜΕ και ιδιαίτερα οι προσδοκίες της μεσαίας τάξης διαψεύδονται παταγωδώς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης