Πατούλης: Εργαζόμαστε σκληρά για να κάνουμε τον Πειραιά πρώτο λιμάνι της Ευρώπης

Πατούλης: Εργαζόμαστε σκληρά για να κάνουμε τον Πειραιά πρώτο λιμάνι της Ευρώπης

«Στην Περιφέρεια Αττικής εργαζόμαστε καθημερινά με στόχο να κάνουμε τον Πειραιά, πρώτο λιμάνι της Ευρώπης και το μεγαλύτερο σταθμό κρουαζιέρας», είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης

lim12
Η αναβάθμιση του επιβατικού λιμανιού στον Πειραιά, με επέκταση και διαπλάτυνση του μόλου καθώς και κατασκευή νέου προβλήτα για την εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας, ένα έργο προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη με εκπροσώπους της Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 7 του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και περιλαμβάνει εργασίες επέκτασης προς νότο, ώστε να δημιουργηθούν 2 θέσεις για πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων «νέας γενιάς» μήκους μεγαλύτερου των 280μ. και δυναμικότητας 2.500 επιβατών.

Προβλέπει επέκταση συνολικού εμβαδού 150.000 τμ καθώς και τα απαιτούμενα δίκτυα απορροής υδάτων, οπτικών ινών και παροχής ρεύματος και νερού. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι εκπρόσωπο του ΟΠΛ κ. Θάνος Λιάγκος και Χρήστος Γερακαράκης ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δημήτρης Δρόσης και συνεργάτες του.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν τα προσεχή βήματα προκειμένου μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να υπογραφεί η σύμβαση με τον προσωρινό μειοδότη, ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν τέλος Φεβρουαρίου με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης 32 μήνες.

Με αφορμή τη συνάντηση ο περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε έργα που εξασφαλίζουν την αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην Αττική και δημιουργούν νέες προοπτικές σε σημαντικούς πυλώνες της Ελληνικής Οικονομίας όπως είναι η κρουαζιέρα.

«Στην Περιφέρεια Αττικής εργαζόμαστε καθημερινά με στόχο να κάνουμε τον Πειραιά, πρώτο λιμάνι της Ευρώπης και το μεγαλύτερο σταθμό κρουαζιέρας. Η Ελλάδα χρειάζεται νέες επενδύσεις, που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις δουλειάς, θα προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες, θα αυξήσουν τα τοπικά εισοδήματα και θα αναβαθμίσουν τη γεωπολιτική θέση της πατρίδας μας. Επενδύσεις που θα σέβονται το περιβάλλον και θα υπηρετούν πέραν από το συμφέρον των επενδυτών και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Στους στόχους μας είναι να στηρίξουμε έμπρακτα την ευόδωση των επενδυτικών σχεδίων στο λιμάνι του Πειραιά. Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μπορεί και πρέπει να αλλάξει όψη. Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κεντρική Διοίκηση συνεργαζόμαστε για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός», τόνισε ο περιφερειάρχης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης