Προανακριτική για Novartis: ΝΔ και ΚΙΝΑΛ καταγγέλλουν την Τουλουπάκη για παρακώλυση του έργου της Επιτροπής

Προανακριτική για Novartis: ΝΔ και ΚΙΝΑΛ καταγγέλλουν την Τουλουπάκη για παρακώλυση του έργου της Επιτροπής

Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου κατέθεσε ενώπιον της Προανακριτικής - Τουλουπάκη: Ο πρόεδρος της επιτροπής μου ζήτησε μόνο τα συγκεκριμένα στοιχεία το αργότερο ως σήμερα

epitropi-arthro
Απόπειρα παρακώλυσης και αποπροσανατολισμού του έργου της προανακριτικής επιτροπής καταλογίζουν στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη οι βουλευτές της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής κατά την έναρξη της συνεδρίασης.

Αφορμή για τις καταγγελίες των βουλευτών αποτέλεσε η ενέργεια της εισαγγελέως να αποστείλει μόνο τα έγγραφα που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι αυτά που αιτήθηκε η πλειοψηφία.

Μεταξύ άλλων η κυρία Τουλουπάκη, λίγο πριν την κατάθεση της κυρίας Ελένης Ράικου, έσπευσε να στείλει στην επιτροπή στοιχεία για 2 εμβάσματα συνολικού ύψους 2.000 ευρώ απο την εταιρεία Novartis προς τραπεζικό λογαριασμό του συζύγου της κυρίας Ράικου, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τι αφορά η συγκεκριμένη πληρωμή.

Εκτός αυτού η κυρίαΤουλουπάκη διαβίβασε και το αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ με ημερομηνία 28.1.2019 προκειμένου να την ενημερώσουν για τραπεζικό λογαριασμό του υιού του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Απο την πλευρά της επιτροπής ο πρόεδρος της Προανακριτικής Γιάννης Μπούγας μίλησε για προσβλητική συμπεριφορά και ανέλαβε την σύνταξη επιστολής διαμαρτυρίας προς τον Άρειο Πάγο.

Ο διάλογος έχει ως εξης:

Θ.Πλεύρης: Η κα Τουλουπάκη πρόλαβε από την Παρασκευή που ο κ.Λάπας ζήτησε ορισμένα έγγραφα να τα βρει και να τα αποστείλει σήμερα στην Επιτροπή μας αλλά όλων των υπολοίπων τα αιτήματα τα αφήνει να εκκρεμούν εδώ και εβδομάδες. Γιατί; Γίνεται επιλεκτική μεταχείριση. Προτείνω να εκφράσουμε διαμαρτυρία και πιθανόν να ασκήσουμε και κάθε νόμιμο δικαίωμά μας ως Επιτροπή


Β.Κεγκέρογλου: Νομίζω οτι δεν πρόκειται ούτε για απλή αμέλεια ούτε για αδιαφορία. Είναι συνέχεια της όλης μεταχείρισης της υπόθεσης. Το πρόβλημα είναι σύνθετο. Γιατί η κυρία Τουλουπάκη επιλέγει τί θα στείλει και τί όχι; Παίρνει από κάπου εντολές είναι σε συνεννόηση με κάποιον; Πρέπει ως Επιτροπή να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα.


Ι.Μπούγας: Προτείνω την κατάθεση δήλωσης δυσαρέσκειας ή και διαμαρτυρίας της Επιτροπής προς την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Τουλουπάκη: Ο πρόεδρος της επιτροπής μου ζήτησε μόνο τα συγκεκριμένα στοιχεία το αργότερο ως σήμερα

Απάντηση στις καταγγελίες που διατύπωσαν βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ για απόπειρα παρακώλυσης και αποπροσανατολισμού του έργου της Προανακριτικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση της Novartis, έδωσε η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς και καταγγελλόμενη, Ελένη Τουλουπάκη.

Κλείσιμο
Ειδικότερα, η κυρία Τουλουπάκη αναφέρει ότι ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής με έγγραφο του ζήτησε να αποσταλούν στη Βουλή, το αργότερο ως σήμερα, τα συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία και εστάλησαν. Ακόμη, η κυρία Τουλουπάκη επισημαίνει ότι στο γραφείο της δεν έχει διαβιβαστεί κανένα άλλο αίτημα από τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής για αποστολή άλλων στοιχείων.

Νωρίτερα, οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ είχαν καταγγείλει την κυρία Τουλουπάκη ότι προσπαθεί να παρακωλύσει και να αποπροσανατολίσει τις εργασίες της επιτροπής, διότι, όπως ανέφεραν, απέστειλε στη Βουλή μόνο τα έγγραφα που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι αυτά που αιτήθηκε η πλειοψηφία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης