Σχεδιάζεται θεσμοθέτηση της «Business Visa» - Κατατίθεται τροπολογία στη Βουλή

Σχεδιάζεται θεσμοθέτηση της «Business Visa» - Κατατίθεται τροπολογία στη Βουλή

Όπως ανακοίνωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης - Αφορά πολίτες τρίτων χωρών που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνέδρια

vouli-programmatikes-ena
Την κατάθεση τροπολογίας για τη θεσμοθέτηση μίας νέας μορφής επιχειρηματικής πρόσκλησης, της επονομαζόμενης Business Visa, ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Η τροπολογία για την business visa που θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο για το Brexit, αφορά πολίτες τρίτων χωρών που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνέδρια, εκθέσεις, συναντήσεις, διασκέψεις ή εκδηλώσεις επιχειρηματικού χαρακτήρα χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τη συνήθη γραφειοκρατική διαδικασία έκδοσης visa.

Σε αυτήν την περίπτωση, Έλληνες πολίτες θα υποβάλουν στις αρμόδιες Προξενικές Αρχές ένα τυποποιημένο έντυπο πρόσκλησης, αναλαμβάνοντας παράλληλα την ευθύνη για τη φιλοξενία των αιτούντων θεώρηση.

Η θεσμοθέτηση της «Επιχειρηματικής Πρόσκλησης» εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο προσέλκυσης επενδύσεων και διαμόρφωσης ενός φιλοεπιχειρηματικού και φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης