Δείτε φωτογραφίες: Η επίσκεψη του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο Αρχαιολογικό Μουσείο

20-01-03_0002__DPC1392

Στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη βρισκόταν ο γιός του Κωνσταντίνος, ενώ ο κ. Νετανιάχου συνοδευόταν από την σύζυγό του Σάρα και τον γιο του Άβνερ

Μερικούς από τους πολυτιμότερους θησαυρούς του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ομόλογός του από το Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, οι οποίοι ξεναγήθηκαν μαζί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο από την διευθύντρια Μαρία Λαγογιάννη, συνοδεία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη.

Οι δύο ηγέτες αρχικά επισκέφτηκαν τις εκθέσεις για την Μυκηναϊκή και την Κυκλαδική εποχή.

Οι δύο πρωθυπουργοί περιηγήθηκαν στις αίθουσες με επιτύμβιες στήλες και αγάλματα κούρων, ενώ ο κ. Νετανιάχου επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στον χώρο όπου εκτίθενται τοιχογραφίες από το Ακρωτήρι της Θήρας.

Στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη βρισκόταν ο γιός του Κωνσταντίνος, ενώ ο κ. Νετανιάχου συνοδευόταν από την σύζυγό του Σάρα και τον γιο του Άβνερ.

Δείτε φωτογραφίες:
20-01-03_0006__DPC1436
20-01-03_0007__DPC1463
20-01-03_0019__DPC1545
20-01-03_0026__DPC1648
20-01-03_0031__DPC1715
20-01-03_0033__DPC1745
20-01-03_0037__DPT3617

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Στρατιωτικός

Ανέκαθεν υποστήριζα καί υποστηρίζω ότι οι καλύτεροι σύμμαχοι μας είναι και θα έπρεπε να είναι οι Εβραίοι. Όμως οι θρησκευτικές ιδεολειψίες των παπάδων σε όλη την ιεραρχία, αλλά και ορισμένων δήθεν υπερπατριωτών, έχουν καλλιεργήσει τον αντισημιτισμό. Δεν είναι μόνο ότι σχεδόν έχουμε κοινή θρησκεία αλλά και πολλά άλλα. Ακόμη και οι ίδιοι σε προσωπικές συναντήσεις λένε ότι είμαστε οι μόνοι στη περιοχή που έχουμε τόσο πολλές ομοιότητες κλπ και έπρεπε πρό πολλού να είμαστε μια γροθιά σε όλα τα επίπεδα. Εύχομαι αυτή η συγκυρία να μην είναι προσωρινή.

.

Το ωραίο είναι ότι οι φασίστες μισούσαν (και ... μισούν ) τους Ισραηλινούς και μόνο επειδή είναι Εβραίοι. Έλα ντε όμως που οι φασίστες μισούν περισσότερο από τους Εβραίους τους Μουσουλμάνους και ιδιαίτερα τους Τούρκους. Σκέφτηκαν λοιπόν οι φασίστες με το κουτοπόνηρο τους το "μυαλό" ως εξής: Θα λέμε καλά λόγια τώρα γιά τους Εβραίους, όσο βλέπουμε ότι ...εναντιώνονται στους Τούρκους, γιατί οι Εβραίοι και "άτρωτοι" στην Μέση Ανατολή φαίνεται ότι είναι, αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση των ΗΠΑ φαίνεται ότι έχουν. Αν λοιπόν καταφέρουμε και βάλλουμε τους Εβραίους να τσακώνονται με τους Τούρκους, οι Εβραίοι, άμα τσαντιστούν πολύ από τους Τούρκους, απ' ότι φαίνεται θα κατανικήσουν τους Τούρκους και έτσι εμάς θα ικανοποιηθεί η ψυχοσύνθεση και ο εγωισμός μας, που δεν αντέχουμε να βλέπουμε τους Τούρκους να είναι δυνατότεροι και ισχυρότεροι από εμάς και να προοδεύουν. Έτσι, μέσω των Εβραίων, θα τους ανακοπεί η δύναμις και η πρόοδος των Τούρκων και θα γίνουν υποχείριοι ημών. "Λογική" φασίστα αυτή.

Ioannis

Δεν ξέρω τι πράγμα είσαι αλλά ότι και να είσαι από μυαλό σκέτη λ ά σ π η!

Ps

"Το ωραίο είναι ότι οι φασίστες μισούσαν (και ... μισούν ) τους Ισραηλινούς και μόνο επειδή είναι Εβραίοι. Έλα ντε όμως που οι φασίστες μισούν περισσότερο από τους Εβραίους τους Μουσουλμάνους και ιδιαίτερα τους Τούρκους". Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου. Μόλις τελειώσουν οι Εβραίοι με τους Τούρκους/Μουσουλμανους, πάλι ξανά με τους Εβραίους θα τα βάλουν.

Ο.Ε

Η χημεία ανάμεσα στους δύο πολιτικούς άνδρες φαίνεται να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Καλό αυτό για τη χώρα μας και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει. Τώρα, αν οι πολιτικοί μας είχαν και μια κάπως πιο ισχυρή αυτοπεποίθηση, όπως την έχουν οι Ισραηλινοί, όλα θα ήσαν καλύτερα στην πανάρχαια χώρα -με τους ευφυέστατους ανθρώπους της, πού δώρησε έναν ανεπανάληπτο Πολιτισμό, χωρίς αντάλλαγμα, στην Ανθρωπότητα. Κρίμα που μας λείπει ο πολιτικός τσαγανός και να μην είμαστε τής υποτέλειας και τής καρπαζιάς από το κάθε γίδι γύρω μας. Υγ. αυτή η επαναληπτική αναφορά στο γιο τού Μητσοτάκη "στο πλευρό τού Μητσοτάκη οι γιος του...." ενώ συνάμα αποσιωπάται αγενώς (κεντρική φωτό) στο ρεπορτάζ η παρουσία τής υπουργού Πολιτισμού κυρίας Μενδώνη, δεν την βρίσκω και τόσο πετυχημένη κι απαραίτητη. Μάλλον ενοχλούν τη νοημοσύνη μας τέτοιου είδους ...αχρείαστα λιβανίσματα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης