Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ επενδύουν στην τριμερή Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ επενδύουν στην τριμερή Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ

Ο ρόλος της Κύπρου στην περιοχή αξιολογείται θετικά από τις ΗΠΑ και η επίσκεψη του Μάικ Πομπέο θα επαναβεβαιώσει την πολύ ισχυρή σχέση που υπάρχει ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος

state_department_web-2-thumb-large
Δύναμη σταθερότητας στην περιοχή, χαρακτήρισε την Κύπρο ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενημερώνοντας μέσω τηλεδιάσκεψης τους δημοσιογράφους για την επικείμενη περιοδεία του Υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, σε 5 ευρωασιατικές χώρες, με τελευταίο σταθμό την Κύπρο.

Σημείωσε ότι ο ρόλος της Κύπρου στην περιοχή αξιολογείται θετικά από τις ΗΠΑ και η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών επαναβεβαιώσει την πολύ ισχυρή σχέση που υπάρχει.

Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε ότι ο Μάικ Πομπέο επενδύει στο τριμερές σχήμα Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, ενώ επανέλαβε τις αναφορές της ανακοίνωσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες για λύση του κυπριακού.

Να σημειώσουμε ότι σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο FOX ο Μάικ Πομπέο κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι θα κατέλθει ως υποψήφιος για τη Γερουσία, ανέφερε ότι «πρόθεσή του είναι να παραμείνει και να συνεχίσει να υπηρετεί ως Υπουργός Εξωτερικών του Προέδρου Τραμπ».

«Προτίθεμαι να παραμείνω όσο ο Πρόεδρος Τραμπ θέλει να υπηρετώ σ’ αυτό το ρόλο και υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει», είπε ο Μάικ Πομπέο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης