«Άδειασμα» Βορίδη σε Τζάκρη για τον ΕΛΓΑ

«Άδειασμα» Βορίδη σε Τζάκρη για τον ΕΛΓΑ

Η... ανύπαρκτη αναλογιστική μελέτη και οι ιδιωτικοί ασφαλιστικοί οργανισμοί στο επίκεντρο

vormak1
Με τον «αέρα» της βουλευτού που γνωρίζει πολλά ξεκίνησε να μιλά η εκ Γιαννιτσών ορμώμενη Θεοδώρα Τζάκρη του ΣΥΡΙΖΑ και νόμιζε ότι θα επιτύχει νίκη περιφανή κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη.

Όμως, οι εξελίξεις σε άλλα συμπεράσματα οδήγησαν, αφού η κυρία Τζάκρη αφενός είχε λάθος ενημέρωση από το κόμμα της σχετικά με τα αγροτικά, αφετέρου είχε την ατυχία να... πέσει στον κ. Βορίδη ο οποίος απέδειξε ότι γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα του υπουργείου του.

Το θέμα αφορούσε στον ΕΛΓΑ και τα όσα έχει ήδη εξαγγείλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την είσοδο των ιδιωτικών ασφαλιστικών στην αγροτική ασφάλιση. Υποστήριξε λοιπόν η βουλευτής Πέλλας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε αναλογιστική μελέτη, για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει και ο ΕΛΓΑ ναυαγεί. Αυτή ήταν η πρώτη ανακρίβεια.

«Αυτή (σ.σ.: η αναλογιστική μελέτη) δεν υφίσταται. Δεν υφίσταται όχι στο στάδιο της εκπονήσεως, δεν υφίσταται καθόλου, δεν υφίσταται ούτε στο στάδιο της προκηρύξεως» απάντησε ο υπουργός, αφήνοντας την κυρία Τζάκρη με το στόμα ανοιχτό. «Πολύ ωραία, να τις προκηρύξετε εσείς και να τις φτιάξετε» κατάφερε να απαντήσει.

Πάντως, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε ότι είχε και άλλο... όπλο στη φαρέτρα της. «Αντί να κάνετε ανακοινώσεις ότι βρίσκεστε σε επαφή με ιδιωτικούς ασφαλιστικούς οργανισμούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πρώτα να δείτε τις δυσλειτουργίες και να τις λύσετε στο επίπεδο του δημοσίου φορέα και του οργανισμού που λειτουργεί τώρα» συνέχισε. Για να δεχθεί άλλη μία απάντηση από τον Βορίδη: «Πώς θα τα αντιμετωπίσουμε μέσα στο πλαίσιο του δημόσιου οργανισμού; Ή θα αυξήσεις το ασφάλιστρο ή θα βάλεις τον κρατικό προϋπολογισμό να πληρώσει ή θα βγάλεις ζημιές για να φέρεις να ισοσκελίσεις τον προϋπολογισμό».

Για να συμπληρώσει: «Η σχέση ιδιωτικής και δημόσιας ασφάλισης τελικώς θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που μας κληροδοτήσατε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης