Προϋπολογισμός 2020: Με διάθεση ακτιβισμού στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ

Προϋπολογισμός 2020: Με διάθεση ακτιβισμού στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ

«Αυτό που είδαμε το πρωί στο Κουκάκι ήταν εικόνες Βαγδάτης και όχι Αθήνας», αναφέρει ο Αλέξης Χαρίτσης - Χρυσοχοΐδης: «Κανείς δεν ανέχεται να του μετρούν την δημοκρατικότητα αυτόκλητοι ταγοί χωρίς πτυχία ζωής»

vouli_11
Με ακτιβιστική διάθεση και δικαιωματίστικη ανάγνωση της πραγματικότητας προσήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην τελική συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό επιχειρώντας να μετατοπίσει την συζήτηση απο τις αλλαγές στην οικονομία στις ιδεοληψίες του δρόμου.

Σχεδόν πέντε μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει πως εξακολουθεί να βρίσκεται πολιτικά αποπροσανατολισμένη, αδυνατώντας να ερμηνεύσει την ήττα της καθώς στο κορυφαίο νομοσχέδιο με το οποίο η κυβέρνηση φιλοδοξεί να ανανεώσει την ψήφο εμπιστοσύνης της μεσαίας τάξης, των φορολογούμενων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επιλέγει να απευθυνθεί σε μειοψηφίες.

Ακόμα κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρούν να κρύψουν την αμηχανία και έλλειψη στρατηγικής επαναφέροντας την υπερβολική ρητορική προκειμένου να υποστηρίξουν ότι η κοινωνία κινδυνεύει απο αυταρχισμό, ακραία καταστολή, εμπόριο φόβου, προπαγάνδα τρομολαγνείας και κρατική βία που επιβάλλει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Χαρίτσης: «Αυτό που είδαμε το πρωί στο Κουκάκι ήταν εικόνες Βαγδάτης και όχι Αθήνας»

Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας για την επέμβαση της αστυνομίας σε υπο κατάληψη κτίριο στο κέντρο της Αθήνας υποστήριξε ότι “αυτό που είδαμε το πρωί στο Κουκάκι ήταν εικόνες Βαγδάτης και όχι Αθήνας”.

“Ο λαός δε σας έδωσε εντολή να βάζετε αστυνομικούς να μπαίνουν στο ιδιωτικό άσυλο των πολιτών χωρίς την παρουσία εισαγγελέα ούτε να ξεβρακώνουν τους πολίτες στους δρόμους” ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Για “λευκή επιταγή της κυβέρνησης προς την αστυνομία” προκειμένου να ασκηθεί βία στην νεολαία είχε μιλήσει ο Πάνος Σκουρλέτης ενώ ανάλογη κριτική άσκησε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Πιθανότατα, με την συγκεκριμένη λογική θα εμφανιστεί και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην μονομαχία των πολιτικών αρχηγών.

Κλείσιμο
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες η κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα περιλαμβάνει και το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών καθώς μια απο τις προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ ήταν η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας, στα δυτικά προάστια και τις λαϊκές γειτονιές.

Χρυσοχοΐδης: «Κανείς δεν ανέχεται να του μετρούν την δημοκρατικότητα αυτόκλητοι ταγοί χωρίς πτυχία ζωής»

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την ομιλία του επισήμανε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ: “Στις ακραίες κουβέντες πως τάχα η Δημοκρατία κινδυνεύει γιατί εμείς συμμαζεύουμε τις αθλιότητες απαντώ: Οχι άλλα συνθήματα. Κανείς δεν ανέχεται να του μετρούν την δημοκρατικότητα αυτόκλητοι ταγοί χωρίς πτυχία ζωής. Έχουμε να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα και όσοι περισσότεροι τόσο καλύτερα”.

Ενώ απαντώντας προς τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζητούν εξηγήσεις για το νέο σχέδιο της ΕΛΑΣ είπε: “Να πάτε να επισκεφτείτε τον Δήμο απο την Πατησίων και κάτω. Έχετε να πατήσετε εκεί εσείς και η αστυνομία πάνω απο χρόνο […] Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι υπηρετεί τις λαϊκές τάξεις να πάτε στις λαϊκές συνοικίες της Α Αθήνας, στα Σεπόλια, Κυψέλη, πλατεία Βικτωρίας στην πλατεία Πέτρουλα όπου εκεί αφήσατε 2 εκατ. πολίτες στο έλεος των κακοποιών και σε αυτό διαφέρουμε. Σήμερα σε κάθε πλατεία υπάρχουν 5-6 αστυνομικοί της ομάδας Πάνθηρες με Βαν και κάνουν περιπολία κάθε ημέρα. Εσείς ήσασταν απόντες. Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Εμείς αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη των φτωχών ανθρώπων που θέλουν ασφάλεια” για να προσθέσει σε άλλο σημείο “Εσείς τώρα ανακαλύψατε την αστυνομική βία; Εγώ σας καταθέτω το αποτέλεσμα έρευνας του Συνηγόρου Πολίτη που λέει ότι απο το 2 εξάμηνο 2017 και όλο 2018 εντοπίστηκαν 321 περιστατικά βίας για τα οποία δεν τοποθετηθήκατε. Εσείς πόσα απο αυτά πήγατε στον εισαγγελέα; Για κανένα και καμώνεστε διότι ανακαλύψατε την αστυνομική βία [...] Εσείς έχετε πάει στον εισαγγελέα εκείνους που κατέστρεψαν πάνω απο 100 λεωφορεία που κατέστρεψαν μαγαζιά φτωχών ανθρώπων και ακυρωτικά μηχανήματα; Ποτέ. Συνέλθετε”.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης