Αναστασιάδης: Η εμπλοκή τρίτων χωρών δημιούργησε τα προβλήματα στην Κύπρο

anastasiadis__2_

«Αυτό που ζητούμε είναι επιτέλους οι Κύπριοι, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να αναλάβουν την τύχη αυτής της χώρας» ανέφερε ο Κύπριος Πρόεδρος 

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, σε ομιλία του σε δικοινοτική εκδήλωση στο Λήδρα Πάλας, ανέφερε πως «το στάτους κβο που δεν επιτρέπει να απολαύσουν οι συμπατριώτες μας τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όπως οι άλλοι Ευρωπαίοι, δεν ήταν επιλογή των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων». Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ακόμη ότι μαζί με τον Μουσταφά Ακιντζί στηρίζουν πρωτοβουλίες που προωθούν επαφές μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Σε αναφορά του εκτός κειμένου, ο Κύπριος Πρόεδρος είπε πως «για αιώνες ζήσαμε ειρηνικά. Έχουμε καλλιεργήσει μια κοινή κουλτούρα πέραν από την εθνική καταγωγή μας. Κατορθώσαμε να συμβιώσουμε ειρηνικά, να συνδημιουργήσουμε μαζί, να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον, να ζούμε σε μικτές συνοικίες της πόλης ή στις κοινότητες. Δυστυχώς, οι παρεμβάσεις τρίτων, μηδεμιάς εξαιρουμένης, δημιούργησαν τα προβλήματα που ακολούθησαν. Αυτό που ζητούμε είναι επιτέλους οι Κύπριοι, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να αναλάβουν την τύχη αυτής της χώρας δημιουργώντας τις συνθήκες ειρηνικής συμβίωσης, δημιουργίας και μέλλοντος».

Απευθυνόμενος στον Τουρκοκύπριο ηγέτη που συμμετείχε στην εκδήλωση είπε: «Φίλε Μουσταφά: Δεν υπάρχει άλλη επιλογή ή εναλλακτική παρά να φέρουμε την ειρήνη στον τόπο μας. Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες, αλλά σεβόμενοι τις εκατέρωθεν ευαισθησίες και ανησυχίες έκαστης κοινότητας και οικοδομώντας στον αλληλοσεβασμό, οφείλουμε να συγκεράσουμε αυτά που θεωρούμε ως κοινά συμφέροντα των Κυπρίων».

ΣΧΟΛΙΑ (3)

ηη

καθενας με τον πονο του.....ή βαλε αλλο ενα ον δε ροκς

αχάριστος ως αριστερός

τα αριστερά μυαλά του, θα ξαναοδηγήσουν την Κύπρο σε νέο Αττίλα, μπορεί αναίμακτο αλλά και πάλι το ίδιο καταστροφικό για τον Ελληνισμό

...

Δηλαδή, η Ελλάδα που σας στηρίζει τόσα χρόνια έχει κι αυτή μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα χάλια σας. Αντί, να κοιταχτείτε στον καθρέπτη και να δείτε τα χάλια σας κυρίως αυτά της νοοτροπίας σας βάλλεστε εναντίον τρίτων. Αυτά σας οδήγησαν εκεί που είστε! Φερόσασταν στους Τουρκοκύπριους σαν να ήταν δουλικά και η έπαρση δεν σας επέτρεπε να δείτε τους γείτονες Τούρκους που καραδοκούσαν να σας τιμωρήσουν. Νομίζατε ότι μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε χωρίς επιπτώσεις.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης