Αναστασιάδης: Η εμπλοκή τρίτων χωρών δημιούργησε τα προβλήματα στην Κύπρο

Αναστασιάδης: Η εμπλοκή τρίτων χωρών δημιούργησε τα προβλήματα στην Κύπρο

«Αυτό που ζητούμε είναι επιτέλους οι Κύπριοι, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να αναλάβουν την τύχη αυτής της χώρας» ανέφερε ο Κύπριος Πρόεδρος 

anastasiadis__2_
Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, σε ομιλία του σε δικοινοτική εκδήλωση στο Λήδρα Πάλας, ανέφερε πως «το στάτους κβο που δεν επιτρέπει να απολαύσουν οι συμπατριώτες μας τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όπως οι άλλοι Ευρωπαίοι, δεν ήταν επιλογή των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων». Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ακόμη ότι μαζί με τον Μουσταφά Ακιντζί στηρίζουν πρωτοβουλίες που προωθούν επαφές μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Σε αναφορά του εκτός κειμένου, ο Κύπριος Πρόεδρος είπε πως «για αιώνες ζήσαμε ειρηνικά. Έχουμε καλλιεργήσει μια κοινή κουλτούρα πέραν από την εθνική καταγωγή μας. Κατορθώσαμε να συμβιώσουμε ειρηνικά, να συνδημιουργήσουμε μαζί, να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον, να ζούμε σε μικτές συνοικίες της πόλης ή στις κοινότητες. Δυστυχώς, οι παρεμβάσεις τρίτων, μηδεμιάς εξαιρουμένης, δημιούργησαν τα προβλήματα που ακολούθησαν. Αυτό που ζητούμε είναι επιτέλους οι Κύπριοι, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να αναλάβουν την τύχη αυτής της χώρας δημιουργώντας τις συνθήκες ειρηνικής συμβίωσης, δημιουργίας και μέλλοντος».

Απευθυνόμενος στον Τουρκοκύπριο ηγέτη που συμμετείχε στην εκδήλωση είπε: «Φίλε Μουσταφά: Δεν υπάρχει άλλη επιλογή ή εναλλακτική παρά να φέρουμε την ειρήνη στον τόπο μας. Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες, αλλά σεβόμενοι τις εκατέρωθεν ευαισθησίες και ανησυχίες έκαστης κοινότητας και οικοδομώντας στον αλληλοσεβασμό, οφείλουμε να συγκεράσουμε αυτά που θεωρούμε ως κοινά συμφέροντα των Κυπρίων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης