ΟΝΝΕΔ: Ομόφωνα δεκτό από τη νεολαία του ΕΛΚ το ψήφισμα για καταδίκη της συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης

ΟΝΝΕΔ: Ομόφωνα δεκτό από τη νεολαία του ΕΛΚ το ψήφισμα για καταδίκη της συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης

Σύμφωνα με το ψήφισμα η νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη - μέλη της να λάβουν σαφή στάση ζητώντας από τη Λιβύη και την Τουρκία να ανακαλέσουν το μνημόνιο συμφωνίας

onned-skopianoi-ena
Εγκρίθηκε ομόφωνα από την νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος το ψήφισμα που υπέβαλε η ΟΝΝΕΔ για καταδίκη της παράνομης συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης .

Με πρωτοβουλία του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Παύλου Μαρινάκη και της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων της Οργάνωσης, το ψήφισμα τέθηκε προς συζήτηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατά τη διάρκεια του τακτικού συνεδρίου του YEPP που διεξάγεται στο Κίεβο και υιοθετήθηκε από όλες τις συμμετέχουσες οργανώσεις. Καθίσταται έτσι επίσημη θέση της Νεολαίας του ΕΛΚ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης με την απόφαση αυτή οι ευρωπαϊκές οργανώσεις αποδεικνύουν έμπρακτα την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα, τις θέσεις και τα δίκαια αιτήματά μας, καλώντας την Τουρκία και τη Λιβύη να αποσύρουν άμεσα τη συμφωνία, να αποφεύγουν ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας και τα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης και να εναρμονιστούν με τις αρχές του Διεθνούς και του Ενωσιακού Δικαίου.

Η ΟΝΝΕΔ, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, θα συνεχίσει τη δυναμική παρουσία της σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο παρεμβαίνοντας αποφασιστικά, όπου και όποτε χρειάζεται, για την προάσπιση των εθνικών μας θέσεων.

Σύμφωνα με το ψήφισμα η νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος καλεί:

1. Την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη-μέλη της να λάβουν σαφή στάση ζητώντας από τη Λιβύη και την Τουρκία να ανακαλέσουν το Μνημόνιο Συμφωνίας και να αποφύγουν μελλοντικές ενέργειες που θέτουν σε αμφισβήτηση την εδαφική κυριαρχία κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κλείσιμο
2. Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη-μέλη της να ζητήσουν από την Τουρκία να επιδείξει σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και την εδαφική κυριαρχία των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμη, να τονίσουν πως η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας παραμένει συνδεδεμένη με την εκπλήρωση όλων των συμβατικών της υποχρεώσεων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και το σύνολο των κρατών-μελών της.

3. Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αρνηθούν τις παράνομες αξιώσεις της Τουρκίας και της Λιβύης, επιφυλασσόμενες για το δικαίωμα να απαντήσουν αναλόγως, σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982).

Μετά την έγκριση του ψηφίσματος ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα η οικογένεια της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος έστειλε ένα μήνυμα αλληλεγγύης και δικαιοσύνης. Ένα μήνυμα ότι η Ευρώπη προστατεύει τα σύνορά της και τα μέλη της από παράνομες ενέργειες. Η ομόφωνη καταδίκη της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης αποτελεί τη δικαίωση των εθνικών μας θέσεων, οι οποίες βασίζονται στο Διεθνές Δίκαιο και από τις οποίες δεν θα κάνουμε βήμα πίσω».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης