Η Ελλάδα «παγώνει» τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία

Η Ελλάδα «παγώνει» τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία

Αναστέλλονται οι συζητήσεις με την Τουρκία που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν μέσα στον μήνα στην Αθήνα – Στο ΥΠΕΘΑ θεωρούν ότι ο διάλογος είναι περιττός

pentagwno1
Την αναστολή των συζητήσεων με την Τουρκία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης σε στρατιωτικό επίπεδο αποφάσισε η Αθήνα, μέχρι νεωτέρας. Οi συζητήσεις επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στο προσεχές διάστημα αλλά δεν είχε καθοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία, ούτε αν αυτές θα γίνονταν στην Ελλάδα ή την Τουρκία.

Το «πάγωμα» των συζητήσεων έρχεται μετά και την υπογραφή μνημονίου μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα, καθώς και τη δημοσιοποίηση χαρτών με σκοπό τη δημιουργία τετελεσμένων στη χάραξη θαλασσίων ζωνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας θεωρούν ότι ο διάλογος είναι περιττός για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μέχρι η τουρκική πλευρά να επανέλθει με πνεύμα δημιουργικό στις συνομιλίες με την Αθήνα.

Κυβερνητικές πηγές ωστόσο αναφέρουν πως οι συζητήσεις για τα ΜΟΕ συνεχίζονται κανονικά. Αναμένεται - τονίζουν - πως με βάση τις τεχνικές συζητήσεις να οριστούν οι ημερομηνίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης