Στα τρία οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για τη νέα Κομισιόν

Οι περισσότεροι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συντάχθηκαν με το «κατά» στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή - «Υπέρ»« ψήφισε ο Πέτρος Κόκκαλης – Αποχή από τον Αλέξη Γεωργούλη

evrwvouleutes_syriza
Τριχοτομημένη εμφανίστηκε η ομάδα των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ψηφοφορία για τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, που κέρδισε σήμερα την ψήφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει ότι θα καταψηφίσει τη νέα σύνθεση, όπως και οι ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Βόρειας Πράσινης Ομάδας (GUE/NGL). Μάλιστα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης ανέφερε τους λόγους που στηρίζει την αρνητική του ψήφο.

«Δεν θέλω η Κομισιόν να είναι όμηρος των κυρίων Όρμπαν και Σαλβίνι. Και γιατί πιστεύω ότι χρειαζόμαστε πιο φιλόδοξους στόχους και για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της αδιαφάνειας», είπε μεταξύ άλλων, εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι η ευρωομάδα της Αριστεράς θα καταψηφίσει και θα ασκεί «εποικοδομητική, αυστηρή αντιπολίτευση επί 5 χρόνια».

Papadimoulis_Plenary speech_Von Der Leyen


Διαφορετική ήταν η γνώμη του Πέτρου Κόκκαλη, που αν και η ευρωομάδα του διαφωνεί με τους στόχους της Επιτροπής υπό την φον ντερ Λάιεν για την κλιματική αλλαγή, ψήφισε «υπέρ».

Κλείσιμο
Εντύπωση προκαλεί και η στάση του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος επέλεξε την αποχή από την ψηφοφορία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης