Ψήφος αποδήμων: Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τα «μπρος-πίσω» για τους Έλληνες του εξωτερικού

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε ότι δεν τους ικανοποιεί η τελική πρόταση της ΝΔ για το άρθρο 54 του Συντάγματος – Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι οι βουλευτές θα καταψηφίσουν τη διάταξη εάν παραμείνει ως έχει

Συνεχίζονται τα μπρος πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους.

Ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι η τελική πρόταση που κατέθεσε η ΝΔ για την αναθεώρηση του κρίσιμου άρθρου 54 δεν τους ικανοποιεί καθώς παραμένουν αρρύθμιστες ουσιώδεις παρατηρήσεις. Σύμφωνα δε με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα θα καταψηφίσει την διάταξη αν παραμείνει ως έχει διαταράσσοντας με τον τρόπο αυτό τις συνθήκες ευρύτατης πλειοψηφίας που διαμορφώνονταν.

Πάντως, με τις έως τώρα τοποθετήσεις των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης η αναθεώρηση του επίμαχου άρθρου φαίνεται ότι συγκεντρώνει πλειοψηφία 180 βουλευτών για να εγκριθεί καθώς Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ, ΜεΡΑ25 και Ελληνική Λύση υπερψηφίζουν. Υπό αυτά τα δεδομένα η Κουμουνδούρου επιλέγει για μια ακόμα φορά την απομόνωση στο συγκεκριμένο θέμα με αρκετούς από την πλειοψηφία να εκτιμούν ότι μόνος στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να «χαλάσει» την ιστορική ευκαιρία της Βουλής να ψηφίσει μια διάταξη που αφορά την ομογένεια με 300 βουλευτές.

«Έγιναν κάποιες βελτιώσεις που είχαμε ζητήσει. Έγινε προσθήκη του πραγματικού δεσμού. Επίσης έχει ομογενοποιηθεί όπως ζητήσαμε η ορολογία.

Εξακολουθούν όμως να υπάρχουν δύο θέματα που δεν έχουν ρυθμιστεί και το ένα εξ αυτών είναι ουσιώδες.

Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να είναι δυνητική - αλλά οριστική - η ρύθμιση ως προς την καθιέρωση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι. Να μην είναι στη διακριτική ευχέρεια του κοινού νομοθέτη αλλά να είναι και στο Σύνταγμα και στο νόμο ξεκάθαρο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος .

Την ίδια ώρα πηγές της Κουμουνδούρου υπενθυμίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατά την χθεσινή του ομιλία στην Νίκαια υποστήριξε ότι η ΝΔ «κοροϊδεύει ψιλό γαζί τους ομογενείς» και υποστήριξε ότι «έβαλε το ΚΚΕ κάποιες εν πάση περιπτώσει προϋποθέσεις κι έρχονται τώρα και λένε “τις ικανοποιούμε όλες”. Γιατί; Για να αποδείξει εδώ ο συντοπίτης σας ο υπουργός Εσωτερικών ότι είναι μεγάλος μεταρρυθμιστής. Με συγχωρείτε αλλά μια τρύπα στο νερό είναι αυτό. Δεν είναι μεταρρύθμιση».

ΣΧΟΛΙΑ (9)

kyriakos

Δεν είναι σίγουροι για το πόση σαβούρα έχει φύγει για το εξωτερικό και πόσο θα μείνει εκεί, αφού οι συριζαιοι είναι γνωστοί για το υψηλό τους επίπεδο, κάτι που όλοι εκτιμούν στο εξωτερικό γι αυτό και οι συριζαιοι θεωρούνται υψηλού βεληνεκούς εργαζόμενοι!!!

!!!!!!!!!!

Γι αυτό στις επόμενες εκλογές ζαίοι, θα πάρετε τον μπούλο......

Ερώτηση

Καταλαβαίνω την αγανάκτηση για το πόσο μικροπολιτικά το χειρίζεται ο Σύριζα και συμφωνώ ότι υπάρχουν ιδεοληψίες από τη αριστερά πάνω σε αυτό το θέμα. Αλλά υποτίθεται ότι οι πολίτες ψηφίζουμε τοπικά για να εκπρωσωπηθούμε από κάποιον που θεωροούμε πως είναι ικανός να λύσει προβλήματα που βιώνουμε πάλι τοπικά με προώθηση νομοσχεδίων κλπ κλπ.. Κάποιος που ζει για παράδειμα στην Γερμανία 20 χρόνια θα έχει την ιδια επίγνωση της κατάστασης σε σχέση με τους μόνιμους κατοίκους και ποια κριτήρια θα πάει να ψηφίσει?

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΚΟΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΛΕΜΠΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΗΘΗΚΕ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΛΟΝΤΙΚΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ . ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ,ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟ ΣΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ,ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΓΩΓΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΝΤΟ ΥΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΙΕΡΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ .

.

Οι ανθέλληνες της αριστεράς έκαναν τα πάντα για να στερήσουν το δικαιώμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού ενώ έκαναν τα πάντα για αλλοιώσουν το εκλογικό σώμα πολιτογραφώντας τριτοκοσμικούς έποικους.

Πετρογιάννης

ΚΚΕ και ΚΚΕ εσωτερικού (πλέον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) είναι η ντροπή του ελληνισμού και μην τυχόν αναφερθούν στα διάφορα φορουμ πάνω στο θέμα αυτό! Θα τους κράξει η κάθε "ξενιτεμένη Κατίνα" και ο κάθε "εμιγκρές Κατίνος"! Σκοπιανό και η ψήφος στον μετανάστη (αυτό είναι το σωστό, όχι το απόδημος), έχουν ξεμπροστιάσει την κομμουνιστική αριστερά! Άκου λέει 35 χρόνια ή ΑΦΜ κλπ. Δηλαδή κατηγορούμε άλλους για χαρτιά κοινωνικών φρονημάτων, αλλά ζητάμε τριακονταπενταετία για την "ατόφια ελληνική φλέβα"! Τόσο αντέχει η ελληνικότητα του αίματος! Ρατσισμός μέχρι αηδίας αγαπητέ Κουτσούμπα και συγκάτοικε της εξουσίας Αλέξη! Αν σκεφτούν οι Έλληνες σωστά, πρέπει να σας στείλουν άμεσα στο 2,99% έκαστος!!

+10000000

Και οι λαθρομετανάστες μπαίνουν χωρίς χαρτιά στην χώρα και δεν τους νοιάζει αλλα για τους Έλληνες του εξωτερικού θέλουν χαρτομανι....αν αυτό δεν είναι ρατσισμος τότε τι είναι?

prometheus

Το έγραψα σε ένα σχετικό άρθρο του πρώτου θέματος αλλά δεν ξέρω αν πέρασε. Επαναλαμβάνω. Τα ζαβα του Συριζα και λοιποί κουκουεδες συμπεριφέρονται σαν αγράμματοι. Μια αίτησή στο ΣΤΕ και ο Νόμος, η τουλάχιστον η διάταξη περί δεσμούς με την πατρίδα ακυρώνεται χωρίς πολλά πολλά. Το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του εκλέγειν δεν περιορίζεται όσο κι αν χτυπιούνται. Από την στιγμή που γεννήθηκες Έλληνας, απέκτησες ελληνικό διαβατήριο και ενεγραφης στους εκλογικούς καταλόγους και εκατό χρόνια να ζεις στο εξωτερικό δεν μπορούν να σου πουν μην ψηφίζεις (πολύ δε περισσότερο θα μπορείς να ψηφίσεις στην Ελλάδα όχι όμως στην Πρεσβεία του τόπου διαμονής σου, όπου προκύπτουν κι αλλες παραβιάσεις συνταγματικών δικαιωμάτων ). Η είναι ηλίθιοι η κάνουν θόρυβο για το θεαθήναι. Όσον αφορά τους εξυπνάκηδες της Ν.Δ φαντάζομαι ότι λένε ναι στις υποχωρήσεις και μόλις ακυρωθεί η διάταξη θα γυρίσουν και θα πουν εμείς θέλαμε αλλά βλέπετε το ΣΤΕ μας τα γύρισε. Τραγέλαφος.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΗ

ΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΟΒΕΣΕ

Αναγνωστης

Αφηστε τον Τσιπρα και το τσιρκο του να απομονωθουν εφοσον οι 180 ψηφοι υπαρχουν. Οι ομογενεις θα θυμουνται παντα οτι μετρανε λιγωτερο απο καθε φυλης μεταναστες που ο Συριζα τους βαφτισε Ελληνες. Αφηστε τους Συριζαιους να βγαλουνε τα ματια τους. Οχι αλλες υποχωρησεις.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsotakis_pierrakakiss_max

Ικανοποίηση του πρωθυπουργού για τα όσα έχουν γίνει σε επίπεδο ψηφιακής διακυβέρνησης – Συναντήθηκε με την ηγεσία του υπουργείου για την αξιολόγηση και τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου

mitsotakis-pompeo-xeria-arthro

Η πρώτη φορά που έρχεται επιστολή μετά απο εκείνη του Κίσινγκερ -  Μιλάει για δέσμευση των ΗΠΑ να στηρίξουν την ασφάλεια στην Ελλάδα και καλούν όποιον έχει διαφορές να τις επιλύει με ειρηνικά μέσα

25