Άδωνις: Στο twitter η συνέντευξη Κωνσταντοπούλου για «θεσμική αθλιότητα και φαυλότητα» στη σκευωρία Novartis

Άδωνις: Στο twitter η συνέντευξη Κωνσταντοπούλου για «θεσμική αθλιότητα και φαυλότητα» στη σκευωρία Novartis

Αίσθηση από όσα είπε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού και έγκριτος νομικός για «στίγμα για τον δημόσιο βίο» της χώρας όσον αφορά τη «φωτογραφία» με τις 10 κάλπες στη Βουλή

adonis-konstantopoulos-arthro
Αίσθηση έχουν προκαλέσει όσα είπε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού και έγκριτος νομικός Νίκος Κωνσταντόπουλος για τη σκευωρία Novartis καθώς, μεταξύ άλλων, είπε για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποίησε την υπόθεση για πολιτικές σκοπιμότητες.

Μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά στο Aciton24, ο κ. Κωνσταντόπουλος χαρακτήρισε «θεσμικές αθλιότητες» και «πολιτικές γελοιότητες και φαυλότητες» όσα λαμβάνουν χώρα γύρω από την υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρείας και τις καταθέσεις του μάρτυρα Φρουζή.

Χαρακτήρισε, δε, «στίγμα για τον δημόσιο βίο» της χώρας τη «φωτογραφία» με τις 10 κάλπες στη Βουλή και την πρώην κυβέρνηση με τους βουλευτές που τη στήριζαν να καγχάζουν.

Την συνέντευξη, μάλιστα, ανήρτησε χωρίς σχολιασμό στο λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.


Κλείσιμο
Τα όσα είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος σχολίαστηκαν και από χρήστες του Twitter που έκαναν λόγο για «τεμάχισμα» του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.






Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος έχουν ως εξής:

«Όλο αυτό το σκηνικό παραπέμπει σε θεσμικές αθλιότητες και σε πολιτικές γελοιότητες. Και φαυλότητες. Είναι κατάντημα για τον δημόσιο βίο της χώρας. Επιτρέψτε μου μία γενικότερη παρατήρηση. Τούτος ο έρμος ο τόπος, την ώρα που συντελούνται κοσμογονικές εξελίξεις, ασχολείται ψάχνοντας να βρει ψύλλους στα άχυρα. Το '89 που άλλαζε ο κόσμος, ασχολιόμασταν με το σκάνδαλο Κοσκωτά. Το 2000 και μετά, που στα Βαλκάνια γινόντουσαν οι πόλεμοι και στο Ιράκ επίσης, εμείς ασχολούμασταν με τη νέα μεγάλη ιδέα του έθνους, που ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Σήμερα, που γύρω μας συντελούνται φοβερής σημασίας γεωπολιτικές ανακατατάξεις, εμείς ασχολούμαστε με το θέμα της Novartis και δεν μπορούμε να το λύσουμε.

Είναι αθλιότητα η ιστορία των προστατευομένων μαρτύρων. Όλοι τους ξέρουν, όλοι τους χρησιμοποιούν, αλλά θεσμικά τους οχυρώνουμε ώστε να τους εμφανίσουμε ως αξιόπιστους μάρτυρες. Είναι αθλιότητα και θεσμική. Όλες αυτές οι φλυαρίες και οι φιλολογίες που έχουν διατυπωθεί είναι που με αναγκάζουν να μιλήσω για γελοιότητες.

Δεύτερον. Είναι αθλιότητα στο σκηνικό που στήθηκε στη Βουλή. Υπάρχουν ορισμένες φωτογραφίε,ς οι οποίες μένουν. Η φωτογραφία της Βουλής, με τις 10 κάλπες, την κυβέρνηση να καγχάζει και την κυβερνητική πλειοψηφία να χειροκροτεί είναι αθλιότητα. Θα μείνει στίγμα στον δημόσιο βίο της χώρας.

Τρίτον. Αυτά που συντελούνται τώρα. Η Novartis ελέγχεται διεθνώς. Γιατί ελέγχεται; Για αθέμιτες πρακτικές με τις οποίες μεγιστοποίησε τον τζίρο της. Εάν στην Ελλάδα έχουμε τέτοιες αθέμιτες πρακτικές, είναι εύκολο να διατυπωθεί. Εγώ δεν είδα το ελληνικό Δημόσιο να κάνει καμία αγωγή εναντίον των εταιρειών που βαρύνονται για ενεργητικές δωροδοκίες.

Δικαιοσύνη δεν είναι ούτε ο κ. Παπαγγελόπουλος, ούτε η κυρία Τουλουπάκη, ούτε η κυρία Δημητρίου, ούτε η κυρία Θάνου, ούτε ο κ. Αθανασίου. Η Δικαιοσύνη περνάει μία από τις δυσκολότερες περιόδους».

Δείτε το βίντεο με το απόσπασμα των δηλώσεων του Νίκου Κωνσταντόπουλου από την εκπομπή:

Evening Report | Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος για την Υπόθεση Novartis
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης