Οικονόμου για ΑΣΟΕΕ: Οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης λειτουργούν εμπρηστικά ενόψει του Πολυτεχνείου

Οικονόμου για ΑΣΟΕΕ: Οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης λειτουργούν εμπρηστικά ενόψει του Πολυτεχνείου

«Ενόψει των εορτασμών του Πολυτεχνείου δεν πρέπει να στέλνονται μηνύματα που μπορούν να εκληφθούν ως προκάλυμμα εξτρεμιστικών ενεργειών», τόνισε ο  υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη 

4946147
Ως υπερβολές που λειτουργούν εμπρηστικά ενόψει των εορτασμών του Πολυτεχνείου χαρακτήρισε τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περι αστυνομικού αυταρχισμού και βίας στην ΑΣΟΕΕ ο κ. Λευτέρης Οικονόμου.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΜεΡΑ25 Φωτεινής Μπακαδήμα υπογράμμισε πως «Θέλω να πιστεύω ότι και η δική σας επιθυμία είναι να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα διακίνησης ναρκωτικών και παραεμπορίου στο οικονομικό πανεπιστήμιο. Να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία πανεπιστημίων» και πρόσθεσε «για το οικονομικό πανεπιστήμιο υπάρχουν τρία πραγματικά περιστατικά: Οι φοιτητές δεν ήταν όμηροι. Οι μόνοι τραυματίες που καταγράφηκαν ήταν δύο αστυνομικοί. Η χρήση δακρυγόνων περιορίστηκε μόνο στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου. Όλα τα άλλα είναι υπερβολές. Ενόψει των εορτασμών του Πολυτεχνείου δεν πρέπει να στέλνονται μηνύματα που μπορούν να εκληφθούν ως προκάλυμμα εξτρεμιστικών ενεργειών».

Πέραν αυτού ο κ. Οικονόμου απαντώντας σε άλλη σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος αλλαγής Γιώργου Καμίνη είπε πως η ηγεσία της ΕΛΑΣ έχει δώσει σαφείς εντολές για τον τρόπο δράσεις των αστυνομικών δυνάμεων στα πανεπιστήμια.

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η ηγεσία της ΕΛΑΣ θεωρούν ως αποστολή τους την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των πανεπιστημίων για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, την προστασία φοιτητών και καθηγητών καθώς και την προστασία της περιουσίας των ιδρυμάτων» είπε ο υφυπουργός για να προσθέσει «από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ έχουν δοθεί οδηγίες για την αντιμετώπιση της χαμηλής τρομοκρατίας και των διακινητών που βρίσκουν άσυλο στους πανεπιστημιακούς χώρους. Τα φαινόμενα δεκαετιών δεν θα αντιμετωπιστούν μέσα σε λίγες ώρες».

Ο ίδιος υπογράμμισε «την αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα που θα δείξουν οι αρχές για την αντιμετώπιση των περιθωριακών ομάδων σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα»

Τέλος απηύθυνε έκκληση προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα ώστε ενόψει των εορτασμών του Πολυτεχνείου «τα μηνύματα να είναι ενωτικά και εμπιστοσύνης για την λειτουργία της εμπιστοσύνης. Στόχος να τιμήσουμε όλοι μαζί τον αντιδικτατορικό αγώνα χωρίς να αφήσουμε χώρο σε εξτρεμιστές και περιθωριακούς να θολώσουν την εικόνα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης