Τασούλας: «Μου παραπονιούνται οι υπάλληλοι της Βουλής ότι έχει πολλή δουλειά!»

Τασούλας: «Μου παραπονιούνται οι υπάλληλοι της Βουλής ότι έχει πολλή δουλειά!»

«Η Βουλή είναι ένα καλοδουλεμένο μηχάνημα», λέει ο πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου - Τη Δευτέρα ξεκινά η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση

tasoulas
Στα «δίκαια», όπως τα χαρακτήρισε, παράπονα των υπαλλήλων της Βουλής για την πυκνή δραστηριότητα στις επιτροπές και το νομοθετικό έργο, που υπάρχει αυτή την περίοδο αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον Θέμα 104,6 και στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη. 

Ο κ. Τασούλας διευκρίνισε πάντως ότι «αντέχουμε σε αυτή την πυκνή διαδικασία», επειδή η Βουλή «είναι ένα καλοδουλεμένο μηχάνημα», παραδεχόμενος ότι έτσι ήταν ήδη πριν από την ανάληψη της προεδρίας από τον ίδιο.

Αναφερόμενος στη συνταγματική αναθεώρηση, ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι η ψηφοφορία θα γίνει τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, η δε συζήτηση ξεκινά στην Ολομέλεια την ερχόμενη Δευτέρα και θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα. Εκτίμησε, δε, ότι η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά, με κάποιες διαφωνίες, αλλά χωρίς καβγάδες, αντεγκλήσεις ή κατηγορίες για αντιθεσμική συμπεριφορά.

Ξεχώρισε, δε, ως τις σημαντικότερες αλλαγές στο Σύνταγμα τη νέα διαδικασία για την προεδρική εκλογή, τη δραστική περικοπή των δικαστικών προνομίων για τους πολιτικούς και τη διευκόλυνση στη συγκρότηση των ανεξάρτητων αρχών.

Όσον αφορά στην προανακριτική επιτροπή σημείωσε ότι υπήρξε μία ενοχλητική και αχρείαστη ένταση, που ευτυχώς έληξε και ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να είναι στην ίδια υπόθεση το ίδιο πρόσωπο και εισαγγελέας και μάρτυρας, χαρακτηρίζοντας τη σχετική συζήτηση για τη συμμετοχή των κυρίων Πολάκη και Τζανακόπουλου στην επιτροπή «περιττή και εκ του πονηρού».

Ακούστε όσα είπε ο Κώστας Τασούλας: 

2019 11 15 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης