Πάιατ: Ιστορικό σφάλμα της ΕΕ το «stop» σε Σκόπια και Αλβανία

Πάιατ: Ιστορικό σφάλμα της ΕΕ το «stop» σε Σκόπια και Αλβανία

Δεν υπάρχει πιο σημαντικό να υπάρξει σταθερότητα στην Ελλάδα με την ένταξη των γειτόνων σας στην ΕΕ, είπε από το Thessaloniki Summit ο πρέσβης των ΗΠΑ

maxresdefault
Την άποψη ότι ήταν ιστορικό το σφάλμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην προχωρήσει η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας εξέφρασε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ μιλώντας στην 4η Σύνοδο του Thessaloniki Summit.

«Θεμιτό αυτές οι χώρες να κινούνται στην ευρωπαϊκή τροχιά. Δεν υπάρχει πιο σημαντικό να υπάρξει σταθερότητα στην Ελλάδα με την ένταξη των γειτόνων σας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε χαρακτηριστικά ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τον ρόλο των ΗΠΑ επισήμανε πως «προσδοκούμε να συνεργαζόμαστε στενά για να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις αυτές για να μπουν αυτές οι χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Αναφερόμενος στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία, αναφέρθηκε στην Ελλάδα, λέγοντας πως «δεν υπάρχουν δύο χώρες από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ που να μη βρίσκονται ευθυγραμμισμένες απέναντι στην Τουρκία», χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα «φωτεινό σημείο» για τη σχέση της Τουρκίας με την Ευρώπη.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, το χαρακτήρισε πρόβλημα της Ευρώπης και όχι της Ελλάδας. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η ευρωπαϊκή ασφάλεια ξεκινά στη Μυτιλήνη, από εκεί μπαίνουν οι τρομοκράτες. Δεν γίνεται η Ελλάδα να δέχεται των μεγαλύτερο όγκο του προσφυγικού».

Παράλληλα σχολίασε ως «τρομακτική» τη γενναιοδωρία των Ελλήνων απέναντι στους πρόσφυγες, λέγοντας πως «αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με μεγάλη αξιοπρέπεια».



Κλείσιμο
Πηγή: voria
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης