Προανακριτική Novartis: Δεν πήγαν Τζανακόπουλος - Πολάκης

Ο Σπύρος Λάππας εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην   Προανακριτική - Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να εξαιρεθούν και οι βουλευτές Πλεύρης, Κυρανάκης και Κεγκέρογλου που ζήτησε ο Παπαγγελόπουλος - Απορρίφθηκε το αίτημα - Πολάκης: Εδώ είμαστε  - Καταθέτει ο Φρουζής

tzanakopoylos-polakis-bo-arthro
Κωλοτούμπα, αυτοπαγίδευση και μπάχαλο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η τακτική των λεονταρισμών και ακτιβίστικων τραμπουκισμών που επέδειξαν τα στελέχη του το προηγούμενο διάστημα μπλοκάροντας τις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής για την σκευωρία της Novartis.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση οι Δ. Τζανακόπουλος καιο Π. Πολάκης κρατήθηκαν μακριά από την αίθουσα της συνεδρίασης ενώ ο εισηγητής του κόμματος Σπύρος Λάππας ολοκλήρωσε την πλήρη κυβίστηση νομιμοποιώντας με την ψήφο του μια διαδικασία που το προηγούμενο διάστημα το κόμμα του χαρακτήρισε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες η ενέργεια του κ. Λάππα να συμμετέχει στην ψηφοφορία για την εξαίρεση των Θ. Πλεύρη, Κ. Κυρανάκη και Β Κεγκέρογλου από την επιτροπή αιφνιδίασε ακόμα και τα μέλη του κόμματός του που πριν την έναρξη της συνεδρίασης υποστήριζαν πως «δεν θα μετέχουμε για να μην την νομιμοποιήσουμε».

Εξίσου ενδεικτικό για την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι και η απουσία των βουλευτών του από την εξέταση του κ. Φρουζή. Στην αίθουσα παραβρίσκεται μόνο ο κ. Λάππας αν και το προηγούμενο διάστημα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριζε ότι θα κάνει τα πάντα για να εξεταστεί ο κρίσιμος μάρτυρας.

Τι προηγήθηκε 

Η πολυαναμενόμενη κατάθεση του του πρώην αντιπροέδρου της εταιρείας Κωνσταντίνου Φρουζή η οποία είχε αναβληθεί την προηγούμενη εβδομάδα λόγω της παρουσίας των Πολάκη και Τζανακόπουλου στην Επιτροπή ξεκίνησε λίγο πριν τις 8.00 το βράδυ  .

Η εξέταση του Κ. Φρουζή δρομολογήθηκε μετά την απογευματινή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα... μπορούσε να αποδεχθεί την εξαίρεση των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου (που αποφάσισε η πλειοψηφία της επιτροπής) υπό τον όρο ότι δεν θα έπαιρναν μέρος στις εργασίες της επιτροπής και οι τρεις βουλευτές που ζήτησε να εξαιρεθούν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Με αυτό το δεδομένο προσήλθε στις εργασίες της επιτροπής μόνο ο Σπύρος Λάππας από τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συζητήσει τα διαδικαστικά ζητήματα.

Ωστόσο  η επιτροπή δεν έκανε δεκτό το αίτημα του κ. Παπαγγελόπουλου να εξαιρεθούν από μέλη της επιτροπής οι: Κώστας Κυρανάκης και Θάνος Πλεύρης από πλευράς ΝΔ και Βασίλης Κεγκέρογλου από πλευράς ΚΙΝΑΛ και προχώρησε στην εξέταση του Κ. Φρουζή.

Να σημειωθεί ότι η αναδίπλωση ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκε την ώρα που το προεδρείο της προανακριτικής αναζητούσε μέτρα αντιμετώπισης της «κατάληψης» ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο πρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Μπούγας με επιστολή προς τον κ. Κώστα Τασούλα ζήτησε την συνδρομή της Βουλής για την αντιμετώπιση της ιδιότυπης ομηρίας που έχουν επιβάλλει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά οι κ.κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος στις ερευνητικές εργασίες της προανακριτικής.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Μπούγας παρέθεσε το ιστορικό της υπόθεσης, με την απόφαση εξαίρεσης των Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλου αλλά και με την μετέπειτα ακτιβιστική συμπεριφορά των δύο οι οποίοι αρνούμενοι να δεχθούν την ετυμηγορία της πλειοψηφίας τινάσσουν την διαδικασία στον αέρα. Ο ίδιος εξήγησε ότι η τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ήδη οδηγήσει σε τριπλή αναβολή της εξέτασης του κ. Κώστα Φρουζή και ζήτησε από τον Πρόεδρο του κοινοβουλίου μέτρα για να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο ΣΥΡΙΖΑ αναπροσάρμοσε την στρατηγική του και με ανακοίνωσή του το απόγευμα της Τριτης επεσήμανε εμμέσως πλην σαφώς ότι αποδέχεται τις εξαιρέσεις των Πολάκη και Τζανακόπουλου από την προανακριτική επιτροπή υπό τον όρο ότι θα εξαιρεθούν από την πλειοψηφία και οι οι βουλευτές που ζήτησε χθες ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της υποτιθέμενης σκευωρίας θα τεθεί μετά από σχετική αίτηση του συνηγόρου του κ. Παπαγγελόπουλου το θέμα της εξαίρεσης μελών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ από την επιτροπή καθώς προκύπτουν υπόνοιες μεροληψίας τους», υπογραμμίζει στη γραμμή του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης και υποστηρίζει ότι σήμερα τίθεται το θέμα αν θα παραμείνουν στην επιτροπή οι τρεις βουλευτές.

«Θα μείνουν πιστοί σε όσα έλεγαν τόσες μέρες ή θα αποφασίσουν με άλλα μέτρα και σταθμά επειδή το αίτημα αφορά εκείνους; Αν επιλέξουν το δεύτερο, θα εξευτελίσουν ακόμη περισσότερο τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα, τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς, την Επιτροπή και τελικά τους ίδιους τους εαυτούς τους», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και… προκαλεί την πλειοψηφία να εφαρμόσει όσα εφαρμόστηκαν για τη μειοψηφία. «Ειδάλλως θα επιβεβαιώσουν σε όλους τους πολίτες ότι είναι απλοί δικολάβοι και πραξικοπηματίες με θεσμικό περιτύλιγμα», υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Πολάκης στο Facebook: Εδώ είμαστε!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παύλος Πολάκης επιχείρησε με ύβρεις μέσω του διαδικτύου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τη «στροφή» του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας μέσα από το Facebook την απουσία του από τις εργασίες της Προανακριτικής για τη Novartis, o τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας επέλεξε για μια ακόμη φορά - την προσφιλή μέθοδό - να επιτεθεί στους δημοσιογράφους! Συγκεκριμένα σημείωσε:

«Προς βοθροκαναλα και βοθροσαιτ ΕΝΤΑΥΘΑ: Μην κάνετε τους πόθους σας "ρεπορτάζ"για να καλύψετε την αντισυνταγματική και παράνομη "αποφαςη" εξαίρεσης μας !!
Μεσα στην προανακριτική αυτη τη στιγμή ειναι μόνο ο Σπυρος Λαππας απο εμάς.
ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ .....»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης