«Κλειστό» γεύμα Μητσοτάκη - Σι Τζινπίνγκ με συμμετοχή 12 ιδιαίτερης σημασίας προσκεκλημένων - Δείτε φωτογραφίες

«Κλειστό» γεύμα Μητσοτάκη - Σι Τζινπίνγκ με συμμετοχή 12 ιδιαίτερης σημασίας προσκεκλημένων - Δείτε φωτογραφίες

Το γεύμα πραγματοποιείται στον «Διόνυσο» - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέφερε το θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα - Τι περιλαμβάνει το μενού

4950496
Μεσημεριανό «κλειστό» γεύμα, με τη συμμετοχή 12 ιδιαίτερων προσκεκλημένων, παραθέτει, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος βρίσκεται από χθες το απόγευμα στην Αθήνα για την υπογραφή δεκαέξι συμφωνιών επιχειρηματικού, κυρίως, ενδιαφέροντος.

Το γεύμα, που πραγματοποιείται στον Διόνυσο, στην περιοχή της Ακρόπολης, αποτελεί σαφώς μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό, αλλά και ουσία, καθότι οι καλεσμένοι δεν έχουν επιλεγεί τυχαία, σηματοδοτώντας τις επενδύσεις και τις σχέσεις της νέας εποχής μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

Στην πρόποσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε στον Κινέζο πρόεδρο τη συμβολική σημασία της επιλογής του χώρου στον οποίο παρατίθεται το γεύμα προκειμένου, όπως είπε στον Σι Τζινπίνγκ, «να διαπιστώσετε και ο ίδιος πόσο σημαντικό και δίκαιο είναι το αίτημα της Ελλαδας για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα».

Σύμφωνα με πληροφορίες στο γεύμα, από επιχειρηματικής πλευράς, συμμετέχουν:

-Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής 
-Μελίνα Τραυλού, εφοπλίστρια 
-Λασκαρίδης Πάνος, εφοπλιστής  
-Μιχάλης Λεμπιδάκης, Πλαστικά Κρήτης 
-Γιάννα Αγγελόπουλου, επιχειρηματίας και πρόεδρος της Επιτροπής 2021
Κλείσιμο
-Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, επένδυση στο Costa Navarino

Μετά το τέλος του γεύματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σι Τζινπίνγκ επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις της COSCO στον Πειραιά. 

4950495
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
4950511
Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ
4950491
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας
4950492
Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη
4950472
Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου
4950368
Η πρόεδρος του «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελόπουλου ήταν παρούσα και στη συνάντηση Μητσοτάκη-Σι Τζινπίνγκ στο Μέγαρο Μαξίμου


Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος και από τις δυο χώρες επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στον κλάδο του τουρισμού αλλά και στον ναυτιλιακό, με τις Κινεζικές επενδύσεις να εστιάζουν, όπως όλα δείχνουν, στους εν λόγω τομείς.

Ενδεικτικό πως η Costa Navarino αποτελείται από πέντε ξεχωριστές περιοχές τουριστικής ανάπτυξης σε συνολική έκταση 10.000 στρεμμάτων, που περιλαμβάνουν ξενοδοχεία 5 αστέρων, συνεδριακά κέντρα και πολυτελείς κατοικίες, όπου υπολογίζεται ότι έχουν επενδυθεί συνολικά κεφάλαια ύψους 600 εκατ. ευρώ, ενώ στην επόμενη φάση περιλαμβάνει γήπεδα γκολφ και νέες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και τις κατοικίες, που υπολογίζονται στα 250 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετέχουν:

- Ο κύριος Θάνος Δημόπουλος, πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
- Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. 
- Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
- Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιος Πέτσας.
- Η Αλεξάνδρα Παπαδόπουλου, διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Η πρόποση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Σας ευχαριστώ πολύ που μας δίνεται η ευκαιρία να συμφάγουμε σε αυτό το θαυμάσιο μέρος, με αυτή την πολύ όμορφη θέα του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης.

Θα έχετε εξάλλου την ευκαιρία, αύριο, να επισκεφτείτε το Μουσείο της Ακρόπολης για να διαπιστώσετε και ο ίδιος πόσο σημαντικό και δίκαιο είναι το αίτημα της Ελλαδας για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα.

Όπως θα δείτε τα μισά γλυπτά είναι στο Μουσείο της Ακρόπολης και για τα άλλα μισά, θα δείτε ομοιώματά τους, γιατί τα πρωτότυπα βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο.

Οπότε και πάλι καλώς ήλθατε».

Το μενού

Το γεύμα με ένα ορεκτικό, μια σαλάτα, ένα κυρίως πιάτο, επιδόρπιο και καφέ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων γαρίδες, ανθότυρο, μακαρόνια με θαλασσινά και lemon pie.

men1
men2_2


Το γεύμα πραγματοποιείται κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας
4950473
4950510
4950476
4950478
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης