ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός να ζητήσει την παραίτηση Σαλμά

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός να ζητήσει την παραίτηση Σαλμά

«Επιστρέψαμε στην κανονικότητα του κράτους της Δεξιάς» αναφέρει η Κομουνδούρου σε ανακοίνωσή της για την καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

syriza-grafeia-sima
Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την καταγγελία της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης του βουλευτή της Ν.Δ. Μ. Σαλμά εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον πρωθυπουργό να ζητήσει την παραίτησή του.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο μεταξύ άλλων για θράσος της Ν.Δ. και για επιστροφή στην κανονικότητα του κράτους της Δεξιάς.

«Πιστεύαμε ότι το θράσος της Ν.Δ εξαντλήθηκε στην προσπάθειά της να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι το σκάνδαλο Novartis δεν είναι σκάνδαλο αλλά σκευωρία. Κάναμε λάθος» αναφέρει.

Και προσθέτει: «Η καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για ωμή παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ, Μάριου Σαλμά, ο οποίος απαίτησε τηλεφωνικά από Δικαστή και Εισαγγελέα "την επίσπευση της εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης που τον αφορά", επιβεβαιώνει ποια είναι η αντίληψη της ΝΔ για τη διάκριση των εξουσιών. Σήμερα όλοι καταλαβαίνουν ποια είναι η κανονικότητα της ΝΔ στην οποία επέστρεψε ο τόπος. Η κανονικότητα της αυθαιρεσίας και των ωμών παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη, η κανονικότητα του κράτους της Δεξιάς».

Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Σε μια χώρα της Ε.Ε. που δεν προσομοιάζει με την Ουγγαρία του Όρμπαν, θα αναμέναμε το αυτονόητο: Μετά την καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο Πρωθυπουργός σήμερα κιόλας να ζητήσει την παραίτηση του βουλευτή του».

Το ΜέΡΑ25

Την έκπληξή του για όσα καταγγέλλονται από τον εκπρόσωπο Τύπου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων «για παρεμβάσεις γαλάζιου βουλευτή στη Δικαιοσύνη», εκφράζει με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Κλείσιμο
Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 αναφέρεται στην καταγγελία του εκπροσώπου Τύπου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαρ. Σεβαστίδη ότι δέχθηκε παρέμβαση από τον βουλευτή της ΝΔ Μάριο Σαλμά για να επισπεύσει υπόθεσή του.

Ο κ. Κριθαρίδης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, το κόμμα του να φέρει το όλο θέμα στη Βουλή.

Ειδικότερα στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 αναφέρει: «Παρακολουθούμε με έκπληξη τα όσα καταγγέλλονται από τον εκπρόσωπο Τύπου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για παρεμβάσεις γαλάζιου βουλευτή στη Δικαιοσύνη. Με την επιστροφή στην θλιβερή "κανονικότητα" βλέπετε δεν χτυπούν μόνο οι πόρτες σε μαγαζιά και σπίτια στα Εξάρχεια, ενίοτε χτυπούν και τα τηλέφωνα δικαστικών λειτουργών. Αναμένουμε περισσότερα, ώστε να φέρουμε ενδεχομένως το θέμα και στη Βουλή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης