Ζαχαράκη στον ΘΕΜΑ 104,6: Είμαι ανοιχτή σε διάλογο με τους μαθητές για τις καταλήψεις

Ζαχαράκη στον ΘΕΜΑ 104,6: Είμαι ανοιχτή σε διάλογο με τους μαθητές για τις καταλήψεις

Όσον αφορά τους νέους διορισμούς τόνισε ότι έως το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του ΑΣΕΠ και θα προχωρήσουν οι προσλήψεις, όπως έχουν δεσμευτεί τόσο η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

zaxaraki-vul
Ανοιχτή για διάλογο με μαθητές που κάνουν καταλήψεις δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Μιλώντας για το κύμα καταλήψεων στα σχολεία που παρατηρείται τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο στη χώρα, η υφυπουργός Παιδείας όπως είπε έχει ήδη δεχθεί κάποια αιτήματα μαθητών για ελλείψεις και εξοπλισμό που ήδη ετοιμάζονται διαδικασίες ικανοποίησης των αιτημάτων.

Η ίδια σημείωσε πως τα παιδιά πρέπει να μην επηρεάζονται από εξωτερικούς παράγοντες και πώς η ίδια είναι διατεθειμένη να ανοίξει διάλογο με τους μαθητές για τις ανησυχίες τους για ανταποκριθούν στις προκλήσεις του σχολείου του μέλλοντος.

Η κυρία Ζαχαράκη μιλώντας για τα κενά στα σχολεία φέτος άφησε αιχμές για την προηγούμενη κυβέρνηση ενώ όπως τόνισε για πρώτη φορά καλύφθηκαν γρήγορα με τη σημερινή κυβέρνηση.

Όπως είπε, δεν είχαν προυπολογιστεί από την προηγούμενη ηγεσία τα κενά με ανάλογες πιστώσεις. Υπήρχαν 4.600 κενά με 1,700 πιστώσεις. Αναφερόμενη στην ειδική αγωγή υπογράμμισε ότι υπήρξαν αυξημένες ανάγκες με 9000 αιτήματα για παράλληλη στήριξη. Σε σχετική ερώτηση για το αν θα καλυφθούν μέχρι τέλος του μήνα οι ανάγκες, η κυρία Ζαχαράκη τόνισε ότι ήδη έχουν καλυφθεί κάποια κενά. Μιλώντας με αριθμούς είπε ότι 2250 πιστώσεις πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο ενώ τις προηγούμενες 10 μέρες 1800. Σημείωσε επίσης ότι τα κενά που καλύφθηκαν ήταν 6,700.

Όσον αφορά τους νέους διορισμούς τόνισε ότι έως το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του ΑΣΕΠ και θα προχωρήσουν οι προσλήψεις, όπως έχουν δεσμευτεί τόσο η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης