Ρουσόπουλος στο ΘΕΜΑ 104,6: Κατανοώ την ανησυχία των κατοίκων για τη μετεγκατάσταση μεταναστών

Ρουσόπουλος στο ΘΕΜΑ 104,6: Κατανοώ την ανησυχία των κατοίκων για τη μετεγκατάσταση μεταναστών

«Αντιβαίνει κανόνες της δημοκρατίας,  ο δημοσιογράφος δεν υποχρεούται να αποκαλύψει τις πηγές του» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ για το εξώδικο που εστειλε η Ελένη Τουλουπάκη  στην εφημερίδα «Καθημερινή»

rousopoulos
Ο βουλευτής της ΝΔ Θοδωρής Ρουσόπουλος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και στον Γιάννη Πρετεντέρη είπε πως κατανοεί την ανησυχία των κατοίκων της ενδοχώρας για τη μετεγκατάσταση των μεταναστών και  χαρακτήρισε άδικη την επίθεση που δέχτηκε η πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής της ΝΔ Πεντέλης, η επιστολή της οποίας, όπως είπε ο κ. Ρουσόπουλος, είχε μέσα στοιχεία που επεσήμαναν πραγματικά προβλήματα.

«Όταν σε μία τάξη του Δημοτικού σχολείου από τα 21 παιδιά, τα 10 ή τα 12 είναι παιδιά που δεν μιλάνε καθόλου ελληνικά καταλαβαίνουμε ότι αυτό δημιουργεί πρόβλημα, άρα λοιπόν τα πραγματικά προβλήματα θέλουν πραγματικές λύσεις κι όχι κραυγές, όχι απεταξάμην του σατανά επειδή έτυχε να έρχονται από μία άλλη ξένη περιοχή που δοκιμάζεται από πόλεμο ή οικονομικές δυσπραγίες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουσόπουλος.






Ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε πως οι αναταραχές αυτές δημιουργούν κοινωνικά ζητήματα και αναφέρθηκε στον μητροπολίτη Δημητριάδος τον κ. Ιγνάτιο, ο οποίος ανέφερε πως οι πραγματικοί χριστιανοί δέχονται τους πρόσφυγες, διευκρινίζοντας πως είναι άλλο το θέμα των προσφύγων κι άλλο το θέμα των μεταναστών που συγκεντρώνονται στη χώρα μας η οποία δεν μπορεί να αντέξει αυτές τις εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου παραπάνω.

Στη συνέχεια ο κ. Ρουσόπουλος αναφερόμενος στο εξώδικο που έστειλε η Ελένη Τουλουπάκη στους υπεύθυνους της εφημερίδας «Καθημερινή», με αφορμή έγγραφο που δημοσιεύτηκε περί ενδεχόμενης ακυρότητας των καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων που εξετάστηκαν στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της προανακριτικής για τη Novartis, είπε: «Αν σωστά διάβασα, ζητάει η κ. Τουλουπάκη από δημοσιογράφο να αποκαλύψει τις πηγές του, μου κάνει πραγματική εντύπωση από εισαγγελέα να αγνοεί το άρθρο 14 του Συντάγματος και το άρθρο 10 της Συνθήκης της Ρώμης. Υπάρχει νομολογία του ευρωπαϊκού δικαστηρίου των δικαιωμάτων του ανθρώπου, σύμφωνα με την οποία ο δημοσιογράφος δεν υποχρεούται να αποκαλύψει τις πηγές του. Αντιθέτως προστατεύεται το απόρρητο του δημοσιογράφου, η δημοσιογραφική πηγή. Πραγματικά εντυπωσιάζομαι από το αν ένας εισαγγελέας, λειτουργός της ελληνικής δικαιοσύνης, ζητά από δημοσιογράφο να αποκαλύψει τις πηγές του»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης