Καλαφάτης για Πολάκη και Τζανακόπουλο: Η Βουλή δεν εκβιάζεται - Όφειλαν οι ίδιοι να ζητήσουν την αυτοεξαίρεσή τους

Καλαφάτης για Πολάκη και Τζανακόπουλο: Η Βουλή δεν εκβιάζεται - Όφειλαν οι ίδιοι να ζητήσουν την αυτοεξαίρεσή τους

Μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Παύλου Πολάκη, ο οποίος τόνισε: «Θα είμαστε μέσα και το τι θα κάνουν αυτοί είναι δικό τους πρόβλημα»

kalafatis
«Καζάνι που βράζει» θύμισε η προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με την ένταση να χτυπά «κόκκινο» όταν αποφασίστηκε η εξαίρεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου.

«Τι θα κάνουν θα φέρουν τη Φρουρά και δεν θα μας επιτρέψουν; Εμείς θα είμαστε εδώ. Δεν τους αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να εξαιρούν μέλη», δήλωσε ο Παύλος Πολάκης, προαναγγέλλοντας ότι ο ίδιος και ο κ. Τζανακόπουλος θα παραστούν στη συνεδρίαση της προσεχούς Πέμπτης με το «έτσι θέλω».

Ύστερα από τις εμπρηστικές αυτές δηλώσεις, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης τόνισε, επικρίνοντας σαφώς τη στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: «Όσοι είναι βασικοί μάρτυρες όπως εν προκειμένω οι κ.κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος, δεν μπορούν να παριστάνουν τους εισαγγελείς».

«Όφειλαν οι ίδιοι να είχαν ζητήσει την αυτοεξαίρεσή τους, σύμφωνα και με την από το 2010 γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής σε ανάλογη περίπτωση. Δεν το έπραξαν με προφανή σκοπιμότητα να στήσουν ένα σκηνικό αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την ουσία της υπό διερεύνηση υπόθεσης. Ας το καταλάβουν: η Βουλή δεν εκβιάζεται ούτε χειραγωγείται», πρόσθεσε.

Υπέρ του αιτήματος εξαίρεσης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν 16 μέλη από την ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής, ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε, το ΚΚΕ καταψήφισε και η Ελληνική Λύση δήλωσε «παρών».

Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να ορίσει αντικαταστάτες προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης όπου έχει προγραμματιστεί η εξέταση του πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas.

Κλείσιμο
Ωστόσο, η Κουμουνδούρου δεν φαίνεται διατεθειμένη να συμμορφωθεί με την απόφαση της πλειοψηφίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης