Παυλόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται τη Δημοκρατία μαζί με το λαό

Παυλόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται τη Δημοκρατία μαζί με το λαό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στο αντιτορπιλικό «Βέλος» στη Θεσσαλονίκη

pavlopoulsvoelos2
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αφοσιωμένες στη Δημοκρατία, υπερασπίζονται τη Δημοκρατία, μαζί με το λαό, το Έθνος, την πατρίδα υπερασπίζονται τους δημοκρατικούς θεσμούς», επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στη διάρκεια της επίσκεψης του στο θρυλικό αντιτορπιλικό "Βέλος", στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, με το οποίο το 1973, ο τότε κυβερνήτης του Νίκος Παππάς και το πλήρωμα του είχαν διαφύγει στην Ιταλία, ως μιαν πράξη αντίστασης στην στρατιωτική χούντα.

GR TIMES: Δήλωση Παυλόπουλου στο Βέλος


«Το αντιτορπιλικό "Βέλος" κρύβει μέσα του μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της σύγχρονης ιστορίας του Πολεμικού μας Ναυτικού, αλλά και των Ενόπλων μας Δυνάμεων γενικότερα. Διότι το "Βέλος" κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, μέσα από το Κίνημα του Ναυτικού, αποδεικνύει κάτι το οποίο γνωρίζουμε και ισχύει στο διηνεκές: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αφοσιωμένες στη Δημοκρατία, υπερασπίζονται τη Δημοκρατία. Μαζί με το λαό, το Έθνος, την πατρίδα υπερασπίζονται τους δημοκρατικούς θεσμούς. Εκείνες τις παρεκβάσεις του παρελθόντος και ιδίως κατά την επτάχρονη δικτατορία δεν είναι παρά διαλείμματα επίορκων αξιωματικών που σε καμιά περίπτωση δεν εξέφρασαν την πλειοψηφία των Ενόπλων Δυνάμεων», είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Σημείωσε πως «και σήμερα, ετούτη την ώρα, που οι Ένοπλες Δυνάμεις, το Πολεμικό μας Ναυτικό όχι απλώς στέκονται στο ύψος των περιστάσεων αλλά υπερασπίζονται την πατρίδα, τον λαό μας και το Έθνος μας στον ύψιστο βαθμό, είμαστε ευγνώμονες για τις Ένοπλες Δυνάμεις και ταυτοχρόνως δείχνουν πόσο υπηρετούν αυτή τη βασική αρχή» και συμπλήρωσε: «Όπως η Ελλάδα ήταν κοιτίδα της Δημοκρατίας και σήμερα παραμένει να υπερασπίζεται τη Δημοκρατία όχι μόνο στον τόπο μας, στην Ευρώπη και διεθνώς, έτσι και οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκείνες οι οποίες συμπαρατάσσονται σε αυτό τον μεγάλο αγώνα. Θέλω να συγχαρώ για το φρόνημα την αποφασιστικότητα του Πολεμικού μας Ναυτικού. Να κρατήσουμε αυτήν ακριβώς τη παρακαταθήκη του "Βέλους" αιωνία η μνήμη όλων εκείνων οι οποίοι την εποχή εκείνη υπηρέτησαν τη Δημοκρατία με αυτόν τον τρόπο και που σήμερα δεν είναι κοντά μας αλλά πάντοτε μας διδάσκουν αυτό το οποίο και σήμερα αποτελεί το μεγάλο δίδαγμα για το μέλλον για όλους μας όχι μόνο για τις Ένοπλες Δυνάμεις».

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ξενάγησε στο "Βέλος" ο κυβερνήτης του Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος.

Κλείσιμο
GR TIMES: Ξενάγηση Παυλόπουλου στο Βέλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης