Λευτέρης Οικονόμου για τον Joker: Η αστυνομία εφαρμόζει τον νόμο - Δεν εξετάζει αν είναι συνταγματικός

Λευτέρης Οικονόμου για τον Joker: Η αστυνομία εφαρμόζει τον νόμο - Δεν εξετάζει αν είναι συνταγματικός

Ο υφυπουργός υπογράμμισε οτι η επέμβαση της αστυνομίας στους δυο κινηματογράφους έγινε όταν γυναίκες υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού τηλεφώνησαν στην ΕΛ.ΑΣ περιμένοντας μάλιστα τους αστυνομικούς έξω από τις αίθουσες

λεδ
«Η Ελληνική Αστυνομία δεν εξετάζει τη συνταγματικότητα του νόμου, τον εφαρμόζει», επισήμανε ο κύριος Λευτέρης Οικονόμου στη Βουλή αναφορικά με τον σάλο που έχει ξεσπάσει μετά την απομάκρυνση ανηλίκων από κινηματογραφικές αίθουσες οπου προβαλλόταν η ταινία Joker.

Το ζήτημα έφερε στο κοινοβούλιο με σχετική επίκαιρη ερώτηση ο βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 Κλέωνας Γρηγοριάδης καλώντας την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για εξηγήσεις.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός υπογράμμισε οτι η επέμβαση της αστυνομίας στους δυο κινηματογράφους έγινε όταν γυναίκες υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού τηλεφώνησαν στην ΕΛ.ΑΣ περιμένοντας μάλιστα τους αστυνομικούς έξω από τις αίθουσες. Επιρρίπτοντας τις όποιες ευθύνης στο υπουργείο Πολιτισμού είπε πως και στις δύο περιπτώσεις οι υπάλληλοι υπέδειξαν στους αστυνομικούς τους ανηλίκους οι οποίοι σε καθεστώς απόλυτης ηρεμίας απομακρύνθηκαν. Ειδικά στην περίπτωση του ΑΕΛΛΩ εντοπίστηκαν δέκα ανήλικοι εκ των οποίων οι δύο συνοδεύονταν από τους γονείς τους ενώ για τους υπόλοιπους οκτώ ενημερώθηκαν οι κηδεμόνες τους να τους παραλάβουν.

Πάντως, ο κ Γρηγοριαδης επισήμανε πως “Ο κ. Χρυσοχοΐδης με την πράξη του να δει την ταινία με τον ανήλικο γιο του έδωσε το καλύτερο παράδειγμα. Τι έπρεπε να κάνει η αστυνομία; Να πάει να συλλάβει τον Χρυσοχοΐδη; Ποια λογική εμποδίζει τους εφήβους από το να δουν μια ταινία;”.

" Δεν υπήρξε κάποια πρόβλεψη να αλλάξει ο νόμος. Η ΕΛΑΣ οφείλει να κάνει τη δουλειά της και να εφαρμόζει τον νόμο και όχι να εξετάζει τη συνταγματικότητα του νόμου" εξήγησε ο κ Οικονόμου τονίζοντας πως "αν κριθεί από τη Βουλή ότι ο νόμος πρέπει να αλλάξει τότε αυτή θα το αποφασίσει. Τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες περί εισβολής πάνοπλων αστυνομικών και σκοταδισμού αδικούν την ΕΛ.ΑΣ και τον Έλληνα αστυνομικό που κάθε μέρα δίνει με αυταπάρνηση τον καλύτερο του εαυτό για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες”
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης