Προκαλεί ξανά το κόμμα του Γκρούεφσκι: Εμείς οι «Μακεδόνες» θα ανοίξουμε το θέμα της ονομασίας

Προκαλεί ξανά το κόμμα του Γκρούεφσκι: Εμείς οι «Μακεδόνες» θα ανοίξουμε το θέμα της ονομασίας

«Αν σχηματιστεί νέα κυβέρνηση η προτεραιότητά της θα είναι να βάλει τη "Μακεδονία" σε μια γρήγορη πορεία προς την ένταξη στην Ευρώπη»,  δηλώνει ο γραμματέας διεθνών σχέσεων VMRO Μίτσκο Μιτσούνσκι 

mitsunski_skai_untitled
Προκλήσεις φτάνουν και πάλι από τη μεριά των Σκοπίων εν μέσω πολιτικού πυρετού και με την τύχη του πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ να κρέμεται από μια λεπτή κλωστή. Λίγους μήνες μετά την  υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία «περιέφεραν» ο Αλέξης Τσίπρας με τον σκοπιανό ομολόγό του ως επιτυχία, η κοινή δήλωση φαίνεται να χάνει την ισχύ της. 

«Αν σχηματιστεί νέα κυβέρνηση η προτεραιότητά της θα είναι να βάλει τη "Μακεδονία" σε μια γρήγορη πορεία προς την ένταξη στην Ευρώπη. Αν το πετύχουμε αυτό, θα είναι ευκολότερο να ανοίξουμε και πάλι αυτά τα θέματα» δηλώνει το στέλεχος του VMRO.

«Σε περίπτωση που το VMRO-DPMNE καταλάβει την εξουσία το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών θα ανοίξει και πάλι» διαμηνύει ο γραμματέας διεθνών σχέσεων VMRO Μίτσκο Μιτσούνσκι μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Παύλου Τσίμα Αποτύπωμα που θα προβληθεί τα μεσάνυχτα. Δήλωσε, δε, ότι είναι Μακεδόνας...

«Θα είναι ευκολότερο, αν είμαστε μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, ως ισότιμο μέλος» ισχυρίστηκε.

«Η δυνατότητα υπάρχει με νομικά μέσα και η υλοποίησή της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών» υποστήριξε το στέλεχος του VMRO. 

Δηλώνει μάλιστα: «σας εγγυώμαι ότι όσο θα ζω εγώ, αλλά και πολύ αργότερα, κανένας πολίτης αυτής της χώρας δε θα χρησιμοποιήσει με τη θέλησή του το νέο όνομα. «Αυτό, όπως είπα, πηγάζει από το βασικό δικαίωμα στην αυτοδιάθεση. Αλλά και από το γεγονός ότι κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ποιος είμαι… Είμαι ‘’Μακεδόνας’’ από τη ‘’Μακεδονία’’. Και δεν νομίζω ότι είτε πολιτιστικά ή λεξικογραφικά είτε με άλλο τρόπο, αυτό δε θα αλλάξει ποτέ σε αυτή τη χώρα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης