Προανακριτική για Novartis: Εκτός ελέγχου ο Πολάκης, επιτέθηκε σε Πλεύρη και Μαρκόπουλο!

Προανακριτική για Novartis: Εκτός ελέγχου ο Πολάκης, επιτέθηκε σε Πλεύρη και Μαρκόπουλο!

Διαβάστε τους απίστευτους διαλόγους με αρνητικό πρωταγωνιστή τον τέως αναπληρωτή υπουργό Υγείας - ΝΔ και ΚΙΝΑΛ λένε ότι Τζανακόπουλος και Πολάκης γνώριζαν λεπτομέρειες της σκευωρίας και ζητούν να έρθουν ως μάρτυρες και όχι ως μέλη της Προανακριτικής - Την ερχόμενη Τρίτη ο πρώτος μάρτυρας, Κωνσταντίνος Φρουζής, δεύτερος θα κληθεί ο Νίκος Μανιαδάκης

polakis-voylh-arthro
Επεισοδιακή ήταν η πρώτη συνεδρίαση της Προανακριτικής για την σκευωρία Novartis, καθως οι βουλευτές της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγης ζήτησαν την εξαίρεση από τη σύνθεση των μελών της επιτροπής των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Ειδικότερα, οι βουλευτές της πλειοψηφίας εξήγησαν πως τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φέρονται ότι γνώριζαν λεπτομέρειες της σκευωρίας ή να προανήγγειλαν διώξεις, πριν τις ασκήσει η Δικαιοσύνη και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να εμφανιστούν στην επιτροπή ως μάρτυρες και όχι ως εξεταστές.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε δηλώσει ότι γνωρίζει τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες, ενώ και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, είχε επισκεφθεί την ηγεσία του Αρείου Πάγου, ως μη όφειλε, προκειμένου να ενημερώσει για την υπόθεση.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζήτησε την άμεση εξαίρεση των δύο μελων του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγωντας ότι ειναι εμπλεκόμενοι και πρέπει να έρθουν ως μάρτυρες. Το ιδιο επιχείρημα υποστήριξε νομικά και ο κ. Θάνος Πλεύρης.

Απο την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πολάκης φέρεται να ειπε οτι "μόνο σηκωτό θα με πάρετε από εδώ", ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Τζανακόπουλος φέρεται να είπαν ότι δεν αποχωρούν, έως ότου εξεταστούν ως μάρτυρες.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι το σκεπτικό των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε ο πρόεδρος της προανακριτικής Γιάννης Μπούγας (ΝΔ) πηγαίνοντας κόντρα στην «γραμμή» των εκπροσώπων του κόμματός του, γραμμή που ομοφώνως είχε αποφασιστεί σε σύσκεψη που είχε προηγηθεί. Το γεγονός αυτό δε έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις τάξεις της πλειοψηφίας για την λειτουργία του προέδρου.

Κλείσιμο
Σε κάθε περίπτωση ο διάλογος που κατά πληροφορίες αναπτύχθηκε είναι ενδεικτικός της έντασης που επικράτησε στην συνεδρίαση:

Β. Κεγκέρογλου: Πρέπει να εξαιρεθούν οι Τζανακόπουλος και Πολάκης
Π. Πολάκης: Ειναι παπ@@@ς αυτά
Δ. Μαρκοπουλος: Είναι ντροπη να ακούγονται τέτοιες εκφράσεις στην επιτροπή
Π. Πολακης: Θέλετε να μας καταδείξετε ως υπόπτους και όχι μάρτυρες
Δ. Μαρκοπουλος: Εσείς είπατε στον ΑΝΤ1 ότι γνωρίζετε τους μάρτυρες. Δεν θα μας πείτε από πού τους γνωρίζετε;
Κ. Καραγκουνης: Γιατί δεν θέλετε να καταθέσετε, κ. Τζανακόπουλε και κ. Πολάκη; Ο κ. Πολάκης είναι πρόσωπο-κλειδί και μέρος της δικογραφίας. Δεν τους φιμώνουμε, απεναντίας με την ιδιότητα του μάρτυρα θα έχουν δυνατότητα να φωτίσουν την υπόθεση
Γ. Ραγκουσης: Αυτή η πρόταση ειναι πραξικόπημα.

«Από δω μέσα θα μας βγάλετε σηκωτούς» συνέχισε ο Παύλος Πολάκης. «Θα είμαστε στην Προανακριτική, δεν θα βάλετε στο κάδρο αυτούς που αποκάλυψαν την κλεψιά. Υπάρχει προσυνεννόηση ΚΙΝΑΛ -ΝΔ».

Για συμπαιγνία της ΝΔ με το ΚΙΝΑΛ μίλησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Νομικά» είπε, «δεν ευσταθεί το αίτημα εξαίρεησς. Εξαιρείται μόνο όποιος εξετάστηκε ως μάρτυρας. Σας προειδοποιώ. Αν ανοίξει το πανηγύρι, θα είναι πολλοί αυτπί που θα χρειαστεί να εξαιρεθούν. Ο Πλεύρης ήταν σύμβουλος του ελεγχόμενου Άδωνι Γεωργιάδη».

«Εγώ πάντως πηγαίνω στα δικαστήρια με το φως της ημέρας και όχι βράδια» απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ.

Πάντως, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση τοποθετήθηκαν κατά του αιτήματος της ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για εξαίρεση των κ.κ. Τζανακόπουλου και Πολάκη.

Απίστευτες σκηνές έξω από την αίθουσα - Νέα ένταση με Πολάκη

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν έξω από την αίθουσα που συνεδριάζει η Προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη σκευωρία Novartis, θυμίζοντας συμπεριφορές στελεχών ακραίου κόμματος της περασμένης περιόδου. Ο Παύλος Πολάκης, σε έξαλλη κατάσταση, άρχισε να προπηλακίζει λεκτικά τους Θάνο Πλεύρη και Δημήτρη Μαρκόπουλο.

Ειδικότερα, βλέποντας τον κ. Πλεύρη να συνομιλεί με δημοσιογράφους, άρχισε να τον βρίζει, υποστηρίζοντας ότι αλλοίωσε την λίστα μαρτύρων της ΝΔ, προκειμένου να εντάξει τους Πολάκη - Τζανακόπουλο ως μάρτυρες της υπόθεσης. Από την πλευρά του, ο κ. Πλεύρης εξήγησε ότι το e-mail με τα ονόματα μαρτύρων είχε φύγει το μεσημέρι και δεν θα μπορούσε ο ίδιος να το «πειράξει».

- «Είσαι καραγκιόζης. Άλλαξες το συνημμένο, ξέρουμε και εμείς από υπολογιστές» άρχισε να φωνάζει ο κ. Πολάκης, για να συνεχίσει «άντε καραγκιοζάκο».

- «Μα, πώς να το αλλάξω άνθρωπέ μου. Από το αποδεικτικό φαίνεται η ώρα αποστολής. Πώς να τροποποιήσω ένα e-mail που ήδη έχει φύγει;» απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ.

- Θ. Πλεύρης: Τεχνικά πώς μπόρεσα να αλλάξω το αρχείο;

- Π. Πολάκης: Αποφάσισαν μαζί με τον Κεγκέρογλου να μας βγάλουν εκτός, για να προφυλάξουν τον Φρουζή από τις δικές μας ερωτήσεις και έρχεται τώρα να μας δείξει ότι μάθαμε χθες κομπιούτερ. Άσε μας. Δεν μας το μοίρασαν στην αρχή επίτηδες. Αντε καραγκιόζη.

Στη διένεξε ενεπλάκη και ο κ. Τζανακόπουλος, που προσπάθησε να απομακρύνει τον κ. Πολάκη, ο οποίος είχε φτάσει σε απόσταση αναπνοής. Και πάλι ο κ. Πλεύρης επιχείρησε να πείσει ότι δεν θα μπορούσε να αλλάξει ένα απεσταλμένο μήνυμα. «Αντε ρε. Δεν μιλάω με φασίστες» απάντησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σε εκείνο το σημείο ο Δημήτρης Μαρκόπουλος κάλεσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να χαμηλώσουν τους τόνους. «Τι είπες; Εσύ Μαρκόπουλε πες μου τι είπες τώρα» αυταναφλέχθηκε και πάλι ο κ. Πολάκης, κινούμενος απειλητικά προς το μέρος του βουλευτή της ΝΔ.

«Τι είπες; Είσαι δημοσιογράφος εσύ; Είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία, αυτό είσαι. Ένα έμμισθο παπαγαλάκι σε διατεταγμένη υπηρεσία, μη μας πιάνεις εμάς στο στόμα σου, το ψωμί μας το βγάζουμε τίμια, δεν είμαστε σαν κι εσένα, πληρωμένα μικρόφωνα και δολοφόνοι χαρακτήρων... Άντε πήγαινε μέσα καραγκιοζάκο» ήταν οι νέες χυδαιότητες Πολάκη...

Πάντως, κατά την λήξη της επεισοδιακής συνεδρίασης τα μέλη αποφάσισαν να ξεκινήσουν την εξέταση μαρτύρων με τον Κωνσταντίνο Φρουζή. Η κλήση του πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas θα γίνει για την ερχόμενη Τρίτη, ενώ σε επόμενη συνεδρίαση θα εξεταστεί ο Νίκος Μανιαδάκης.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης θα συζητηθεί και η τύχη της συμμετοχής των Πολάκη, Τζανακόπουλου στις εργασίες της επιτροπής.

Επίσης, αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που ζήτησε να μην κληθούν δύο από τους μάρτυρες που προτείνει η ΝΔ, καθώς μπορεί να αποτελούν προστατευόμενους μάρτυρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης