Ο Τσίπρας δεσμεύτηκε για επανίδρυση της Νομικής Πατρών όταν βρεθεί ξανά στην εξουσία

tsipras_patra

Συνάντηση στην Πάτρα με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών και το Προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, είχε ο πρώην πρωθυπουργός

Η κατάργηση του νόμου για την ίδρυση Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα στην Πάτρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με την πρύτανη του Πανεπιστημίου, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, Αθανάσιο Ζούπα, και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα, η οποία κατατείνει να δημιουργήσει μία πολύ μεγάλη αδικία για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για το Πανεπιστήμιο Πατρών και για μία πόλη όπου είναι γνωστή σε όλη την Ελλάδα για τις υψηλού επιπέδου σπουδές που προσφέρει το πανεπιστήμιο της, το οποίο είναι γνωστό σε όλη την Ευρώπη».

«Θέλω να πιστεύω, ότι η κυβέρνηση θα συνειδητοποιήσει πως αυτή η απόφαση είναι λάθος και θα ανακληθεί, όμως αυτό απαιτεί όχι την δική μας εγρήγορση, αλλά τη δική σας εγρήγορση», προσέθεσε απευθυνόμενος προς την πρύτανη και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου και δεσμεύτηκε ότι «όταν θα μας δοθεί ξανά η δυνατότητα να βρεθούμε σε θέσεις κυβερνητικής ευθύνης αυτόν το σχεδιασμό θα τον υλοποιήσουμε».

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της Παιδείας, λέγοντας ότι «αυτός ο σχεδιασμός δεν είναι ένας αποσπασματικός, αλλά ένας συνολικός σχεδιασμός, διότι με τον Κώστα Γαβρόγλου είχαμε διαμορφώσει ένα συνολικό σχέδιο αναμόρφωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης». Σημείωσε πως «ήταν ένα αίτημα δεκαετιών η άρση της αναντιστοιχίας ανάμεσα στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τα τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα,» τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «αυτό επιτεύχθηκε μέσα από ένα πλαίσιο συναίνεσης και συνθέσεων».

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ως «παράλογο το να λέει κανείς ότι πρέπει να μετράει τις θέσεις εργασίας και την αγορά εργασίας για να υπολογίζει το πόσες σχολές και πόσες θέσεις εισακτέων θα έχουν τα Πανεπιστήμια» καθώς «αν ήταν έτσι, ιδίως με τη διόγκωση της ανεργίας στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, θα έπρεπε να είχαμε κλείσει τις μισές πανεπιστημιακές σχολές».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε αντίφαση, «το να θέλουμε ιδιωτικές νομικές, πολυτεχνικές και ιατρικές σχολές για να μην πηγαίνουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό και οι ίδιοι που το προτείνουν αυτό να κλείνουν δημόσιες σχολές, με το επιχείρημα ότι είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των επαγγελματιών που ασκούν το συγκεκριμένο επάγγελμα».

Υπογράμμισε ότι «όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως δεν ισχύει το δόγμα της δεκαετίας του ΄60, ότι δηλαδή όποιος παίρνει πτυχίο έχει εξασφαλισμένη τη θέση στην αγορά εργασίας, αφού σήμερα η ζωή μας είναι πιο ανταγωνιστική και πιο δύσκολη». Παράλληλα τόνισε ότι «το να μπορούν τα παιδιά μας να έχουν υψηλού επιπέδου γνώσεις, παρεχόμενες σπουδές και πτυχία, τα οποία να έχουν υψηλή αξία εξαιτίας ακριβώς αυτής της γνωστικής διαδικασίας που θα είναι υψηλού επιπέδου, είναι από μόνο του ένα πάρα πολύ σημαντικό πράγμα, για το οποίο η πολιτεία και όλοι μας πρέπει να συνεισφέρουμε, ώστε να το κατοχυρώσουμε.»

Από την πλευρά της, η πρύτανης Βενετσάνα Κυριαζοπούλου εξέφρασε την δυσαρέσκειά της, γιατί όπως είπε, «για πρώτη φορά καταργείται Τμήμα στο Πανεπιστήμιο Πατρών» ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «κάποια στιγμή στο μέλλον θα ιδρυθεί Νομική Σχολή στην Πάτρα, διότι την χρειάζεται το πανεπιστήμιο για την ολοκλήρωσή του».

Τέλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, Αθανάσιος Ζούπας, τόνισε ότι «από την πρώτη στιγμή ήμασταν υπέρ της ίδρυσης της Νομικής Σχολής, ανεξάρτητα από ποιο κόμμα θα ήταν στην κυβέρνηση».

ΣΧΟΛΙΑ (15)

Χαρης

Τι κούτσουρο απελέκητο εισαι ρε αγόρι μου.....πίστεψε τον εαυτό σου και μετά κι εμείς σε εσένα, τσιπροκιο!!!!

axaios

ΑΠΟ ΕΔΩ ΦΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ . ΞΕΡΕΙΣ ΑΛΕΞΙ ΠΟΣΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΚΟΛΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ ΣΤΙΣ ΣΤΟΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΔΕΣ ? ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΑΣΧΕΙ ? Η'ΠΑΣΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΦΕΤΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΖΟΥΜΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ?

Τρόμπας χρυσαυγίτης

ξανά στην εξουσία ο Πινόκιο????????? αμψού..αααααααι...σιχτ....

Τρια@

Η δύναμη είναι στο παραμύθι, το ξέχασες;

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΨΕΥΤΗΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΨΕΥΤΗΣ.ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΟ 2013 ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΟΡΤΗΓΑΚΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΓΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ./ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΖΕΙ.

Αερολογίες

Η ανακήρυξη για ίδρυση της νομικής Πατρών έγινε χωρίς καμία επιστημονική μελέτη κατά την συνήθη πρακτική Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ .Έγινε για λόγους ψηφοθηρικούς .Ο Τσίπρας ο κουτοπόνηρος προσπαθεί διχαστικά να εκμεταλλευτεί τα συναισθήματα των πολιτών και να παίξει με τα μικροσυμφεροντα των καφετεριών και των εστιατορίων για να δημιουργήσει οπαδούς .Ήδη διαθέτουμε τους περισσότερους δικηγόρους και μάλιστα ανέργους οι οποίοι είναι πρόθυμοι να εργαστούν οπουδήποτε για ένα ξεροκόμματο

Το 2022

Οι πρώτοι εισακτέοι του Τμήματος.

Αυτό ήταν

το πρόβλημα , τώρα θα σε ψηφίσουμε. Ολα λυθηκαν!!

Αριστούχοι παντού

«κάποια στιγμή στο μέλλον θα ιδρυθεί Νομική Σχολή στην Πάτρα, διότι την χρειάζεται το πανεπιστήμιο για την ολοκλήρωσή του». Δηλαδή το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν πρέπει να ολοκληρωθεί; Το Πανεπιστήμιο Κρήτης; Τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Αιγαίου θα μείνουν ανολοκλήρωτα; Να ολοκληρώσουμε παντού σύντροφοι..

@Γ.

Βεβαιως, οι αριστεροι θελουν οσο το δυνατον περισοτερους ανεργους πτυχιουχους, για να μπορουν πιο ευκολα απο αυτους να στρατολογουν και να τους κανουν αφισοκολλητες του κομματος τους,κραχτες και γλαστρες,Πληθωρισμος και ευτελισμος παντου, ψεματα και απατες και εκμεταλευση χωρις ορια και ηθικες αναστολες.

Κολλεγισ παντου

Η λυση της ΝΔ. Γωνια Πατησιων κ Ταδοπουλου διωροφακι με καφε στο ισογειο για τους ....φοιτητες κ ειδη προικος διπλα. Επανω το Κολλεγιο απ την Αγγλια ντε με φωτεινες επιγραφες! Ισοτιμο με το απεναντι ΕΜΠ! χαχαχαχαχαχα

Τακις

Πόσο βλαχαδερο και κομπλεξικό άτομο είσαι!!! Πες μας!!!

Χωριάτης

Η Ευρώπη περιμένει τους δικηγόρους Πατρών, λέει ο Τσίπρας. Η πρύτανης εξέφρασε την δυσαρέσκειά της, επειδή «για πρώτη φορά καταργείται Τμήμα στο Πανεπιστήμιο Πατρών». Καλέ πότε έγινε το Τμήμα, και πότε καταργήθηκε; Και γιατί χρειάζεται το Πανεπιστήμιο Πατρών, γνωστό για τμήματα του Πολυτεχνείου και βιοτεχνολογίας, Νομική Σχολή για να "ολοκληρωθεί"; Συμπέρασμα, άρες μάρες, κουκουνάρες..Και επιβεβαίωση του γιατί έδιωξαν από την χώρα οι Συριζαίοι τους Έλληνες καθηγητές εξωτερικού που μπήκαν στα συμβούλια των Πανεπιστημίων με τον Νόμο Διαμαντοπούλου. Κοιτάξτε το βιογραφικό του κ Γ Τσόκου από το Harvard που τον έδιωξαν κακή-κακώς οι συριζαίοι, και της πρυτάνεως, και εμπρός να αναφωνήσωμεν, Ζήτω ο Γαβρόγλου και η Νομική Πατρών...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

theodorikakos_main

Για όσους πολίτες έσπευσαν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους πριν από την ψήφιση της ρύθμισης, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ και αναμένει την εισήγησή της για το θέμα